Nagyszombati őrület

2.7K 257 25
                                    

Igen, az volt ma a boltba, sőt szerintem mindegyikbe. Miért? Mert tegnap zárva voltak az üzletek, és most két napig megint zárva lesznek, lévén jön a húsvét. Ennek ellenére kolléganő, aki az újságosban volt mesélte, hogy volt vásárlója, aki a következőket. Megveszi a vasárnapi újságokat is, mert LEHET, hogy holnap nem lesznek nyitva. Volt olyan gonosz a kolléganő, hogy nem tájékoztatta arról, hogy BIZTOS nem leszünk nyitva...

Néhány pénztáros kolléganő is mondta, hogy többen megkérdezték, hogy holnap ugye még nyitva lesznek? Miért csak nekik jár a húsvét vasárnap? A boltosoknak nem, csak a hétfő?

Na jó, csütörtökön volt azért néhány idősebb nénike, aki kérdezte, hogy ugye szombaton nincsenek nyitva? És mikor mondtuk, hogy de, akkor megkérdezte, hogy miért? Maguknak nem jár a négy nap? Hát nem... Bennük legalább volt jóérzés, mert sajnáltak minket.


Persze szokásosan voltak elkésett vásárlók, akik az utolsó napra hagyták a húsvéti nyuszik és tojások megvásárlását és sopánkodtak, hogy hát már alig van valami... Nem is igazán értem miért? Az nem tűnt fel nekik, hogy lassan másfél hónapja kint voltak a cuccok?

Ennek kapcsán volt egy érdekes vásárlóm. Aki néz tévét vagy látta a hirdetést, az tudja, hogy két milka termék mellé járt kiszínezhető, összehajtogatható papírkosárka ajándékba. Ma volt egy nő, felrakott kettőt ebből a szalagra. Kérdem tőle, hogy van milka termék, mert az mellé jár ajándékba. (csak néhány kinder terméket láttam a szalagon).

V: Nincs miért?

Én: Mert mondom az mellé lehet elvinni (közben rakom félre).

V: Anélkül nem lehet megvenni?

Én: Nem hinném, hogy szeretne érte kétezer forintot darabjáért kifizetni.

V: És ha szeretném kifizetni?

Én: ...O.o? (no comment... erre mégis mit lehet mondani) Hát... akkor elviheti.

V: Akkor szeretném, mert az unokáim nem ehetnek milka csokit.
Szóval behúztam neki 2000 Ft-ért darabjáért azt a szart, ami valószínű egy-két nap után a kukában köt ki, pedig olcsóbban megúszta volna, ha megveszi hozzá a két-két nyulat vagy tojást és aztán elajándékozza. De hát eddig is tudtam, hogy vannak nem normális emberek. Én egy ilyen papír vacakért ennyi pénzt biztos nem adok ki...)


Persze a csülköt, a sonkát mindent vittek, hogy legyen mit enni (a több tucat zsemlét és a 4-5 kiló kenyereket nem is említem. A pékségen dél körül már mindent előszedtek a fagyasztóból, hogy legyen mit kirakni, míg a délutáni kenyérszállítmány megjön. Hallottam szünetbe egy beszélgetést reggel 250 kiló kenyér érkezett, csomagolt szeleteltből volt 150 kiló és délutánra még vártak 100 kiló frissen sültet. Oh és ez csak a külsős beszállító, a helyben sütöttek benne sincsenek. Na de vissza a sonkákhoz)

Szóval volt egy idősebb nő, meg két huszonéves (gondolom a gyerekei) és pakoltak. És kérdezte a nő, hogy van még hús, mire mondták, hogy nincs. Én meg válaszoltam, hogy a sonka.

Nő: Jah, a nagyon drága sonka.

Én: Békebeli... (ez volt ráírva, hogy békebeli füstölt sonka)

Nő (mosolyogva, mert vette a lapot): Bocsánat nem tudtam.

Végzek a termékekkel a számla 49ezer valamennyi, mire én...

Én: Négyezer... (persze feltűnt, hogy hülyeséget mondok és meg is álltam)

Nő: Jó lenne, kiegyezhetünk.

Én: Bocsánat még egy nulla lesz utána.

Nő: Sajnos.

Srác (aki a háttérben volt a kocsi mellett): Az békebeli ár lenne érte

Én: ... XD


És még egy sztori és békén is hagylak titeket a hülyeséggel.
Idősebb házaspár, nyugdíjasok. Húzom a termékeket, behúzok két köleses szilvás levelet, meglátja a néni.

Néni: Miért ilyet vettél? Tudod, hogy a lekvárosat nem szeretem.

Bácsi: Mert nem volt más.

Néni (felém fordul): Tudja nem szeretem, mert ezek a Hitler lekváros termékek emlékeztetnek a gyerekkoromra.

Én:... Hitler lekváros? XD

Néni: Igen, így hívták ezeket a lekvárokat, amivel ezeket megtöltik.

Én: Értem. Pedig ez a köleses szilvás nagyon finom.

Néni: Szilvás? Hát akkor jó lesz.

Nem akartam neki mondani, hogy szilvalekvárt kell alatta érteni, hátha mégis ízleni fog neki...


Szóval így mára ennyi a hülyeségekből. Remélem messze elkerültétek a boltokat és megúsztátok az őrületet, ami ott volt. :)

No CommentWhere stories live. Discover now