2.5

3.4K 76 1
                                    

Justins perspektiv

Vi hade kommit fram till stranden för att bada och sett Disa och Lexi bland alla människor på sina handdukar. Vi gick fram till dem och min blick fastnade på Lexi. Hon halvt satt, halvt låg ner på sin handduk. Hon hade ganska så brun hy sedan innan men nu glänste den av solen. Hon hade en svart bikini som passade henne. Överdelen ska vi inte prata om. Jag trodde aldrig hon hade en sådan kropp. Skärp dig Justin. Glöm Lexi. Du har en deal med Disa. Även fast jag fick lite skeptiska blickar från Disa så hade jag svårt att inte snegla på Lexi då och då. I vattenkriget var det i stort sätt alla mot alla till en början men efter ett tag drog sig Disa och Liam bort från gruppen och började stänka på varandra. Sedan gick Oscar och Erik till attack mot varandra och jag vände mig mot Lexi.

---------

Badbrallorna hänger på tork i badrummet och jag ligger i min säng framför mobilen. Jag ser mig omkring i mitt rum. Ett skrivbord som används allt för lite, dubbelsäng, garderober, spegel, matta och några hyllor. Vi renoverade mitt rum i höstas, så det ser väldigt nytt ut. Jag har även ett rum hemma hos mamma också. Mina föräldrar är skilda och båda bor i en varsin villa några minuter från varandra, jäkla arbetsnarkomaner. Pappa bor i ett rikt område med många fina villor, men det kommer aldrig riktigt slå det överlägset rika området. Almlöfsvägen skulle man kunna kalla Las Vegas. Det som händer på de fester där, stannar där. Resten av omvärlden har inget med det att göra. På hyllorna står olika saker, tavlor på mig, Disa och Liam, några böcker som jag aldrig har läst, parfymer och hårvax. Där står också min systemkameran med tillbehör. Det var längesedan jag rörde den. Jag hade ett jättestort intresse för foto. Jag har det fortfarande men man har aldrig tid och jag har dessutom ingen lust att förstöra mitt rykte bara för att någon från skolan kanske skulle se mig fota.

"JUSTIN! DISA! DET ÄR MAT."

"JAG KOMMER!" Skriker jag tillbaka. Jag går ner för trappan och ser pappa redan sitter vid matbordet.

"Vad har ni gjort under veckan då?" Frågar pappa.

"Jag och Lexi har varit på stranden tillsammans. Det var jättekul tills Justin och hans kompisar kom och störde." Svarar Disa och lipar mot mig. Jag flinar mot henne.

"Ni tyckte det var jättekul ju." Försvarar jag mig och fnyser. Vilken barnslig lillasyster jag har.

"Nej, det tyckte vi int..."

"Hur är det med Lexi förresten? Jag har bara träffat henne en gång." Avbryter pappa henne med allvarlig min. Även om det inte var jag som frågade spetsade jag öronen för att höra vad Disa skulle svara. Det var inte fören efter jag insåg vad jag höll på med, så istället såg jag ner på maten och fortsatte äta.

"Jo, det är bra med henne. Vi har pluggat lite tillsammans och så. Inte så mycket mer." Svarar hon nonchalant men sneglar diskret på mig.

"Vad bra. Kan inte du fråga henne om hon och hennes föräldrar vill komma över på middag? Så kan vi lära känna varandra." Frågar han. Jag ser att Disa stelnar lätt till och vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Hon sitter tyst en stund men svarar tillslut.

"Alltså visst, jag kan ju alltid fråga men jag tror kanske inte att det är en så bra idé. Lexi sa att det var ganska stressigt hemma hos sig." Säger Disa tillslut.

"Det gör ingenting. Kan dem inte så kan dem inte. Men fråga henne i så fall om hennes föräldrar behöver hjälp med någonting." Disa ska precis svara men jag avbryter henne.

"Har du träffat hennes föräldrar?" Frågar jag snabbt.

"Eh... Nej. Varför undrar du?"

"Men hur kan du då veta..."

"Jag sa precis det. Hon har sagt det till mig pucko" Svarar hon snabbt innan jag pratat klart.

Disas perspektiv

Vi hade ätit klart maten och jag och Justin hade gått upp till våra rum. För er som kanske undrar är jag medellång, ganska smal men inte modellsmal, det är omöjligt att se ut så. Jag har ganska fula ögon enligt mig, de är mossgröna/grå, mitt röda hår sitter fortfarande kvar men jag börjar få en rejäl utväxt. Jag färgade det rött för ett tag sedan, egentligen är jag blond. Ärligt talat längtar jag lite efter mitt blonda hår. Både jag och Lexi gillar grunge stilen, annars klär jag mig som en vanlig tonåring skulle jag gissa. Svarta jeans, olika t-shirts, hoodies etc. Lexis och min stil är ganska lika, men efter att fått veta sanningen har jag mer förståelse för varför hon nästan använder samma kläder varje dag, hon har ju för fan inga pengar.

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now