2. Team Prime!

350 24 2
                                    


V tejto kapitole má hlavná hrdinka 20 rokov.

Ráno je prekrásne, pretože sa zobudím vedľa Mattheuva. Veľmi ho ľúbim. On bol tým mužom, ktorý ma vedel rozveseliť, ale niekedy mám pocit, že tomu niečo chýba.

Ešte spal, opatrne som mu dala bozk do jeho plavých vlasov. Vstala som z postele, hodila na seba župan a odráčala do kuchine, spraviť si kávu. Keď ochranujete ľudí, už v aj 18 začnete fičať na káve. 

Je hotová. Dala som si ju do hrnčeka a sadla si za škôl. Do kuchine prišiel Bulkhead, s kruhami pod očami. Sadol si ku mne. 

,,Ideš, ako buldozér." Usmejem sa.

,,Aj tebe dobré ráno." Zívne. 

Dám ti, kávičku? 

Áno a prosím si k tomu, tri sandviče, dva s klobásou a jeden so salámou. Položí si hlavu na stôl a spraví tými svojími čokoládový bulvami psie oči. 

Pre teba všetko. Poviem trochu naštvane. S chladničky vytiahnem salámu, klobásu a bagety. Naša chladnička je dosť priestranná, musí byť, keďže máme v tíme veľkého jedáka. 

Pustila som sa do roboti. Nechcela som si to priznať, ale bavilo ma pripravovať ostatným jedlo. Zoberiem sandviče a dám mu ich pred tvár. Okamžite sa do nich pustil. Potom som mu dala kávu a sadla si za stôl. 

,,Hmmm, je to jasné, robíš dobré sandviče." Vyvalí oči s plnými ústami. Ja sa potrošku usmejem a do hrdla si nalejem zbytok kávy. 

,,Dobré ráno, Humanformeri!" Prekvapí nás Ennie, stojác v dverách. 

,,Aj tebe." Odpoviem.

,,Podal by mi niekto ľad. Vojde dnu a sadne ku mne.

,,Nehovor, že ťa to ešte bolí?" Pozriem sa na ňu ustarostene.

,,Momo to mas zlomeme." Konštantuje Dwayn. Ja a Ennie sa na seba pozrieme s výrazmi WTF?

,,Kľud ľudia, dostala som, len pálkou po hlave... od zlodeja." Oči jej klesnú na stôl.

,,Dobre, tu máš." Z mrazničky jej podám vrecko s ľadom. Pred Emily, ťa nič nebolí.

Okey. Kívne a usmeje sa. 

,,Bre, ráno." Povie Mathew, keď vojde. ,,Hlavne tebe, krásavica." Obýme ma okolo pásu a dá bozk do mojich tmavo-hnedých vlasov. Usmiala som sa. Skrčil sa na úroveň, mojich očí a venovala som menší bozk na pery. 

,,Prestante sa predomou maznať!"  Znechutene sa zatvári sestra. 

Vzdýchla som a Matt si sadol vedľa Dwayna. Jemu akurát zazvonil mobil. Zdvihol to. 

,,Veď, dojedám! Aha, dobre." a zložil.  Volala mi Emily, Wiliam nás chce vidieť.

Dobre sme vedeli, prečo nás chcel krstný vidieť. Rýchlosťou blesku sme sa prezliekli. 

V čiernych džínsoch, v čiernom tielku s vlasmi v cope, som odráčala do Wiliamovej kancelárie. Sestra mala to isté, ibaže v tmavo-modrej, Dwayne bol celý vo vojenskom štýle, Matt prišiel do kancelárie v čiernych ryfľach a s červeným tielkom. Jeho dokonalé bicepsi, boli dobre viditeľné.

Ako vždy, mal krstný na sebe modrý oblek, hodil sa mu k jeho hnedým očiam a vlasom. Dwayne takmer vylomil dvere, keď vošiel. Emily na nás čakala, v bielom overáli s kyslím pohľadom. 

,,Čo sa deje Wiliam?" Matt sa zadýchane spýta. 

Krstný vstal od stola ,, banková lúpež v San Franciscu, páchateľov je desať. V tejto chvíli utekajú smerom ku Golden gate bridge." Mierne ma zmrzlo, pretože San Francisco je moje,Enine a Emilyne rodné mesto a naposledy sme tam boli, keď sme prišli o rodičov.

,,A polícia?" Spýtam sa.

,,Nestačia im."

Všetci sa na seba šibalsky usmejeme.

,,Spolieham na vás tým Prime." Ukáže na nás prstom a nebezpečne sa usmeje. Rozbehli sme sa do suterénu, kde bol sklad tisícich aút. Zobrali sme si bielu dodávku, Dwayne si sadol za volant a naštartoval. Šli sme o poschodie nižšie, bol tam podzemný most. Špeciálne ho vyrobil tým japonských vedcov. Most sa nachádzal uprostred bielej vydlaždenej chodbi. Dwayne zabrzdil pri tučnom svetlo-vlasom chlapovi, ktorý celé dni presedával na zadku, stiahol okienko.  ,,Ahoj Stevi." Dwayne sa naňho doširoka usmieje. ,,Ahoj..te." Mala som pocit, že sa nás bál. ,,Kam?"

,,San Francisco, dve ulice od Golden gate bridge." Zaprie rukami na volant a pripraví si nohu na plyne. 

Stevi sa na otáčavej stoličke, otočí k počítačom a naťuká súradnice San Francisca. ,,Držím vám palce." Ukáže palec hore.

V strede železného kruhu sa objavilo zelené svetielko, postupne sa zväčšovalo až kým nevyplnilo obvod kruhu. Dwayne šlapol na plyn a ako raketa vyštartoval. Pohybovali sme sa v svetlom zelenom tuneli, potom sme prešli do bielej hmly, ktorá sa strácala a rysovali sa ulice San Francisca. Prešli sme ulicami, postupne pribúdalo zvedavých ľudí. Most bol ohraničený policajnou páskou. Zaparkoval tak, aby našu dodávku nebolo vidno, využil dav ľudí. S Dwaynom sme si odopli pási a otočili dozadu k Emyli. Emyli otvorila okno a na strechu auta pripevnila kameru. Matt jej podal tablet na ktorý bola pripojená kamera. Lupičov, okolie si priblížila a my sme natiskli k tabletu. ,,Chce to viac tabletov." Poznamená Matt. Lúpežníci boli obklúčený policajtmi a vyzeralo to tak, že ich možu bez problémov zatknúť, ale mali rukojemníkov a jeden z nich mal dynamit. ,,Neuveritelné, aj napriek tomu, že má dynamit, civilisti tam len tak postávajú." Ennie pokrúti hlavou či sa jej to iba zdá. 

,,Kara, Ennie, zamestnáte ich. Dwayne a Matt, schováte sa za policajné auto.  Ja sa vyšplhám na most a odzbrojím lupiča z dynamitom, potom zahájime útok. Ty Kara, obrániš rukojemníkov." Vážnym pohľadom nás prejde. ,,Do toho tým Prime!" Zakričí a päste si všetci dáme k sebe. 

,,Pusa pre štastie?" Matthew sa ma spýta, keď sme, ako posledný vystupovali z dodávky.

,,To vieš." Milo mu to poviem a dám mu ju. Ennie ma počkala pri dodávke. Spolu sme opatrne odkráčali k centru diania. Medzi tým Dwayne zobraj jedného policajta na stranu,povedal mu, že patríme k FBI.  Poliš tomu uveril aj keď neochotne,  Do ruky zobral vysielačku a zrejme to oznámil ďalším. Potom sme sa priblížili.

,,Odýdete fízli a ušetríme ich, no ak nie, zomrieme všetci!!" Jeden lúpežnik dosť dominantne vykríkne.

,,Byť, tebou nerobímto!" Zvolám na toho s dynamitom. 

,,Stoj! Nepribližuj sa, inak to všetci schytajú." Uprene sa na mna pozrie a zastavím cca 5 metrov pred ním.

,,Zvážila by som to." Ruky dám pred neho.

Prečo by som to mal zvážiť? Lupič s kuklov na tvári a dynamitom sa hnusne zatvári. 

Ennie začala rozprávať........... Opatrne som nadvihla oči, Emyli vdaka vysúvacím pazúrom sa vyšphala na most, smerovala k dynamiťákovi. 

,,Chceš ma oblafnúť, ale nepodarí sa ti to." Zachichoce sa a ukáže na dvoch ozbrojených. Tý to pochopia a šli k nám. Policajti nastavili zbrane. Prstom som naznačila, aby nestrielali a sama si chytím zbraň. V praví čas Emyli skočila na dynamitáka, Ennie sa vtom momente šla postarať o dvoch ozbrojených, skrčila som sa a šla k rukojemníkom.  Na scénu prišli Matt a Dwayne. Pred piatimi rukojemníkmi sa objavili nohy, uvedomila som si, že patria jednému parchantovi. Rýchlo sa postavím. Pred hlavou mi držal zbran. Chytím ho za ruku, tak že mu ju takmer vykľbim a zbraň odhodím. Druhou rukou dostal medzi rebrá a spadol na zem. Ako knedľa. 

,,R...r.. robíš chybu Humanformerka." Pozrie sa mi do očí. Vyhrnie tričko a ukáže buchnuté miesto. Nemal tam ani odtlačku, pri tom som mu dala riadnu ranu. Bolo na ňom vidieť, že ho to bolelo. Omdlel. Nechápala som tomu. Ako vie, že som Humanformer? Neskôr som na to zabudla. To je moja "najlepšia" vlastnosť.

Dostanem sa k rukojemníkom. Poriadne si ich prezriem. Ani jeden z nich nieje zranení. 

Sevas!:D Kriminálky nepozerám, preto je akčná scéna trochu divná. Snáť ma pochopíte.

Dala som si záležať.😅


HumanformersWhere stories live. Discover now