„Babi, co bude vůbec k jídlu?"

2K 256 35
                                    

,,Vedeme ti o jeden hladový krk navíc, mamko!" zvolal George, který stále držel Scorpiuse kolem ramen a vešel s ním do kuchyně. V závěsu za nimi šla Rose s pochechtávajícím se Albusem.

,,Ale, to abych toho navařila víc," usmála se Molly zeširoka a mávla hůlkou, aby mohla zapálit oheň pod hrncem. ,,A copak to tam venku hulákal Ron, drahoušci? Ginny!"

,,Chtěl panáka whisky, ožrala jeden -"

,,Georgi, ovládej se!" napomenula ho Molly. ,,Jsou tu děti!"

,,Ty znají slov víc než my všichni dohromady," zasmál se George. ,,Že jo, děcka?"

Albus zvedl ruku a ukázal na hrnec. ,,Ham, ham."

,,Zajisté, Georgi. Na, drahoušku, jdi zatím prostřít na stůl, ať jsi alespoň nějak užitečný," podala mu Molly talíře a on si pro sebe něco nesouhlasně zabrblal.

,,Ale kdepak je Ron? Rose, zlatíčko, ani jsem si nevšimla, že tu jsi. Jak se vůbec máš? Arthur mi ani pořádně neřekl, jak si vedeš v práci!" hořekovala paní Weasleyová.

,,Babi, co bude vůbec k jídlu?" zajímal se Abe a Scorpius se uchechtl.

,,Usmažila jsem zatím pár bramborových placiček, které máš tak rád," usmála se na své vnouče láskyplně Molly a mávla rukou k talíři s ještě teplými a voňavými placičkami.

Albus se na svou babičku vážně podíval. ,,Babi, to mi bylo tehdy pět."

,,Ale pořád ti chutnají," nedala se zviklat Molly. ,,Ještě udělám dýňové. Jak se má drahoušek Aileen?"

Zatímco se Albus s Molly bavili, Scorpius se přesunul k talíři placiček a jednu si vzal. Rose ho při tom pozorovala. ,,Jen ochutnej, jsou vynikající," pobídla ho a Scorpius si ukousl. Zrovna když chtěl paní Weasleyové jídlo pochválit, ozvalo se tříštění talířů a do kuchyně vtrhl roztržitý Ron.

,,Ronalde, to si uklidíš!" ječela Ginny, ale její bratr ji neposlouchal. Molly se otočila k hrnci zády a s rukama založenýma v bok se na svého syna přísně dívala.

,,Co jsi zase dělal, Rone?"

,,Víš, koho tady právě živíš, mamko? Pod svou střechou?" ukazoval horlivě na Scorpiuse, který se zarazil a přestal jíst. Rose se před něj zamračeně postavila. ,,Scorpiuse Malfoye!"

,,Roníku, sloníku, volá tě Ginnuška, je pěkně naštvaná, asi budeš jako tvůj bratr - bez ouška," zahlaholil George, když vešel také do kuchyně. ,,Jo, to je Scorpius. Ale neboj, mamko, není to takovej pošuk -"

,,Georgi!"

,,- jako jeho dědulka a taťulka."

,,A dost!" mračila se Molly a všechny si přeměřovala pohledem, ,,Všichni si okamžitě běžte sednout! I ty, Scorpiusi, drahoušku," usmála se na blonďáka, kterého to překvapilo stejně jako Rona. Ten na svou matku nevěřícně hleděl, ale pak si oddusal sednout vedle své ženy.

Jakmile se všichni usadili, Molly jim začala nandavat placičky na talíře a počínala si při tom roztržitě. Arthur ji starostlivě pozoroval. ,,Molly, drahá, je všechno v pořádku?"

,,V nejmenším, Arthure!" mračila se dál a když se posadila, probodla pohledem Rona, který jí pohled oplatil. ,,Jen se náš syn řídí předsudky."

,,Mami, ty to nechá-"

,,Omlouvám se," vložil se do toho kajícným hlasem Scorpius a sklesle pozoroval svou placičku, ,,neměl jsem sem chodit. Dělám vám tu akorát problémy."

,,To teda děláš," souhlasil Ron.

,,Tati!" okřikla ho naštvaně Rose a pod stolem vzala konejšivě Scorpiuse za ruku.

,,Ale to je nesmysl, drahoušku," odporovala mu Molly a věnovala mu úsměv. ,,Neděláš tu problémy. Alespoň konečně poznáváme Roseinina chlapce, o kterém nám Albus tolik vyprávěl..."

Albus chtěl něco říct, ale měl plnou pusu, a tak Ginny varovně zvedla prst. ,,Zavři pusu a jez!" Harry se zasmál.

,,Jo, a nejsi takovej pošuk -"

,,Georgi!"

,,- jako zbytek tvojí famílie."

•••

Tak jsem kapitolu stihla a moc doufám, že se vám líbí. U Weasleyových je zkrátka živo, nemyslíte?😂
Budu moc ráda za vaše názory♥
A děkuji za 1K reads!♥
-Milka♥

Quidditch VS Ministry ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat