48. KAPITOLA

1.3K 92 15
                                    

Dívka se zhluboka nadechla a šla čelit klukům, kteří ji určitě zabijou, jelikož nevěděli, kde celý den byla. Sešla schody a všichni na ni obrátily svůj zrak. 

,,Katherine!" zvedl se ihned James ze židle a šel svou sestru obejmout.

,,Tohle nám nedělej! Vůbec jsme nevěděli, kde jsi." řekl Sirius a také šel Kath obejmout. Ta poté objala i Remuse a sedla si na židli, vedle které bylo ještě prázdné místo. Představovala si, že tam sedí Regulus a usmívá se na ni. A také, že seděl. Jen ho neviděla.

,,Pěkný účes, mimochodem." 

,,Přijde dnes na večeři i táta nebo má zase práci?" zavrčel James a protočil očima.

,,Bohuže, Fleamont dnes nedorazí. Je nás tady jen pět." 

,,Šest." šeptla Katherine tak, aby ji nikdo neslyšel, ale Sirius ji slyšel až moc dobře. Povzdechl si. Byla na tom ještě hůř, než si myslel. 

,,Takže, dobrou chuť. Naberte si, co chcete." pobídla všechny Euphemie a sama si nabrala kapří řízek a salát.

,,Kath, ty si nic nedáš?" podivil se James a brunetka jen zavrtěla hlavou. 

,,Já-mohla bych nandat na talíř něco málo pro Reguluse? Určitě by si také dal." řekla dívka a všichni v místnosti ztuhli. 

,,Pro Merlina." neopustil si Sirius a smutně na Katherine hleděl. 

,,Ach, samozřejmě zlatíčko, jen mu nandej." 

,,Děkuju." usmála se Kath. 

,,Asi mu nandám jen kapří řízek, jelikož mi říkal, že nikdy salát nejedl." uchechtla se Katherine a nandala tedy jen na talíř onen kus ryby a dala ho na stůl před prázdnou židli. Regulus ztrápeně pozoroval Kath. Co se to s ní stalo?

,,Jamesi, ona není v pořádku." potichu zašeptal Sirius. 

,,Pomfreyová říkala, že to bude mít následky."

,,Takovéhle?! Vždyť ona dělá jako kdyby tady byl, pro Merlina! Vždyť se dočista zbláznila!" vyjekl Sirius, trochu víc hlasitě než chtěl a Remus ho přejel vražedným pohledem. 

,,Já se nezbláznila. Jen ho tady vidím. Všude. Je všude kolem mě a já ho nedokážu opustit. Pro-promiňte, já musím jít." řekla rychle brunetka, zvedla se od stolu a rychle vyběhla ven k louce. Nevěděla, že za ní ale běželi Sirius s Jamesem a Remusem. Schválně byli potichu. 

,,Já-myslela jsem si, že to zvládnu, Regulusi, ale...ne. A to jsem ještě neotevřela tu krabici. Vím, co bys řekl, musíš být silná, ale Regu, tohle je tak strašné. Ty jsi pryč, už mi nikdo nezbyl!" vykřikla frustrovaně Katherine a rozbrečela se. Dala si ruku před ústa, aby nebyly slyšet její hlasité vzlyky. 

Sirius s kluky se tedy rozhodli vylézt. 

,,To není pravda. Máš nás. Vždycky nás budeš mít. Kath, ty už jsi ho pohřbila?" optal se Tichošlápek, pohledem upřeným na hrob. 

,,Ano. Dneska. Dala jsem na něj kouzlo, aby zůstal tak, jak byl. Abych nikdy nezapomněla na ty jeho oči. A taky jsem byla v jeho ložnici. Vzala jsem si pár věcí a našla tohle. Byly tam dva dopisy. Na rozloučenou! Jeden pro mě a druhý pro tebe. On to věděl, Siriusi! Věděl, že umře a  nechal nám vzkaz. On se pro mě obětoval a jen díky mně je mrtvý! Kdybych šla za Voldemortem dřív, byl by živý! Za všechno můžu já!" vykřikla dívka, načež chlapec strnul. 

