Kapitola 8

74 4 2
                                    

Sladko som spala pokiaľ nezačal pípať budík. Jedna z mojich spolubývajúcich po ňom čapla rukou a Amora zakňučala. Nikomu sa nechcelo stávať, ale nejak sme sa vyšuchtali z postelí. Postupne sme sa vystriedali v kúpeľni a ja som dala na seba čierne nohavice a krátky top. Rýchlo som si obula červené tenisky. Jednoducho som sa namaľovala a upravila si vlasy. Zišli sme do jedálne, kde sme mali raňajky. Sadla som si so spolubývajúcimi za jeden stôl. Hemžilo sa to tu rôznymi ľuďmi. Počula som tu aj dosť veľa cudzích jazykov.

Podišiel k nám nejaký automatický vozík a odtiaľ sme si mali zobrať raňajky. Bolo to úžasné pozorovať. Chodil medzi stolmi a všetci si odtiaľ brali raňajky.
"Sranda." poznamenala Sofia a ja som prikývla. Počula som, že niktoré staršie deti volali ten vozík Uuups. Nebola som si istá, či to je meno pre ten vozík.

Jedla som svoje cereálne a všetko to tu sledovala. Hľadala som tu alfa partiu, ale žiadnu som si nevšimla. Každý sa tu s každým baví. Nikto sa s nikým ani len nezačal hádať. No proste v tomto to bola dosť nuda.
V rozhlase sa ozval riaditeľov skreslený hlas a oznámil nám aby prváci zostali v jedálni a počkali na učiteľa. Postupne každý odišiel, len mi prváci sme tu ostali. Nebolo nás veľa. Mohli by sme byť dokopy tridsiati.
 Do jedálne vošiel nejaký pán v strednom veku a s jemným strniskom. Tipovala som, že to bude učiteľ.
"Tak decká," začal a tým nás utíšil. "budem váš triedny učiteľ. Teraz vás zoberiem do vašej triedy. Následujte ma!" dokončil svoj príhovor a otočil sa. Dokonca nás ani nepočkal a tí, čo boli posledný museli utekať.
Vošli sme do veľkej triedy. Moje spolubývajúce si sadli spolu a tak som si sadla úplne do zadu.
"Toto je naša trieda a teraz vám vysvetlím ako to tu chodí." povedal nahlas a získal si pozornosť všetkých, dokonca aj mňa.
"Keďže je vás veľmi málo dali sme vás do jednej triedy, ale máme tu aj pekné kúsky. Napríklad takého syna Batmana a Supermana, dokonca aj dcéru Wonderwoman, ale je tu len jedno dieťa, ktoré ma naozaj prekvapilo. Lucy Quinn." pozrel sa na mňa a ja som sa naňho usmiala. "No nakoniec nie si také zlá, aká sa zdáš." dodal a ja som sa na tom zasmiala.
"Myslíte?" spýtala som sa ho ironicky a zasmiala som sa ho.. Zasmial sa a znovu sa pozrel na všetkých.

"No knihy dostanete za chvíľu. Vychádzka z internátu je do deviatej. Ak budete meškať čaká vás tresť a nie milý. Minule umývali decká záchody." zasmial sa a ja s ním. Pridali sa aj ostatný, ale niektoré silene. Nemám rada, keď sa niekto smeje nasilu. Je to neprirozdené a kazí to krásny dojem zo smiechu.
 Zrazu niekto zaklopal na dvere a vošli starší žiaci s knihami. Videla som aj Boba, ktorý doniesol knihy mne aj s nejakým papierikom. Keď odišli otvorila som papierik a prečítala si ho.

Celá škola sa ťa bojí.

Jediná veta, ktorá ma veľmi potešila. O to mi aj išlo, aby sa ma každý bál a to som dokázala aj bez ukážkovej scény. Som proste úžasná.
"Okay decká. Chodte si zaniesť tie knihy a potom vás čaká prvá oficiálna hodina. Budete mať Obranu a Útok. Učebňu si nájdite sami." dopovedal a zabuchol dverami. Všetci omámene pozerali a ja som sa zasmiala. Ten učiteľ sa mi páči. 

Zobrali sme si knihy do izby a položili ich na stôl.
"Ten učiteľ je teda sila." poznamenala Amora a ja som prikývla.
"Ale mohol nám pomôcť." povedala Sofia smutne.
"Podľa mňa nie. Nebudú ti celý život hovoriť, čo je kde a usmerňovať ťa." poznamenala som a veselo som vyšla z izby. Mám dnes docela dobrú náladu.
Vošla som do triedy a poobzerala sa. Všetci boli poskupinkovaný a o niečom sa bavili. Prechádzala som okolo lavíc a počúvala útržky konverzácií. Nikto sa nebavil o ničom zaujímavom. Niektorý stíchli a pozerali na mňa. Niektorý si niečo šuškali a občas som započula aj svoje meno. Sadla som si a vyložila si nohy na lavicu. Pozrela som mobil, či tam nemám nejaké správy, ale nič z toho.
"Hej ľudia!" zvolal nejaký chlapčenský hlas. Zdvihla som hlavu. Bol to Damian Wayne. Zas chce byť zaujímavý. Pretočila som očami a radšej som si zapla nejakú hru na mobile. Damian niečo hovoril, ale vôbec som ho nevnímala. Zrazu sa všetci postavili a začali odchádzať z triedy. Zmätene som sa obzrela a vyskočila na nohy. Dobehla som nejakého černocha a spýtala som sa ho o čo ide a kam sa všetci vybrali.

Lucy Barry QuinnWhere stories live. Discover now