*Chapter twenty* - ''Love''

4.2K 269 46
                                    

The Weeknd - Twenty Eight

Halsey - Eyes Closed

Не пуша. И никога не съм го правила. До снощи. 

Прекарах цяла нощ будна в приятната компания на замъгляващия разума алкохол и цигарите, които ми помогнаха да се успокоя и да забравя дори и за момент проблемите, превзели целия ми живот.

С бавни колебливи крачки стигнах до огледалото, окачено на стената в спалнята ми. Взрях се в измъченото си изражение. Очите ми бяха подпухнали. Гримът ми беше размазан. А устните, описани с малки рани, причинени от непрестанното им прехапване.

Смъкнах погледа си по раздърпаните дрехи, с които бях облечена. Приличах на развалина. Чувствах се като такава.

Мислите ми бяха прекъснати от настоятелното звънене на телефона ми. Беше редакторката на книгата ми. Двоумях се дали да й вдигна, но реших, че ще бъде по-добре ако отговоря на обаждането.

- Клара, какво, по дяволите, се случва с книгата, която пишеш? Знаеш, че гоним срок, нали?! - звучеше гневно. И имаше основание. Работата й висеше на косъм, а аз бях причината за това. Обзе ме раздразнение. На никого не му пукаше за моите проблеми. Никой не се интересуваше от това как се чувствам, дали съм добре. Всеки се бе фокусирал върху личните си премеждия и не обръщаше внимание на другите.

- Съжалявам, аз...- не знаех как да продължа изречението си. Нямах право да искам нещо от нея. Тя не бе виновна, че аз се забърках в купища неприятности.

- Не, аз съжалявам, Клара, но трябва да ти кажа, че слагам край на отношенията ни. Ти ме предаде. Подигра се с моята доброта.

- Какво искаш да кажеш?! Какво, мамка му?! - сълзите, които едва успявах да задържа, устремено започнаха да се стичат от очите ми.

- Повече не желая да бъда редактор на книгите ти, а и получих много по-добро предложение.

-Какво?! Какви ги говориш?! От кого си получила това предложение, по дяволите?! Отговори ми! – Болка. Шибана болка беше завладяла цялото ми тяло. Сърцето ми се късаше. Мечтата ми беше на път да бъде разрушена. Разбита на парченца. Също като сърцето ми. Също като душата ми. Чувствах се толкова слаба.

-Господин Харолд Стайлс ми предложи страхотна работа и аз приех. Толкова се зарадвах, че е забелязал таланта ми и ми предложи много по-високо платена позиция, а и знаеш, нуждая се от тези пари и не можах да му откажа. Той е толкова добър човек.

Nymphomaniac (Harry Styles Fanfic)Where stories live. Discover now