*Chapter nineteen* - ''Alone''

4.5K 256 48
                                    

The Weeknd - Rolling Stone

Halsey - Now Or Never

Гърбът ми беше прилепен плътно към стената. Усещах как сърцето ми биеше устремено в гърдите, а сълзите, които пълнеха очите ми, предизвикваха неистово чувство на безсилие. Бях развалина. Не знаех как да подредя кашата, в която изцяло беше затънал животът ми. Равносметката, до която успяха да стигнат хаотичните ми мисли, беше хаос. Непропукваем хаос. Хари ме презираше с цялото си същество. Нямах никакви вести от Ерин, която дори не сметна за редно да ми съобщи, че ще става съпруга на, по ирония на съдбата, мъжът, в когото бях безусловно влюбена. А за Себастиян - дори не си направих труда да отида при него и да погледна пораженията, които имаше по тялото си.

- Клара? - дочух познат глас, но ми се стори някак глух. Сякаш бе плод на съзнанието ми. - Клара, о, Господи! Какво се е случило с теб? Защо не ми вдигаше телефона?! - беше Ерин. Вдигнах колебливо погледа си към нея и я огледах от главата до петите. Приличаше на видение. Толкова нереална. Беше облечена в дълга до коленете рокля в телесен цвят, която идеално прилягаше на извивките на перфектното й тяло. Макар че от мен би трябвало да се очаква нескрита омраза, която всеки момент би трябвало да излея върху нея, аз просто стоях неподвижно и я гледах втренчено. Не можех да повярвам, че най-добрата ми приятелка е все пак тук, при мен. И се тревожи за състоянието ми.

-Ерин...-промълвих слабо. Тя се завтече към мен и ми помогна да се изправя.

- Клара, моля те, кажи ми какво става?! - по лицето й се бе изписало недоумение, но и тревожност.

- Наистина ли ще станеш негова съпруга? Наистина ли е вярно? - изстрелях въпросите, които ме побъркваха. Имах нужда да чуя от нея, самата Ерин, че всичко това е лъжа и Хари е свободен мъж. Мъж, с когото най-сетне ще мога да заживея щастливо. Но в очите й успях да разчета какъв ще бъде отговора, който щях да получа.

- Да, исках да те поканя лично на сватбата ни. Но...чакай, ти откъде знаеш? - беше озадачена.

- Всички говорят за това. Знаеш колко бързо се носят клюките. - Усмихнах се криво. Сърцето ми се късаше. Най-добрата ми приятелка щеше да приеме фамилията на мъжа, когото до полуда обичам. Още няколко сълзи се отрониха от очите ми, но Ерин побърза да ги попие с дланта си.

- Моля те, Клара! Говори с мен! Какво се е случило?! Моля те! - Тя ме прегърна. Имах огромна нужда отново да почувствам, че тя е до мен. Че ме подкрепя.

Nymphomaniac (Harry Styles Fanfic)Where stories live. Discover now