Problémás vásárló

1.5K 187 12
                                    

Ezekből is akad néhány, de ilyen durvával még nem találkoztam. Biztos ti is láttatok már rabatos terméket. Így kétlem, hogy tudná az, akinek nincs családtagja, aki kereskedelembe dolgozna. Ezek azok a termékek, amikre sárga címkét ragasztanak x%-os kedvezménnyel, mert sérült, közeli szavidős etc. De néha nem csak kajákra raknak, hanem olyan termékekre is, ami régóta készleten van. A szitu a következő, a vásárló nő, ötven körüli, inkább felette.

Van az árui között egy olyan zokni, amin ilyen rabatos, 50-es címke van, de úgy meg van töredezve, hogy esélytelen, hogy a gép beolvassa, az alatta lévő számsor olvashatatlan. Telefon, hívom főpénztárt, mondom, hogy lesz kézivel egy ötvenes kedvezményem, főpis rábólint. Telefont leteszem, nézem forgatom. Hát basszus nincs rajta eredeti kód, amit be tudnék ütni és rányomni a kedvezményt. Tájékoztatom a vásárlót, hogy ezt így nem tudom odaadni, de neki kell!

Telefon megint közlöm a főpissel, hogy nincs rajta kód, küldjön egy non-foodos kollégát, aki tud rá kódot szerezni. Azt mondta jó. Telefon letesz, közbe mondom a vásárlónak, hogy erre lehet majd egy kicsit várni kell. Mondja jó.

Nézem a másik ruhás terméket, valami bikini leértékelt, de ez 75%, a címke állapota egy fokkal jobb, de így sem olvassa a gép. Telefon, főpis felveszi mondom neki a helyzetet. Azt mondja üssem be ötvenesnek a további különbözetet odaadja a hölgynek, csak menjen oda fizetés után a blokkal. Telefon letesz, tájékoztatom a vásárlót, rábólint. Közben kollegina megérkezik, zoknit elviszi, hogy szerezzen rá valami kódot.

Befejezem a többi terméket, már fizetne a vásárló, amikor megkérdezi, hogy akkor nem jár a knorr mellé az ajándék kötény?

Én: De jár, de ide kellett volna hozni.

Vásárló: És hova van kitéve?

(bazz én innen a kasszából honnan tudnám, hogy hova tették ki?)

Én: Nem tudom sajnos, de biztos, hogy ott van a termékek közelébe.

Vásárló: Én nem láttam kitéve semmit.

Én: Lehetséges akkor, hogy elfogyott, mert ma elég sokat hoztak a kasszákhoz. Esetleg visszamegy megnézni?

Vásárló: Nem, majd megkérdezem az információnál.

Én: Sajnos utólag nem áll módunkban kiadni, hiába megy oda.

Vásárló: De hát jár, nem?

Én: Igen, de nekem azt be kell scannelni, és azt utólag nem tudjuk megoldani.

Vásárló: Akkor nem kérem! Törölje ki!

Telefon, hívom a főpit, kérek egy kulcsot, mert csak úgy nem tudok törölni. Kijön a főpis mondom neki a szitut, ő is kérdezi, hogy nem volt kirakva. A vásárló elég flegmán közli, hogy nem, de majd amíg intézik az ügyét visszamegy megnézni. Mondom a hölgynek, hogy akkor a termék itt marad nyugodtan hozza a kötényt ide, soron kívül beütöm, addigra biztos, hogy lesz a zokninak is kódja. Azt mondja jó. Végre fizet és távozik az információ felé. Természetesen a sor állt mögötte.

Dolgozom tovább, megjön a kolléganő a zoknival, otthagyja. Elnézek az információ felé, a nő már nincs ott. Úgy elment, hogy nem ment vissza a kötényért és a zokni sem kellett neki. De akkor minek balhézott miatta? Meg komolyan csak egy kötény miatt vette meg azt a két levest? Amúgy meg nem kellett neki? Hát no comment...

No CommentWhere stories live. Discover now