19 'Jij bent echt badass'

13 11 1
                                    

Ik zit nu in de trein Omw Eindhoven yaaaayy (nee, Lol ik woon niet in Eindhoven. Ik woon in Rotterdam! )

*****

Alles gaat langzaam voor mijn ogen. De gillende bezoekers, ouders die hun kinderen van ons afschuilen. De bewakers die dichter en dichter bij komen.

Dringend nieuw, de zeven jongeren die een paar maanden geleden zijn vermist zijn gevonden en opgepakt in Disneyland, Florida. Ze waren herkend door personeelsleden en gasten. De zeven tieners waren een paar maanden geleden mogelijk weggelopen van hun geboorteplaats Newport beach in Californie. De kinderen zijn weer overgeplaatst naar Californie en worden daar overhoord. De ouders van de zeven jongeren zijn opgelucht dat hun kinderen weer veilig thuis zijn. De kinderen hebben in deze tijd meerdere criminele activiteiten gedaan onder andere; inbreken, afbranden en stelen. Zelf hebben ze zelfs slachtoffers gemaakt en in aanraking gekomen met geweren. Wat hun straf nog is is nog niet duidelijk en moet nog worden besproken door de rechter in een rechtsspraak...''

Paf

"Ik verklaar jullie tot schuldig..., maar jullie hoeven het jongerencentrum niet in. Sinds de jongeren nog minder jarig zijn en niemand tot te dood hebben gebracht, krijgen ze een taakstraf van 200 uur. Klaar-gesproken" de houten hamer komt in aanraking met een houten blok. Getuigen en medeleden schreeuwen om ongelijk om ons heen. Twee verschillende handen pakken me bij de armen vast. Ik houd mijn hoofd omlaag als we uit de kamer worden geleid. De schreeuwende geluiden vaagt weg als de steeds verder de gang inlopen.

"Jullie zijn een stelletje gekken"zegt een bewaker die Peter vasthoudt.

"Dat zei je vader vroeger ook tegen je"zegt Sarah.

"Kop dicht!"

* * *

"Venus" mijn moeder sluit me in haar armen. Ik breng me armen om haar nek. Mam.

"Mam"fluister ik in haar nek.

"Ben je helemaal gek geworden? Ik was dood ongerust. We dachten dat je werd ontvoerd door deze stelletje gekken." Ze trekt weg en squisht mijn wangen met haar ruwe handen.

"Mam-"ik duw haar handen van me weg. "Mag ik gewoon naar huis?" Ze knikt en neemt me mee uit het gebouw naar de auto. Achter het stuur zie ik m'n vader en achterin zie ik m'n broertje, Saturn.

"Je hebt ons veel te vertellen jongedame"zegt mijn vader met een koude stem. Hij kijkt me aan via de achterspiegel. Ik kijk naar m'n handen. Fuck sakes.

"Jij bent echt badass"fluistert m'n broertje. Ik glimlach naar hem.

"Dus, was het ook jou idee of werd je meegesleurd?" Vraagt m'n vader na een lange dode stilte.

"Het eerste"fluister ik. Hij knikt teleurstellend. "Je hebt onze tijd verspilt, dat weet je toch? Ik had een belangrijke meeting vandaag en je moeder heeft haar vlucht moeten missen. Dit moet het waard zijn jongedame" zegt hij streng.

"Jullie gingen gewoon verder werken toen ik weg was?"vraag ik.

"Tuurlijk, we moeten het bedrijf nog steeds laten draaien en geld verdienen. Dat is het belangrijkste" zegt mijn moeder.

Ja, het belangrijkste wat er is.

"Ik snap het"zeg ik neerschuddend. (Weetje, ik verzin altijd woorden zodat dit boek er meer serieus uitziet, maar zelf weet ik niet of de woorden echt bestaan of dat ik ze goed gebruik)

"Ik zie dit niet door de vingers jongedame. Je hebt ook veel schade aangericht. Je krijgt huisarrest totdat je bent afgestudeerd, geen feestjes, geen afspraakjes en geen telefoon" zegt mijn vader streng.

Oh, maak je maar geen zorgen over m'n telefoon.

Het crème kleurige huis komt in zicht als we door de poorten van het huis rijden. Het geluid van de steentjes die worden platgereden door de banden van de zwarte SUV.

"Welkom thuis" fluister ik.

**VERGEET NIET TE STEMMEN EN REAGEREN**

Woorden: 613

Psycho's { ONGOING }Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu