1.1

3.5K 77 9
                                    

Lexis perspektiv

Jag går bort mot bänken och den svarta skuggan. På marken ligger en person. Den personen råkar ha ett namn och det är tyvärr Justin. Han ligger medvetslös på marken. Han har en blåtira under ena ögat och ganska blodiga sår överallt i ansiktet och på kroppen. Jag skymtar ett stort sår på magen som det blöder ifrån. Även om han har sår överallt kan jag inte låta bli att stirra på det perfekta ansiktet. I skolan så flinar han alltid men nu så lägger jag märke till hans skarpa käke, raka näsa, perfekta drag i ansiktet och delar av hans sexpack under tröjan. Jag är ju fortfarande en tjej, så det måste ju vara tillåtet att stirra lite.

Efter ett tag kommer jag att tänka på att han faktiskt är medvetslös och får smått panik. Jag tar tillbaka tanken om sexpacket. Inte okej Lexi. Jag ser hans mobil som sticker ut från hans jeansficka och tar upp den. Som tur är har han ingen kod och jag kommer in till kontakter. Det var enkelt att hitta i hans mobil eftersom det literlly stod "mamma" och "Syrran" i hans kontaktlista. Jag skickade ett sms till dem och även ett till hans kompis som jag tror heter Liam, om det inte är han som jag tror det är så får någon annan Liam det sms:et. Aja skit samma.

Kom till Stora Ekparken. Justin behöver hjälp. Han är medvetslös och svårt skadad och behöver akut sjukvård.

Jag väntar ett tag och funderar på om jag ska ringa. Nej, det känns inte som en bra idé. Och vad händer när hans mamma eller någon kommer, jag kanske måste följa med till sjukhuset, eller så måste jag bli vittne. Efter ca 5 min så hör jag snabba fotsteg komma hitåt och en bil längre bort. Jag springer bort till ett träd och gömmer mig så att ingen ser mig men så att jag har koll på vad som händer. Eftersom jag har lyckats undvika både socialen och sjukhus tänker jag inte åka dit på grund av Justin. Den jävla mobbaren.
Jag ser en ungefär lika välbyggd kille som Justin sätta sig på huk framför honom. Längre bort i parken kommer en kvinna springande.

"Liam är det du? Var det du som skickade sms:et?" Skriker kvinnan. Hon kommer fram till Liam. Jag skickade alltså till rätt person. Hon drar efter andan när hon ser Justin.

"Nej, jag har inte skickat något sms. Men jag fick också ett sms så jag kom hit direkt." Hör jag honom säga.

Liam gick iväg för att ringa 112 och kvinnan som jag antar är Justins mamma försöker få liv i honom.

"Säg att han andas men är medvetslös!" Skriker hon till Liam.

Han visar en tumme upp och lägger sedan på. Han kollar sig omkring som om han letade efter något eller någon.

Jag ser en ambulans komma inrullande i parken 5 minuter senare och Justin åker in i den på en bår tillsammans med Liam. Justins mamma sätter sig i bilen och kör efter ambulansen.

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now