*Chapter twenty three* - ''Somebody''

3.4K 244 55
                                    

Бях съкрушена. Съсипана. Но най-вече ядосана. Защо? Отговорът е много прост. Всяко хубаво нещо в живота ми рано или късно претъртяваше абсолютен крах. Трябваше да приема отредената ми съдба. Клара Уелш щеше да остане завинаги нещастна. И сама. До края на шибаните си дни. И това ако не бе лош късмет?!

Най-сетне се намирах пред прага на уютния ми апартамент. Единственото приятно нещо за днес. Най-накрая ще можех да си взема отпускащ душ и да се насладя на красива балада. 

Или пък не. Телефонът ми прекъсна мисленият рай, на който преди броени минути се любувах. Беше Хари.

Не вярвах да се обади след всичко случило се. Но все пак побързах да вдигна.

- Клара... - проговори. Гласът му беше пресипнал. Можех да почувствам умората, прокрадваща се по тембъра му. 

- Хари! Как е брат ти? Какво се случва? Всичко наред ли е? - побързах да задам купищата въпроси, макар да не бяха особено уместни след като разбирах кристално състоянието му.Не беше в състояние за дълъг и натоварващ разговор, но все пак полагаше всячески усилия, за да поддържа диалога.

- Липсваш ми. -единствено каза. Тези думи накараха сърцето ми затупти в бесен ритъм. - И те обичам. Искам да бъдеш до мен, Клара. Искам...-изведнъж замлъкна. Чувах единствено накъсаното му дишане. Той плачеше. Моят Хари плачеше. Така ми се искаше да бъда до него и да го прегърна. Да погаля къдриците му. Да попия сълзите на болка, които се стичаха от бистрите му очи. Толкова исках да бъда на мястото на Ерин. Но не можех. Трябваше да забравя за Хари. Постъпвах правилно. Знаех го. Щях да започна на чисто. Отново писането щеше да бъде мой приоритет. И тогава щях да издам романа, който през последните няколко месеца беше останал на заден план. 

- Хари, успокой се! Всичко ще се оправи! Всичко ще бъде наред! - опитах да придам на гласа си неодходимата капка спокойствие, но планът ми претърпя не особено голям успех.

- Не, нищо няма да се оправи! Нищо! Брат ми е в кома, ясно?! Нищо няма да бъде наред! Не ме лъжи, по дяволите! Недей...-Стреснах се от тона му. Той крещеше. Сякаш ме обвиняваше, че аз съм виновна за всичко. Осъждаше ме, че аз съм причината брат му да бъде в критично състояние. А може би бях? Аз бях напаст. Лош късмет. Бях проклета.- Съжалявам! Наистина съжалявам, че ти развиках. Просто искам да помогна на братчето си, а единственото, която мога да направя, е да се моля да преживее нощта. Прости ми, скъпа. Не исках да си го изкарвам на теб! Моля те, прости ми!

- Няма за какво да се извиняваш, Хари. Разбирам те. Знам, че ти е трудно, но той е силен! Ще успее да се пребори за живота си! Обещавам ти! Всичко ще бъде наред! Само бъди до него. Той има нужда от теб! - проплаках. Не можех да слушам как мъжът на мечтите ми, моят забранен плод, се самосъжалява. Беше силен. Той беше опората, на която всеки може да се облегне. Но не всеки може да обича. А аз го обичах, с цялото си сърце и душа. Именно затова болката ставаше още по-шибана. 

- Трябва да затварям. Радвам се, че си поговорихме. Ерин идва. 

Това бяха последните му думи. Вероятно никога повече нямаше да чуя гласът му. Харолд беше с Ерин. Неоспорим факт. А аз? Аз си нямах никого. Е, може би само един човек, който ме обичаше. Предполагам истински. Дори и да се държеше с мен като боклук. Но вероятно бях точно такъв. 

Но нямах смелост да го потърся. Не исках да страдам повече. Не исках да бъда резервен вариант. Исках да бъда някоя. Не просто вещ, а личност. Но точно сега определено желаех алкохол, много алкохол, и секс. Див, необоздан секс с непознат. И като за черешка на тортата една цигара с високо съдържание на никотин.

 Какво за Бога се случваше с мен?!

***

Главата е много зле. Но дългото отсъствие си казва думата. 

Ако по някаква необяснима причина ви е допаднала, то гласувайте, коментирайте! Обичам да чета коментарите ви и се опитвам да отговоря на всеки такъв!

Смятам отново да започна да правя посвещения на глави - така че потребител написал коментар, който ме е спечелил най-много ще получи посвещение на главата!

Обичам ви! Не бъдете тихи читатели!

Nymphomaniac (Harry Styles Fanfic)Where stories live. Discover now