Následuj Bílého jelena

14 1 0
                                    

Cítila jsem se tak mocná, když jsem zabíjela temné druidy. Vím, zvládla jsem to tak lehce jen díky Shanarově magii ale i tak. Ta moc. Ten strach, který jsem z nich cítila.
Avšak magie si vybírá svou daň. Jsem unavená, slabá, doslova zničená. Usmála jsem se a ulehla.
"Shanare?" Zašeptala jsem do tmy a slyšela, že se na mě otočil. "Děkuju." Usmívala jsem se a to bylo znát i na mém hlase. Byla jsem milá. "Za co?" Vyrhkl překvapeně.
"Věřil si mi." Zavřela jsem oči a upadla do hlubokého a hlavně zaslouženého spánku.
-----------------
Jsem v lese. Šíp nasazený v tětivě mého luku. Vlasy mám sepnuté tak, aby mi nepřekážely.
Neslyšně chodím lesem a čekám na svou kořist.
Vidím ho. Hnědého jelena, jenž se pase na louce hned na okraji lesa. Zamířím mu na hruď a chvíli ještě upevňuji svůj postoj i držení těla. Když jsem si jistá sama sebou, připravena k výstřelu.
"Agmas." Ozve se a já minu. Vztekle se otočím a chci křičet ale to, co uvidím mě zaráží. Nevěřím tomu.
Nevěřím tomu, že přede mnou stojí. Vlasy má ještě krásnější, než si pamatují. Oči má zářivě modré, jakoby v nich měla zářící krystaly a tváři jí tancuje úsměv.
"Perio?" Zašeptala jsem nevěřícně a dotkla se její tváře. Celým mým tělem projela příjemná vlna tepla.
Chytám ji za ramena a přitahuji si ji do pevného objetí. Okamžitě mi pro tváři stékají slzy štěstí ale zároveň i neskutečné bolesti.
"Co tady děláš? Jak si se dostala do mého snu?" Nechápu to a tak se ptám.
Jemně se ode mne odtahuje s úsměvem na tváři. "V království se dějí hrozné věci." Zašeptala mi smutně. Nechápavě se na ni dívám. "V království se vždy děly zlé věci." Říkám a ona se chabě usmívá.
"Setkala si se s Nabethem?" Chci vědět. Chci vědět, jestli našel klid a setkal se se svou láskou.
Smutně ale překvapeně zakroutila hlavou. Viděla jsem, že se zděsila a začala se třást. "Co je s Nabethem?" I ona ho milovala. A stále miluje.
"Katricia nás zradila. Uťala mu hlavu." Po tváři mi stéká slza. Vidím, jak moc to Periu zasáhlo do srdce. Snaží se neplakat, chci ji obejmout ale odstrkuje mě. "Ne, Agmas, poslouchej mě!" Rozkřikla se na mě ta nesmělá dívka.
"Následuj Bílého jelena." Šeptá a ja vidím, jak mizí. "Ne! Ne Perio!" Zoufale křičím a snažím se ji dohonit. Marně.
-------
Prudce jsem vstala a tim se probudila. Dýchala jsem rychle a přerývavě. Zmateně se rozhlížela okolo sebe a setkala se s Shanarovým nechápavým a starostlivým pohledem

Poslední Žijící DruidWhere stories live. Discover now