„U Merlinových koulí?"

1.8K 208 28
                                    

Rosein první den proběhl vcelku obstojně. Předposlední hodinu měla zvědavé prváky Nebelvíru a Zmijozelu, kteří místo toho, aby vyplňovali kvíz, se jí ptali na osobní otázky.

,,Je pravda, že chodíte se Scorpiusem Malfoyem?"

,,Co na to říká váš a Scorpiusův otec?"

,,Je pravda, že Albus Severus Potter vychlastal Malfoyovým komůrku alkoholu?"

,,Opravdu po domě Luciuse Malfoye chodí očarovaná brnění?"

Studenti jí dost připomínali otravné pisálky z Denního Věštce a překvapilo ji, kolik informací se dostalo ven. Byla také dosti nejistá z učení sedmáků, vždyť byla podobně stará jako oni. Když ale seznamovací pondělí skončilo, radostně uvítala klid ve svém kabinetě.

,,Příjemné, že ano?" vyrušil ji z úlevných myšlenek hluboký hlas a ona tiše zasténala. Snapea se zřejmě nikdy nezbaví.

,,Ano," povzdechla si a začala přemýšlet, jakou látku by studentům měla příští hodiny vykládat.

,,Takže je to pravda, že se Albus Potter dostal do zásob alkoholu Luciuse Malfoye?" ptal se Snape a snažil se potlačit zvědavost. Rose zvedla hlavu a nadzvedla obočí.

,,Co vás to tak zajímá? Bojíte se, že vám nějak pošpinil jméno?"

,,Pokud vím, tak jsem Harrymu Potterovi syna nezplodil," odsekl. ,,Jediné, co já a jeho syn sdílíme, je stejné křestní jméno, nikoliv příjmení Snape." Rose protočila očima. ,,Takže?"

,,Ano, vychlastal polovinu Luciusových zásob, spokojený?" odfrkla si Rose a Snape se ušklíbl.

,,A -"

Náhle se rozrazily dveře a na prahu se objevil rozzářený Scorpius a za ním nakukoval Albus. ,,Paní profesorka Weasleyová!"

,,Ještě slečna," opravil ho zubící se Scorpius a oba chlapci vešli dovnitř.

,,Páni. Slečna profesorka, to zní eroticky," zahihňal se Albus a Rose se Scorpiusem protočili očima. ,,U Merlinových koulí, už se vy dva vezměte!"

,,U Merlinových koulí?" ozval se tiše Snape a upoutal tak na sebe pozornost. Rose si povzdechla a pokusila se ignorovat vyjevené tváře obou dvou.

,,Pánové, budeme tu mít společnost. Tohle je -"

,,Já vím, kdo to je!" vydechl rychle Scorpius a nadšeně se zajíkl. ,,Severus Snape! U Merlina, přečetl jsem o vás všechno! Jste můj největší hrdina a dokonce jsem s vámi mluvil v druhé budoucnosti!"

Snape se na Rose nechápavě zadíval. ,,To je na dlouhé povídání. On je trochu šprt."

,,A fanatik do vás, pane. Celých sedm let se s vámi toužil setkat, ale on je takovej vzorňáček, že se nikdy nedostal na kobereček k paní ředitelce," uchechtl se Albus.

,,Scorpius Hyperion Malfoy," ukázala Rose na blonďáka. ,,Albus Severus Potter."

,,Albus Severus Potter," opakoval tiše Snape a upřeně si ho prohlížel. Svýma černýma očima se vpil do těch jeho zelených. ,,Mimochodem, Pottere. Profesorka Umbridgeová byla -"

,,S tou jsem se taky setkal v druhé budoucnosti!"

,,Kušuj."

,,- také ještě slečnou a studenti ji oslovovali 'paní profesorko'."

Albus se líně opřel o stůl a nespouštěl z muže, po kterém měl jméno, oči. ,,No jo," mávl rukou, ,,ale profesorka Umbridgeová byla stará a ošklivá -" na chvilku se zarazil, ale Snape jen přikývl hlavou.

,,To je v pořádku, je na dovolené v Azkabanu." Albus se Scorpiusem se rozesmáli.

,,Takže byla stará a ošklivá a nikdo by ji nechtěl eroticky oslovovat 'slečno profesorko'. Ale tadyhle Rose je v nejlepších letech," zazubil se Abe.

,,Je to šašek," protočila očima. Scorpius se zase zajíkl.

,,Merline, my se bavíme se Severusem Snapem!"

•••

Hurá, je tu Albus a Scorpius a setkali se se Severusem😂(kdybych byla na jejich místě, chovala bych se úplně stejně jako Scorpius)
No a před námi jsou poslední tři kapitoly:c
Líbila se vám ta dnešní?☺
-Milka♥

Quidditch VS Ministry ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat