9. KAPITOLA

2.9K 165 8
                                    


,,Avada Kedavra!" vykřikla a já se zastavila. Zelený paprsek ke mně mířil, a já se nemohla jak bránit. Vyhla bych se mu, ale už mě pohltil. Poslední, co jsem uslyšela byl jen křik.

Otevřela jsem oči a postavila se ze země. Vítězně jsem se usmála, jelikož jsem byla živá. Chtěla jsem něco říct, ale nemohla jsem ze sebe vydat ani hlásku. Rozhlédla jsem se kolem sebe a náhle jsem klesla k zemi.

Na zemi leželo mé nehybné, tělo. Byla jsem mrtvá. Jsem duch. Za malou chvilku už u mého těla byli Lily, Sirius a James.

Lily mi začala dělat masáž srdce a prosila, abych se probrala. Sirius jen tak koukal na mé tělo a z očí mu tekly slzy. James hlasitě vzlykal a pomáhal Lily oživovat mě.

Začala jsem brečet. Věděla jsem, že mě nejspíš už neoživí. Při kletbě Avada Kedavra se totiž hned umírá. Zajela jsem si rukama do vlasů a začala přemýšlet.

Bože, kdybych jen poslechla Lily, a nechala je bejt. Byla bych teď naživu a neviděla je trpět. Musím se nějak vrátit. Já nesmím umřít. Vždyť mi je jenom sedmnáct! Mám celý život před sebou!

Najednou se přede mnou objevila nějaká cizí postava.

,,Máš na výběr. Chtěla by jsi žít a nebo být mrtvá?" zeptala se postava. Nejspíše to byla smrt. A ta nedává nic zadarmo.

Chvilku jsem přemýšlela. Co kdybych prostě zemřela? Měla bych už všechno jednodušší. Nic by mě nebolelo, nic bych necítila...Ne! Katherine vzpamatuj se! Ty chceš žít! Nemůžeš tady své přátele nechat!

,,Vybírám si život. Hádám, že je v tom nějaký háček, že?"

Smrt se zasmála.

,,Ach, jsi chytrá.. Je v tom háček. Něco se ti v životě přihodí. Bude v tobě temnota a do půl roku se objeví náhlý zvrat..." zasmála se.

,,Chceš to tedy risknout a žít? Rozmysli se dobře." zamyslela jsem se.

,,Ano. Risknu to. Vybírám si život." řekla jsem přesvědčivě. Měla jsem strach z toho, co mě čeká....

,,Tak tedy pořád opakuj toto: život, život, život...." začala jsem po ní tedy opakovat a viděla jsem, jak  pomalu mizím.

****

,,To nemá cenu! Je mrtvá! A zabila ji tahle svině!" zakřičel Sirius a vytáhl svou hůlku. Všichni po sobě začali metat jednu kletbu za druhou.

Zmijozeláci měli velkou přesilu a když už to vypadalo, že Lily zasáhne kletba Crucio, konečně jsem otevřela oči a vydechla. Rychle se zvedla, zatím si mě nikdo nevšiml.

Když jsem uviděla, jak na Lily míří kletba, přemístila jsem se před ní a kletba se do mě vpila. Ihned jsem máchla rukou a kletba ustala. Všichni se na mě překvapeně podívali.

,,Ty-ty žiješ." vykoktal Sirius a objal mě. JÁ jsem protentokrát jeho objetí přijala.

,,Sectumsempra! rychle jsem se otočila.

,,Expelliarmus!" zakřičela jsem vztekle a oči mi zčernaly. Už mě vážně začínali štvát.

Ledově jsem se zasmála.

Všem jsem mávnutím ruky odebrala hůlky a začala se šíleně smát.

,,Vy si vážně myslíte, že proti mně máte šanci? Myslím, že jste mě všichni trochu podcenili. Ano, umím kouzlit bez hůlky již od svého narození. Byl to dar."

Dar od smrti. To ona mi každý večer prvního roku mého života šeptávala do ucha, že si mě vybrala. Že jsem pro ni důležitá. Že si vybrala mě, jedno dítě, které bude mít velkou moc.

Unrequited Love [PART 1]✅Where stories live. Discover now