10

15 1 0
                                    

Vi kom hem till Philip med varsin ICA-påse i händerna. Vi hade verkligen handlat mycket. Philip visade oss vägen in till köket, vi ställde påsarna på köksön och började packa upp. Vi hade köpt 4 chipspåsar, 5 drickor, 1kg lösgodis, popcorn, nötter, lite naturgodis och glass och så hade vi köpt grejer till tacos.

Klockan var 18:00 och vi började laga tacos. Liam och Nicole tog hand om det varma, köttfärsen och bröden. Jag och Philip satte oss vid köksön och började hacka grönsakerna. Vi var snabba och till slut skulle jag hacka löken. Jag har aldrig haft problem med att börja gråta när jag hackar lök så det kändes som en enkel match. Jag skar den på mitten och det började kännas o ögonen direkt. Vad händer? Jag började hacka ena halvan först och det bara sved mer och mer. Jag försökte få bort det men det sved så mycket och till slut så började tårarna rinna. Philip kollade upp på mig från salladen han hackade.

"Nej Nora" han började småskratta och lutade sig fram mot mig. Vi satt på varsin sida av ett hörn så vi nuddade nästan våra knän i varandra så det var enkelt för han att luta sig mot mig.

"Jag har aldrig haft problem med lök innan" jag skrattade och torkade bort tårarna med min hand.

Han skrattade och tog bort min hand från min kind och la den i mitt knä. Han kupade sina händer mot mina kinder och torkade bort mina tårar med sina tummar. Jag kände mig verkligen trygg hos han. Sedan lutade han sig fram ännu mer och kysste mig i pannan. Att jag fick chansen att träffa någon som Philip.

Vi fortsatte att hacka klart grönsakerna, men Philip tog löken. Han hade ett trick, man skulle stoppa en matsked i munnen. Inte själva gropen utan skaftet.

Vi blev klara, Liam och Nicole var också klara så vi dukade fram tallrikar, glas o bestick. Sedan ställde vi fram alla skålar med köttfärs, bröd, grönsaker och tog fram alla såser vid matsalsbordet. Sedan tog vi fram en av drickorna, det fick bli Cola. Alla vi fyra ryckte att det passade bäst till tacos.

Vi satte oss och åt till klockan blev 20:00. Matchen började då om 45 minuter så vi fick lite bråttom. Vi ställde undan allt och ställde disken i diskmaskinen. Sedan tog vi fram nya skålar, större. För att ha allt godis och chips och sånt i. Det blev 8 skålar. Sedan tog vi också fram fyra skålar för att ha glassen i och så ställde vi ut det i vardagsrummet. Vi tog även fram alla drickor. Sedan var klockan 20:30 och vi satte oss i soffan. Soffan var ungefär tre meter lång, jag och Philip satte oss i ett hörn. Eller snarare han satt i hörnet och jag låg på han med huvudet mellan hans huvud och axel och så kramade han om mig hårt.

Liam och Nicole satt ungefär likadant, bara att Liam hade ena armen runt henne.

Matchen började.

Stay with me (sv)Where stories live. Discover now