Hoofdstuk 16

147 15 5
                                    


______________ATTENTION______________

Zoals jullie waarschijnlijk al weten is het de periode van de examens... :/

Dus ik zal niet kunnen schrijven, totdat mijn examens gedaan zijn!

I HOPE YOU UNDERSTAND ?!

ps, jullie ook veel suc6 me de examens xxxx

______________________________________

Het is eindelijk zover, eindelijk mag ik dit verdomde ziekenhuis verlaten. De dokter heeft gezegd dat er niet veel aan te doen is, en dat ik zo snel mogelijk een kerk zal moeten bezoeken. Gepanikeerd zit ik in mijn kamer, Sam en Corey zijn nog naar de winkel om alle spullen dat we nodig hebben mee te nemen en Elton zit in de woonkamer op de laptop een perfecte kerk te zoeken.

Mijn ogen scannen de kamer en mijn paniek wordt erger en erger, mijn hand gaat naar mijn borst, hopend dat ik iets zal voelen... maar teleurgesteld laat ik mijn hand weer zakken. Dan valt mijn blik op een rood pakje. Ik zucht diep en sta dan op. Ik neem het pakje en loop ermee naar mijn balkon, daar open ik het en neem er eentje uit. Ik neem mijn aansteker en licht het op. Wanneer ik een wolk van rook uitblaas scan ik het pakje. In koeienletters staat er "sigaretten" op. Met daarnaast een paar gevaarsymbolen.

Het maakt me niet uit wat erop staat, als je via een andere kant kijkt ben ik al lang dood. Ik laat de sigaret naar beneden vallen zodat Sam hem niet zou vinden. Dan verstop ik het pakje onder mijn matras en loop dan naar de badkamer.ik stop bij de deur en roep nog naar Elton dat ik ga douchen maar ik krijg geen antwoord terug. Ik haal mijn schouders even op en loop dan de badkamer in.

Ik zet het water op warm en neem dan de shampoo. Voorzichtig wrijf ik mijn haar in en dan begin ik aan mijn lichaam. Op mijn linkerzij is een grote blauwe plek en ook eentje op mijn rechterschouder. Op mijn been zit een grote rode streep dat waarschijnlijk een litteken wordt.

Wanneer ik klaar ben stap ik uit de douche en draai ik een handdoek om me heen. Ik geef een blik in de spiegel en zie een jongen staan. Hij lijkt hard op mij, maar langs de ene kant ook weer niet. Zijn gezicht is bleek en de huid valt een beetje in onder zijn jukbeenderen. Rond zijn ogen zitten grote zwarte kringen en zijn ogen staan leeg, geen enkele emotie. En die jongen ben ik, grappig genoeg dat ik mezelf eerst niet herkende. "Je ziet er niet uit" fluistert de stem in mijn hoofd. Ik rol mijn ogen en ga dan met de handdoek door mijn natte haren. Wanneer ze droog zijn probeer ik ze goed te leggen maar mijn haar heeft opnieuw een vettige schijn. Zuchtend Laat ik de handdoek vallen en trek een te grote trui aan. Ik neem nog een geripte jeansbroek en wat sokken.

Ik strompel uit de badkamer en Sam, Corey en Elton zitten aan tafel druk in gesprek. Wanneer Sam me opmerkt zet hij een triestige glimlach op. Ik geef hem een zwakke lach terug en plof dan in de zetel. Ik speel wat met het koortje van mijn trui totdat er drie figuren voor me verschijnen. Ik kijk op en zie drie bekende gezichten. 'kom, het is tijd colbs' zegt Sam en legt een hand op mijn schouder. Ik knik.  Ik sta op en loop samen met Sam, Corey en Elton naar de auto, ik stap in zonder een woord te zeggen.

Sam is bij mij op de achterbank komen zitten en ik ban bang dat hij zou ruiken dat ik gerookt heb. 'M-mag alsjeblieft het raam open?' vraag ik zenuwachtig aan Elton. Hij geeft me een frons 'waarom, het is koud buiten' 'ik heb het warm'. Hij rolt met zijn ogen maar knikt. Ik geef hem een glimlach en open dan het raam. Elton had gelijk dat het koud was, maar beter kou hebben dan betrapt worden op roken, toch?

----------------------

We hebben eindelijk de kerk bereikt. Het gebouw torent hoog boven de bomen uit en trillend stap ik uit. Aan de linkerkant staat een standbeeld van een engel die een kind vast houdt en aan de rechterkant staat er een man die een monster vermoordt. Ik slik als Sam mijn hand neemt en me mee naar de kerk trekt. We gaan de witte trappen op en staan nu voor een grote houten poort. Ik kijk nog eens naar het standbeeld met de engel en even dacht ik dat de engel bewoog. Ik knipper even met mijn ogen en kijk dan naar het andere standbeeld. Ik zie de man het monster vermoorden, letterlijk. Ik stap geschrokken een paar stappen achteruit. Alles hier zegt me dat ik best terugkeer en nooit meer terug kom.

Save Me From HellDonde viven las historias. Descúbrelo ahora