,,On mi nechal dopis? Kath, ale to nebyla tvoje vina! Kdybys tam šla ty, byla bys mrtvá, a to by Regulus nechtěl. Udělal to, aby nás ochránil." řekl Tichošlápek a přitáhl si hnědovlásku do objetí. Ta mu podala dopis a sedla si zpět k hrobu.

,,Později tam dám ještě rámeček s fotkou." řekla Kath a najednou, zničehonic začala straenš brečet. 

,,On je pryč! On je pryč! On je pryč! Už navždycky je pryč a já si tady nalhávám, že je tady pořád s náma. Už nikdy ho neuvidím! Já ho neobejmu, neuslyším jeho hlas, nic...Nalhávám si tady, že je všechno v pořádku, ale tomu tak není! Pro Merlina, vždyť i nosím jeho košile, dočista jsem se pomátla!" křičela brunetka a chlapci se na ní vyděšeně podívali. 

,,Potřebuje někoho, kdo by si s ním o tom mohl promluvit." řekl tiše James. 

,,R-Reme, prosím, ty to chápeš, chápeš jaké to je. Pojď se mnou a pomoz mi se z toho dostat." objala Katherine svého kamaráda, který jen přikývl. Moc věděl, jaké to je ztratit někoho, koho jste milovali a byl ochoten kamarádce pomoct. 

,,Nechte to na mě." 

,,Reme, půjdeme nahoru do pokoje a tam chci být. Budeš tam prosím spát se mnou? Budeme mluvit navzájem, já potřebuju truchlit." plakala hnědovláska dál a dál. 

,,Jdeme."

,,Reme, zvládneš to?" optal se Sirius a mladý vlkodlak jen přikývl, i když si nebyl moc jistý. Bude zase muset vzpomínat na Chloe. Ale Kath měla pravdu. Potřebuje truchlit. 

,,Zlatíčka, pak vám nahoru přinesu dárky." řekla Euphemie a oba dva jen přikývli. 

Vešli nahoru do pokoje a Kath opět zapečetila dveře, aby se tam nikdy nemohl dostat. 

Sedla si na postel a pobídla Rema, aby se také posadil. 

,,V Medovém ráji jsem nakoupila pár sladkostí. Mám tady i alkohol, takže...jdeme na to." 

,,Pár sladkostí? Vždyť jsi vykoupila skoro celý obchod, pro Merlina." zasmál se chlapec.

,,Protože potřebuju truchlit. Ber si." pokrčila rameny dívka a sama si vzala jednu čokoládovou žabku. Remus si ji zval tedy též. Věděl, že tohle bude dlouhé a určitě bolestivé. Ale dívka měla pravdu, musí se přes to přenést a musí se někomu vypovídat. 

,,Chloe jsem miloval strašně moc a když mi odešla, bylo to jako by se mi zhroutil celý svět."

,,Tak je to přesně u mě. Já jsem ho milovala nadevšechno na světě a vidíš, ztratila jsem ho. A nejsem si jistá, jestli se přes to vůbec dokážu přenést. A taky nevím, jestli jsem neudělala chybu, že jsem mu ani neuspořádala pohřeb. Všichni mají právo se s ním rozloučit. Hlavně Sirius." 

,,Myslím, že bys ho ještě mohla uspořádat. Ale jen pro nás. Třeba hned zítra. Byli bychom tam jen já, James a Sirius." řekl chlapec a povzbudivě se na dívku usmál.

,,Máš pravdu. Napsala jsem mu dopis a mám vážně velkou potřebu mu ho předat. Pro Merlina, Reme!" vykřikla Kath, když si něco uvědomila. Ona přeci viděla Chloe s Claire a Chloe ji dala dopis pro chlapce, kterého tolik milovala.

,,Co se děje?" 

,,Když jsem byla v komatu, viděla jsem Chloe. Byla jsem mezi životem a smrtí a ona- ona...

,,Co Katherine? Co ti řekla?"

,,Dala mi pro tebe dopis."


Ahoj! Další kapitola je tady. Doufám, že se líbí.

Budu ráda za každý vote a komentík. Mějte se krásně a uvidíme se u další kapitoly!❤

Unrequited Love [PART 1]✅Kde žijí příběhy. Začni objevovat