31. KAPITOLA

1.7K 126 7
                                    

,,Bla-Blacku, po-počkej na mě. Já necítím nohy. Nějak to nedávám." řekla udýchaná dívka s hnědými vlasy, opírající se o chlapce. 

,,Už tam skoro jsme. Ještě pá kroků a je to. Ale vidíš, jak to pomohlo? To cvičení vážně zabírá." vychvaloval se mladý Black. 

,,Musím uznat, že máš pravdu. Ale teď nebudu moct chodit minimálně týden." zasmála se Kath. Zničehonic, než dívka stačila mrknout se jí v ruce objevil dopis. Ihned věděla, od koho je. 

,,No, klidně si to přečti." usmál se Sirius a snažil se tvářit lhostejně. Dívka jen přikývla, a s úsměvem začala číst. Ale při čtení dopisu její úsměv opadal. Bála se, co se děje a co se sakra stalo. 

,,Jsi v pohodě? Je všechno v pořádku?" optal se mladík, když viděl utrápený výraz v dívčině obličeji. 

,,Ne, jo, já totiž, já...ne. Bojím se, že se mu něco stalo. Podle tohohle dopisu to tak vypadá." dívka vypadala vážně ztrápeně. Netušila ale, že Tichošlápek právě teď také prožívá bolest. Sirius si povzdechl a samou nervozitou se poškrábal na zátylku. Možná, že to, co udělá bude teď ta největší chyba v jeho životě. 

Ale udělá to pro ni. Pro její štěstí. 

,,Zvedej se. Jdeme." řekl rázně Sirius a vzal Katherine za ruku. Ta se na něj překvapeně podívala. 

,,Kam?" optala se překvapeně.

,,Jdeme do Black Manoru. Za Regulusem." 

**********

,,Řekni mi Jamesi, kde ti dva sakra vězí?!" 

,,Neměj strach Lily, Sirius se o Katherine postará." 

,,A jak si tím můžeš být tak jistý? Je to Black."

,,Sirius je jeden z těch nejstatečnějších a nejšlechetnějších lidí co znám. Prožil si toho tolik. Dělá, že mu na ničem nezáleží, že mu je všechno jedno, ale rozhodně tomu tak není. Pro svoje přátele a lidi, na kterých mu záleží by udělal všechno. A Katherine? Tu on miluje. Možná to tak někdy nevypadá, ale je to tak. Vidím, jak se na ni dívá." 

,,Asi ho máš hodně rád, co?"

,,Je to něco jako můj brácha. Nejlepší kamarád navždy. Už od prvního ročníku. Až do konce života." 

,,To samé mám já s Katherine. Až na to, že se známe až od sedmého ročníku."

,,Víš co? Než přijdou, tak můžeme třeba něco uvařit." navrhl chlapec. 

,,Můžeme leda tak uvařit kuře." zasmála se Lily. 

,,Tak jo. Proč ne. Kuře je dobrý, kuchařko Evansová."

,,Nechte toho a podejte mi to kuře, kuchaři Pottere."

**********

Jakmile se Katherine a Sirius ocitli před obrovským sídlem Blacků, chlapcovi se před očima začaly míjet vzpomínky na tenhle hrozný dům, který tolik nenáviděl. 

,,Jsi v pořádku?" zeptala se ho dívka.

,,Přísahal jsem, že se sem už nikdy znovu nevrátím." šeptl chlapec a bolestně přivřel oči. Tolik bolesti tady zažil. Tolik zklamání, tolik utrpení. 

,,Zvládneš to? A nebo chceš počkat tady?"

,,Půjdu s tebou. Aby se ti něco nestalo. Merlinví, kdo tady je." 

,,Fajn. Tak jdeme. Rychle." pobídla jej brunetka a potichu otevřela dveře od domu. 

