IV. rèsz - 'lèlek tükör?'

105 6 0
                                    


A tesi óra nyugadalmasan telt el. Semmi ragyogás semmi új erők. Mintha normális tini lennèk. A tesi öltözőben viszont megint kitört a 3. Világháború. Folyton veszekedtek, szerencsère engem sosem kèrdeztek, hogy mi a vèlemènyem ezèrt nyugodtan tiszta szívvel öltözhettem át. Miután kèsz lettem össze szedtem cuccaim ès kimentem az ajtón. Natalie állt ott Dave karjaiban. Lesütöttem a szemem ès elmosolyodtam. De mosolyom hamar elfutott ajkaimról mikor megláttam Sam-et ahogy őket nèzi elèg rossz szemmel. Vártam mikor megy oda ès veri meg Dave-et. Várakozásom közbe Mig jött oda mellèm.
-Te is èszre vetted, hogy Sam legszivesebben megölnè?
-Aha. Am te mindenhol ott vagy? - ajkaimra ismèt mosoly szökött.
-Csak a dolgomat vègzem.
-Az a dolgod, hogy engem kövess?
-Nagyjából. Tanítalak. Rèmlik?
-Jaaj tènyleg. Ki is ment a fejemből. Habár eddig nem sok mindent tanítottál. - ütöttem finoman vállába egy ravasz mosollyal. Erre ő mind kèt szemöldökèt felhúzta ès lenèzett rám.
-Türelem.
-Okè...- már èpp indúltam volna el de ekkor megfogta csuklómat ès vissza húzott ami fájt kicsit.. Nagy ereje van.
-Dèlután 5-re legyèl itt a suli előtt.
-Mièrt is?
-Meg akarod tanulni irányítani az erőd vagy sem?
-De.. Akkor.. 5-re itt leszek. -ezután utunk kettè vált. A többi óra elèg gyorsan eltelt így mehettem is haza hamar.

Belèptem a bejárati ajtón ès feltünően csend volt. Anya általában ilyenkor már itthon szokott lenni de nem volt sehol. Levettem cipőmet; táskámat ledobtam magamról ès irányomat a konyha felè vettem. Kirázott a hideg mikor láttam főni az ebèdet de anya meg sehol. Gondoltam felhívom, hátha felveszi.
-Szia kicsim! Mi a baj?
-Szia anya.. Merre vagy?
-Dolgozok. De írtam is a lapra, hogy ma kèsőn èrek haza. - na várjunk. Arra a lapra ami a szendvicsem mellett volt reggel? Azt már kidobtam az elejèn, gondoltam nem fontos.
-Jaj tènyleg emlèkszem. Akkor ne haragudj, hogy zavartalak.
-Semmi gond.- mondta nevetve. Annyira gáz. Beègtem a saját anyám előtt kínomban röhögni tudtam volna. De elköszöntünk egymástól ès letette a telefont. Na de most szögezzük le. Ha anya nincs itthon, ès apa se. Akkor ki a bánat főz? Ekkor hallottam meg az ajtónk fölött lèvő kis csilingelő rudakat. Általában akkor csilingel ha valaki kinyitja az ajtót hiszen ekkor a rudak össze ütődnek ès kellemes vèkony hangban táncolnak. Első dolgom az lett volna, hogy kifutok de átgondoltam rèmes tervem ès inkább a konyha fiókot kihúztam ès egy kèst vettem elő. Remegett a kezem, a lábam ès a szívem is gyorsan vert. Szèpen lassan elindultam az ajtó felè, halottam, hogy a szemèly èppen a cipőjèt veszi le. Mèg mindig csönd volt ès közeledtem, majd egy hírtelen mozdulattal kirontottam ès a kèst magam elè helyeztem de mikor kiugrottam nem volt ott senki, csak a cipő. Megszagoltam. Hírtelen ismerős illat járta be az orrjáratomat. Követtem az illatot. Egèszen fel az emeletre, mikor felmentem az ágyamon egy szèp arany színű, csillogóan fènyes bundájú leopárd állt a szájában egy bevásárló zacskóval. Döbbenten dobtam le a kèst a kezemből. Egy darabig nèztük egymást láttam ahogy vègig mèr. Lassan közeledtem felè. Minden mozdulatomra oda kapta a fejèt, gondoltam ő is hallja azokat a nagyon minimális hangokat amiket èn is. Már teljesen közel voltam hozzá, el akartam venni a szájából a szacskót de mikor nyúltam volna èrte a fejèt a kezembe nyomta. Nagyon puha ès kellemes volt a tapintása. Megsimogattam, erre ő elengedte a zacskót ès kiesett a szájából, a nyakában egy kristály lógott ami fekete színű volt, habár inkább csak vad szürke. Utoljára a szemembe nèzett ami zölden ragyogott, de annyira ismerősen. Hiszen a szemèben a vonalak, a szín folyása ès ragyogása olyan volt mint az enyèm, erre az enyèm is ragyogni kezdett. Hírtelen hátrált egyett ès távozott az ablakon keresztűl. (Nyugi az ablak nyitva volt 😂) egy darabig lepődötten álltam ott majd lementem a konyhába ès folytattam a kaja kèszítèsèt....

//Sziasztook yess új rèèsz :3 remèlem ez is tetszett c.c bocsi hogy eddig nem írtam de nem volt sok ötletem, most is csak kapartam a falról de ígèrem, hogy a kövi rèsz izgalmasabb lesz :3 további szèp napot nektek :*//

"Animal Thing"Where stories live. Discover now