6.4

2.9K 70 27
                                    

Disas perspektiv

"Lexi, funkar den här klänningen ikväll?" Frågar jag henne.

"Ehh, Kan du inte testa den vita istället? En svart klänning ser inte lika somrigt ut" svarar hon mig. Jag klär av mig den svarta klänningen och hämtar den vita som hon menade. Den går till låren och har en spets ovanpå.

"Japp, den här klänningen får det bli. Jag ska sminka mig nu så du kan ta spegeln Lexi!"

"Okej, Disa du får också sminka mig" säger hon. Jag nickar och ler MIT Lexi. Jag går bort till sminkbordet och tar fram det jag behöver. Ingen av oss använder så mycket smink. Så ingen av oss har några större erfarenheter. Så det blir väldigt simpelt. Inte för att göra något större av det, men jag har nog större erfarenheter än Lexi iallafall. Först concealer för röda fläckar och mörka ringar. Puder, ögonbryn och mascara.

"Disa, blir det här bra?" Frågar Lexi från spegeln. Hon har på sig ett par svarta högmidjade shorts och en topp i ett somrigt mönster med blommor, blandat med olika färger. Hennes hår är utsläppt men lägger sig snyggt på ryggen iallafall. Själv har jag mitt hår lätt uppsatt i en hästsvans.

"Det blir jättesnyggt Lexi" säger jag till henne. "Kom jag ska sminka dig nu!"

~~~

"Disa? Varför så finklädd? Är det för någon speciel?" Frågar Lexi och flinar mot mig efter att jag är klar med sminkningen. Jag känner hur hettan tar plats i mitt ansikte och jag gömmer det i händerna.

"Lexi, jag älskar dig, men just nu så är du en pain in the ass" säger jag mot mina händer, men lyckas fortfarande hålla upp ett finger åt henne på skoj. Lexi börjar skratta högt och håller sig för magen. Hon samlar sig men öppnar munnen igen för att antagligen ställa en till jobbig fråga.

"Kan det vara någon som börjar på L och slutar på iam?" Säger hon och skrattar.

"OKEJ, JAG GER MIG! Liam är snygg, okej" Säger jag och himlar med ögonen mot Lexi.

"Det känns bara så konstigt för jag har kännt honom sedan vi var små. Vi lekte skumma lekar tillsammans, eller iallafall de gånger jag fick vara med när han och Justin lekte." Jag kollar på Lexi men nu är det hon som himlar med ögonen istället för jag. Vet hon något jag inte vet?

"Det spelat väl ingen roll Disa. Jag må levt själv ett tag men att du ör kär i Liam ser man på flera kilometers håll" Säger Lexi. Jag kan inte låta bli att få ett litet leende på läpparna.

"Han gillar säker inte mig ändå för att vi har känt varandra alldeles för länge..."

"Disa! Skärp dig. Gillar du honom, så kommer han att gilla dig tillbaka för du är den snällaste och roligaste personen jag har träffat. Inte för att jag har träffat så många personer men ändå" säger Lexi och ger mig en kram.

"Hahahaha! Tack Lexi" säger jag i kramen och lägger mitt huvud på hennes axel.

Oscars perspektiv

Jag kollar mig i spegeln i badrummet länge. Jag granskar mitt ansikte, jag granskar min kropp. Jag drar handen över mina magrutor och kan inte sluta tänka på varför jag inte har en tjej. Jag har allt, käkben, magrutor, muskler, är 1,88 m lång, fixat hår. Vad är det som gör att inga tjejer kollar åt mitt håll. Alla kollar antingen på Justin eller Liam. Alltid, varenda tjej. Är jag avundsjuk? Aldrig.

Jag går tillbaka till mitt rum och väljer ut några kläder. Svarta jeans med en enkel skjorta. Jag sprayar parfym och går sedan ner till köket för att äta. Man vet aldrig om vi faktiskt kommer att grilla även om alla kallar det grillkväll eller grillfest. Vi kan alla vara överens om att det kommer finnas alkohol där iallafall. Gänget trodde att det skulle vara fler ungdomar där än vår klass på grillkvällen även om bara klassen var bjuden.

Lexis perspektiv

"Kom Disa! Skynda dig, killarna väntar säkert på oss!"

"Jag kommer Lexi, sluta stressa!" Skriker Disa tillbaka till mig. Jag sätter på mig mina adidas skor som jag fick av Disa. De kanske inte är världens snyggaste fest skor, men de passade bra till den här outfiten iallafall. Disa sätter på sig ett par svart ballerina skor snabbt och smidigt sedan skyndar vi ut till mötesplatsen där vi ska möta killarna.

Vi ska möta killarna precis innan man svänger av till stigen som leder mot stranden. Det är ganska sent men det är fortfarande otroligt ljust och varmt ute. Har vi tur kanske vi får se en solnedgång på stranden.

Jag ch Disa går mot platsen och vi ser ett gäng killar. När vi kommer närmare hör vi på rösterna att det är dem. Justin, Liam och Erik står och garvar åt någonting.

"Tjenare, vad garvar ni åt?" Frågar jag när vi kommer fram till dem.

"Ehhh inget viktigt" säger Erik och torkar sig under ögonen av allt skratt.

"Vart är Oscar någonstans?" Frågar Disa.

"Han sa att han var påväg för en liten stund sedan, så han kommer väl snart." Säger Justin och kollar klockan på sin mobil.

"Är det inte helt otroligt att tjejerna kommer för Oscar!" Säger Erik och hostar till för att inte börja skratta igen. Istället får han en lekfullt flin i ansiktet.

"Eyy, hörni! Va inte så taskiga!" Säger plötsligt en röst bakom mig. Oscar kommer fram till oss och skrattar kort. Jag och Disa ger honom en lätt kram och han får sedan en brohug av killarna. Sedan går vi ner mot stranden i samlad trupp.

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now