Értetlen vásárló

1.4K 174 3
                                    

Kisboltos sztori, mert hát szabin vagyok. Aki jár interbe tudja, hogy volt egy időben, hogyha a szupershoppal az adott hónapban x összegért vásárolt, amikor elérte kapott egy kupont, ami a végösszegből ad kedvezményt.

Fizet nálam egy idősebb hölgy, nyugdíjas. Elköszönök, majd jön vissza, hogy nem adtam meg neki a szupershop kedvezményt. Nézem a blokkot, rajta van, hogy én aktiváltam a kedvezményt (akkor még mutatta, amióta változtattak a rendszeren nem mutatja -.-), de nem adott semmit.

Én: Aktiváltam, de tény, hogy nem adott, mert nem volt olyan termék.

Vásárló: De az újság azt írta, hogy szupershop kártyával ő kap 20% kedvezményt a végösszegből.

Én: ??? (Nem tudtam mire gondol, nekem még akkor újdonság volt, hogy az interbe néha van ilyen) Hát én ilyenről nem tudok.

Kolléganő (hátrafordul): Az csak az intersparokba van! (ekkor kapcsoltam, hogy mire gondolt)

Vásárló: Az újságban az volt, hogy neki jár a 20%! Miért nem vontuk le? Vonjuk le!

Én: Hölgyem nálunk nincs ilyen (kolléganő közben a saját vásárlójával foglalkozott, nálam nem volt senki), csak az intersparokba és csak bizonyos összeg vásárlása felett jár.

Vásárló: De én több, mint ötezerért vásároltam, és jár a kedvezmény, mert van szupershopom. Miért nem érvényesítettem? Hívjak vezetőt!

Hívtam neki vezetőt, neki is elpanaszolta. Vezető ugyan úgy közölte vele, hogy a kis sparokba nincs ilyen, csak az interekben. De csak kötötte a hölgy az ebet a karóhoz, és mondta, hogy adjuk meg. Az áruházvezető kb háromszor ismételte el a hölgynek, hogy értse meg itt nincs ilyen, és az újság nem ezt írta, hogy automatikusan jár a kedvezmény. Végül kiakadt és közölte a hölggyel, hogy nem tudja másképp elmagyarázni a dolgot, meg azt, hogy neki erre nincs ideje, majd otthagyta a vásárlót. Csendben megjegyzem, hogy nem egy finom lélek, és nem is igazán tud a vásárlókkal bánni.

A hölgy tovább mondta a magáét, én meg közöltem vele, hogy én ennél többet nem tudok csinálni. És persze jött a szokásos, hogy becsapják a vevőket, megkárosítják őket. Én elhiszem, hogy neki már párszáz forint spórolás is jól jött volna, de arról nem tehetünk, ha ő félreértelmez valamit, amit az újságban olvasott. Sajnos nagyon gyakori, hogy felületesen olvassák el a feltételeket a vásárlók! Persze aláírom néha úgy vannak akciók a táblára kiírva, hogy még mi is csak állunk és nézzük, hogy akkor most azt hogy kell érteni, de hát nem mi írjuk meg őket. (Központ küldi ki a táblákat, a boltok csak kinyomtatni tudják.) Volt, hogy inkább ki se rakták, pedig kötelező lett volna, de hát baromság volt ráírva és úgy abban a formában a gép nem is adta meg a kedvezményt, meg a kiírt árat.
De azért hatszori magyarázatra sem megérteni, hogy az csak az intersparokba volt érvényes, a kis sparokban nem... no comment.

No CommentWhere stories live. Discover now