5. Øynenes opprinnelse

482 37 15
                                    

Skrevet av Frida Cabo

For flere hundre år siden fantes det kun tre øyenfarger: blå, grønn og brun. Menneskene på denne tiden hadde ingen evner, og for dem var øyenfargen kun en vakker detalj. Fargen på øynene hadde ingen spesiell betydning, og ingen øyenfarge var mektigere enn den andre.

Hva som fikk øyenfargene våre til å endre seg er uklart, men mest sannsynlig var det en reaksjon av en genmutasjon. En gutt ved navnet Rick Glass ble født med rosa øyne i Dallas, USA. Ingen hadde tidligere blitt født med naturlig rosa øyne, så forskrekkelsen var stor.

Rick ble en kilde til forskning, og forskerne oppdaget ganske tidlig at han var spesielt smart. Rick var mye smartere enn et gjennomsnittsmenneske. Det viste seg at han hadde en utvidet hjernekapasitet, og kunne bruke flere prosent av hjernen sin enn de andre på hans alder.

Dette i seg selv var en stor oppdagelse, men ingen klarte å koble den merkelige øyenfargen hans opp mot den høye IQ-en.

Det tok mange år før noen klarte å trekke ut denne sammenhengen. Ikke før en jente ved navn Mina Berg ble født med røde øyne i København, Danmark. Denne jenta var veldig god til å få det som hun ville, og hun ba ofte om helt absurde ting. Hun fikk menneskene rundt seg til å gjøre så mye motbydelig at det påkalte oppmerksomheten til forskerne som hadde forsket på Rick.

Flere og flere begynte å bli nysgjerrige på de merkelige øyenfargene og de mystiske gavene som disse barna tydeligvis hadde.

Så, helt plutselig ble det født barn verden over med øyenfargene grønn, gul, rød, rosa, blå, brun og lilla. Riktignok var det ikke noe spesielt at barn ble født med blå, brune eller grønne øyne, men da til og med disse barna hadde evner utenom det vanlige, begynte folk å skape seg teorier om hva det var som skjedde.

Noen mente det var utenomjordiske skapninger, noen mente at det var en beskjed fra Gud. Noen mente at det var en sykdom og noen trodde til og med at det betydde verdens undergang.

John McCullen fikk en mistanke om koblingen mellom øyenfarge og evne, siden det viste seg at alle med blå øyne hadde de samme evnene. Det samme gjaldt alle de andre øyenfargene.

Han bestemte seg for å kartlegge de ulike egenskapene som fulgte med de ulike øyenfargene. John kom fram at de ulike øyenfargene ga ulike psykiske fordeler. Teorien hans viste seg å være sann, og samfunnet som vi kjenner i dag begynte å tre frem. Samfunnet hvor vi blir definert av øynene våre.

John studerte i flere tiår og fant ut at hver øyenfarge har to stadier. Moderat og Avansert. De med Avanserte øyne hadde en utvidet evne, det vil si at de hadde en ekstra evne som de med Moderate øyne ikke kunne bruke.

Mange har prøvd å finne ut av hvorfor noen blir født som Moderate og noen som Avanserte, men det er ennå uklart. Men vi vet med sikkerhet at en ikke kan endre på det. Født Avansert, alltid Avansert. Det samme med Moderat.

Det tok ikke lang tid før samfunnet ble styrt av øyenfargene våre. Noen farger ble sett på som ubrukelige, og de ble vraket til fordel for de med mektige evner.

Det var i denne perioden vi begynte å gå med masker. Maskene skjulte hvilken evneklasse vi tilhørte, og det gjorde det mulig for oss å leve sammen i fred og uten frykt eller hat basert på øyenfargene våre. I en lang periode levde vi fredelig.

Så begynte skrekkhistoriene om et svartøyd barn som spredte død hvor hen det gikk. Ryktene skal ha det til at han hadde klør og skarpe tenner. Han skal visstnok ha spist menneskene han drepte med det svarte blikket sitt. Ingen ville tro på det i starten. Alle trodde det bare var en dum skrøne, men så dukket det opp flere og flere svartøyde barn.

SVARTE ØYNEWhere stories live. Discover now