„Očividně..."

1.8K 205 39
                                    

,,Víš," pousmála se Rose, když se loučila se Scorpiusem. Stáli před Doupětem a naslouchali nočnímu tichu. Lucius, Narcissa a Draco už dávno odešli. ,,Přijali mě na místo profesorky lektvarů v Bradavicích."

,,Páni, to je skvělé!" vykřikl nadšeně Scorpius a usmál se. ,,Kdy nastupuješ?"

,,Vlastně už zítra. Profesor Křiklan měl menší nehodu na lektvarech a také už chce jít na odpočinek. Nicméně budu moc ráda, když za mnou někdy přijdeš," usmála se na něj a políbila ho na rozloučenou.

•••

,,Ani nevíte, jak jsem vděčná, že jste se uvolila přijmout tohle místo, slečno Weasleyová!" usmívala se vděčně Minerva, když se Rose přišla do ředitelny ohlásit. ,,Takhle narychlo hledat zástup není nic lehkého..." Zrzka se nervózně ošila pod upřeným pohledem černých očí profesora Snapea.

,,Moc ráda jsem to místo vzala, paní ředitelko," ujistila ji s úsměvem Rose a zase si vzala do ruky svůj kufr.

,,Kdyby vám cokoliv nevyhovovalo, nebojte se mi to oznámit." Minerva si sedla zase zpátky za stůl. Snape si tiše odfrkl.

,,Hodně štěstí, slečno Weasleyová," mrkl na ni Brumbál ještě předtím, než odešla. Když se za ní zaklaply dveře, otočil se na Snapea. ,,Tak co tomu říkáš, Severusi?"

,,Má štěstí, že zdědila inteligenci po své matce," odsekl tiše a vydal se navštívit svůj druhý portrét ve sklepení. ,,Omluvte mne..."

Tentokrát se Brumbál otočil na současnou ředitelku. ,,Jistě jde teď Rose zkontrolovat."

,,O tom nepochybuji," neubránila se úsměvu Minerva, ,,vždy si na svém předmětu zakládal..."

Jakmile došla Rose do sklepení, okamžitě vběhla do svého kabinetu lektvarů, aby se připravila na zítřejší hodiny. Budou sice takové seznamovací, ale i tak musí mít nějaké materiály. Rozhodla se tedy pro studenty vytvořit jednoduchý kvíz.

,,Nevymýšlejte pro ty zabedněnce nic těžkého, slečno Weasleyová," vytrhl ji z psaní hluboký hlas. Když vzhlédla, zadívala se přímo do portrétu Severuse Snapea. S malým úsměvem zase sklopila oči k pergamenu.

,,Přítomnost ostatních ředitelů už vám začíná lézt na nervy, pane?" neubránila se provokativní otázce. Snape se zamračil.

,,Pouze bych byl rád, aby byla učebna lektvarů v použitelném stavu," odsekl jí a Rose se ušklíbla.

,,Zajisté. Tak to vám tedy mohu slíbit, že bude." Pak začala zase škrábat brkem na pergamen. Uplynulo několik minut a měla sestavený kvíz pro třeťáky, které zítra měla. Překvapilo ji, že profesor Snape ještě neodešel. ,,Mluvil jste někdy s Albusem Potterem?"

,,K mé převeliké smůle jsem byl pokaždé pryč, když byl zavolán na kobereček k paní ředitelce," ušklíbl se, z jeho hlasu byla slyšet ironie. Rose si odkašlala.

,,Takže jste se s Albusem Severusem," schválně zdůraznila jeho prostřední jméno, ,,Potterem nikdy nesetkal?"

Chvíli bylo ticho. Rose se upřeně dívala do jeho tmavých očí, ve kterých nejevila žádné známky emocí. Rozhodla se, že zkrátka neuhne pohledem, dokud jí neodpoví, i kdyby tu měla být do rána. Byla zvědavá na jeho reakci. Konečně se po chvilce ozval: ,,Hodláte nějak hluboce zasáhnout mé city, slečno Weasleyová?"

,,Copak? Bojíte se, že to pošpiní vaši pověst chladného profesora lektvarů?" dobírala si ho a on protočil očima.

,,Zajímavé. Jak tuto skutečnost asi nesl váš otec, který stál Harrymu Potterovi od jedenácti let po boku? Hned v prvním ročníku byl těžce zraněn při hraní kouzelnických šachů," pozvedl obočí. Pouze se usmála.

,,No jo, ale neumřel u toho."

,,Očividně..."

•••

Tak co říkáte na to, že je Rose profesorkou?:D
A jste rádi, že je tam Severus?:DD (co by to bylo za příběh od Milky, kdyby se v něm alespoň na chvilku Severus neobjevil?😏)
Nebojte, Scorpius s Albusem tu taky budou😅
Děkuju moc za komentáře!♥
-Milka♥

Quidditch VS Ministry ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat