hoofdstuk 4

11 0 0
                                    

P.o.v. Amber

Na het vliegen kom ik uitgeput thuis. Ik eet en maak mijn huiswerk. Daarna ga ik slapen.

Ik word wakker en kijk meteen op mijn wekker. Ik heb me verslapen. Ik spring uit bed en kleed me snel om. Ik pak mijn tas in en ren naar beneden. "Mam waarom heb je me niet wakker gemaakt?" "Je had het eerste uur vrij toch." Ik pak mijn mobiel en kijk op het rooster. "O ja. Vergeten." Omdat ik nu toch al wakker ben ga ik gelijk wat eten. Ik ga naar boven en laat me op bed vallen. Ik zucht. Dat alle mensen en demonen die hier komen eerst verminkt worden en dan gedood. Best triest eigenlijk. Dan schiet me iets te binnen. Ik moet dat later ook doen. Maar ik wil helemaal niet. Eigenlijk hoop ik dat ze mij overslaan. Gelukkig nog 1 jaar dat ik niet mag. Het mag pas als je 16 bent en ik ben net 15. Als je 15 bent krijg je vleugels. Ik ben 1 week ouder dan Lucia maar we kregen tegelijkertijd onze vleugels. Ik pak mijn mobiel weer. Zucht ik heb gym. Ik pak mijn gymtas en mijn andere spullen. "Doei." Ik loop naar school en Lucia komt naast me lopen. "Heey." "Hey. Als eerst gym toch?" Ik knik. "Yup." We lopen naar de kleedkamer en kleden ons om.

We staan met zijn alle op een rij en de docent loopt heen en weer. "Vandaag gaan we vliegbal doen. Iedereen moet vliegen. Er zijn 2 teams. Je moet de bal hooghouden maar mag hem niet vasthouden. Je moet bij je tegenstanders goal proberen te scoren door de bal tussen de palen door te krijgen." Ze wijst naar een hoge paal die boven opsplitst. "Begrepen?" Iedereen knikt. "Wie kan niet vliegen?" Niemand steekt zijn hand op. "Vlieg op." Schreeuwt ze. Iedereen vliegt meteen de lucht in. Iedereen is serieus bang voor haar. En ze heeft echt wat met schreeuwen. Ze verdeelt de teams. Gelukkig zit ik bij Lucia.

Ik loop vermoeid de kleedkamer in. "Dat was zo lastig." Zeurt Lucia. "Ja en we krijgen er uiteindelijk ook een cijfer voor." Stem ik in. We kleden ons om en gaan naar de volgende les, wiskunde.

Na een paar saaie lessen krijgen we mentoruur. "Welkom. Hebben jullie al iets gehoord over het klassen uitje?" Iedereen schud zijn hoofd. "Goed, dan deel ik even de brieven uit." Ze deelt alles uit en ik lees het snel door. "Het uitje vind plaats op 16 maart. We verzamelen in dit lokaal. Je bent verplicht om te komen. We gaan met de bus. En je mag je vleugels niet laten zien." "Waarom niet?" Vraagt iemand. "We gaan naar Amsterdam, de mensenwereld."

City Of AngelsWhere stories live. Discover now