Zanedlouho už se ocitli v úplně nejvyšším patře, kde se nacházel jen Siriusův a Regulusův pokoj. I když měli pokoje naproti sobě, Sirius se se svým bratrem vůbec nebavil. Věděl, že tím, čím je, už nezmění. Věděl, že by Regulus měl akorát problémy, kdyby matka s otcem zjistili, že stráví svůj čas s někým, jako je on. 

,,Dám na sebe zastírací kouzlo a počkám tady. Promluvte si a pak až budeš připravena odejít, tak řekni." řekl Sirius a následně na sebe poslal zastírací kouzlo, aby ho nikdo neviděl. 

Lákalo ho, aby se podíval do svého pokoje. Chtěl vědět, co se tam změnilo. Když otevřel dveře a porozhlédl se kolem, zjistil, že je vše stejné. Dokonce i plakáty jsou na stejném místě. I fotografie na kterých byl on, Remus a James. Jeho postel zůstala nedotčená. Vše zůstalo tak, jako když odešel. 

Katherine zaklepala na dveře od chlapcovo pokoje a zároveň vešla dovnitř. Tam se jí poskytl dokonalý pohled na Reguluse, který právě vycházel z koupelny jen s ručníkem kolem pasu. Dívka si zkousla ret, jelikož ji přítomnost polonahého chlapce vážně rozptylovala. 

Když ji chlapec spatřil, nejdříve se lekl, ale pak se k ní rozběhl a pořádně ji objal.

,,Kath! Tak strašně rád tě vidím! Jak ses sem dostala? Nemáš být s Potterem, Lily a mým bratrem?" usmál se Reg a objal dívku kolem pasu.

,,No, ehm, já...jsem tu díky tvému bratrovi. Potřebovala jsem vědět, že jsi v pořádku. Regu, co se stalo? Ten dopis mě pořádně vyděsil." řekla Kath poněkud smutným tonem hlasu. 

,,Počkat, můj bratr je tady? Mám nápad. Ještě dneska večer mě čekej. Přijdu a půjdeme na výlet. Přespíme někde v lese a já ti všechno řeknu. Kath, já...mám strašně výčitky. Udělal jsem něco strašného. Byl jsem donucen to udělat. A Sirius mě za to bude nenávidět. A ty mě opustíš." 

,,Regu, co to povídáš? Nikdy bych tě neopustila. I kdyby se stalo to nejhorší, vždycky tady budu s tebou." řekla dívka a v duchu doplnila : Protože tě miluju. 

,,Co bych si bez tebe počal, Kath. Omlouvám se, nechci tě vyhánět, ale asi bys už měla jít. Poslední dobou je to tady velice nebezpečné. Někdo tady je, a kdyby se dozvěděl, že jsi tady...bylo by to v háji. Na večer mě čekej. Společně si užijeme zbytek dne." řekl Regulus a objal Kath ještě pevněji. 

,,Už se moc těším. A pamatuj- jsem tady s tebou. Ať uděláš cokoli, ať se rozhodneš pro cokoli. Nikdy tě neopustím. Nikdy. Budu tady s tebou navždycky a vždy budu připravena ti pomoct. Záleží mi na tobě. To ty jsi můj život. Nikdo jiný mi tě nenahradí." řekla Katherine a políbila ho. Chlapce, kterého tolik milovala, jen se bála ty dvě slova říci nahlas. 

Samozřejmě, ani jeden z nich netušil, že celou dobu, kdy spolu vedli rozhovor stál za dveřmi Sirius, který všechno slyšel. Tak moc by si přál někoho, kdo ho bude milovat tak jako on Katherine. Doufal. Doufal, že v tomhle světě snad ještě existuje nějaká naděje. 

Ahoj❤ tak jsem tady s další kapitolou!❤
Jak se vám líbí?❤
Pokud chcete kapitolu do 3 dnů= 25 votes❤
Mějte se a uvidíme se u další kapitoly❤

Unrequited Love [PART 1]✅Where stories live. Discover now