H19

4.4K 121 8
                                    

We komen bij het huis van de jongens aan en we hebben een leuke rit gehad. We hebben veel gezongen en nu bevrijd ik de jongens van hun houtige cel. We nemen het hout mee en ik loop door naar de woonkamer. Ik zie Jack niet en dan loop ik naar zijn kamer. Ik klop aan en ik doe de deur langzaam open. Ik zie Jack op bed liggen. Hij kijkt tv.

'Heey.' Zeg ik zacht.

'Heey.' Hij schuift een stukje op en laat mij naast hem liggen.

'Sorry van vanmorgen. Ik ben heel erg van het op tijd zijn en ik kan er soms heel spastisch in zijn.' Zeg ik.

'Het geeft niet ik ben altijd heel moeilijk in de ochtend. Ik moet iemand hebben die mij er doorheen sleept. Ik ben dat nu niet meer gewend. Vroeger deden mijn ouders het. Het is waarschijnlijk even wennen voor iedereen dat er nu een persoon in huis is die ons commandeert en dergelijke.' Zegt hij.

'Weetje voor een stel jongens zijn jullie echt nog heel erg open met jullie emoties.' Zeg ik. Dan beginnen we bijden te lachen.

'Ga je mee morgen? Ik moet kijken welke materialen ik nodig heb voor het mechanisme van de tv in de kast.' Vraag ik na het lachen.

'Ja tuurlijk.' Zegt hij dan.

'Gelukkig. Ik ga maar eens werken aan het eerste gat in de muur anders komt het nooit af.' Jack begint te lachen en ik sta op en ik loop naar Daniëls kamer. Daniël zit op zijn bed niets te doen en kijkt op wanneer ik binnenkom. Ik neem een aanloop en ik spring. Ik land vol op zijn buik en er komt een luide:

'Humpf.' Uit Daniël.

'Waar was dat goed voor?' Vraagt hij. Ik negeer zijn vraag.

'Hoe groot wil je het gat hebben voor je tv-kast?' Vraag ik. Hij loopt naar zijn kledingkast en komt even later terug met de tv die erin komt te hangen. Ik meet hem op.

'Waar wil je hem hebben?' Vraag ik en ik pak schilderstape uit mijn gereedschapskist. Hij wijst het aan en ik begin met tapen. Hij gaat op bed liggen en kijkt hoe ik tewerk ga. Dan loop ik naar mijn tas en pak ik een stapeltje kleding. Ik loop naar de badkamer en ik kleed mij om. Ik heb nu een sport bh aan en een hockeyrokje met een topje eroverheen.

Ik pak een boor.

'Weet je het echt heel zeker?' Vraag ik nog een keer.

'Ja. Doe nou maar.' Zegt hij en ik ga aan het werk. Ik boor in elke hoek een gaatje en dan pak ik een dunne smalle zaag. Ik zaag de muur eruit en dan vraag ik Daniël of hij de muur vast kan houden. Hij vangt de muur op en zet hem dan veilig neer. Ik begin met het weghalen van isolatie en ik bedenk me dat ik buizen het moeten halen. Ik klop het stof van mijn kleding en ik loop de trap af met Daniël.

'Ik ben buizen vergeten.' Ik loop naar de auto en ik wacht ongeduldig op Daniël. We rijden naar een bouwwinkel en ik haal de buizen die nodig zijn. Ik haal er meteen genoeg zodat we niet weer heen en weer hoeven. Daniël betaald en dan gaan we naar huis. We gaan naar boven en ik kan verder met de aanleg. Wanneer de kabels liggen kan ik beginnen aan het uiterlijk. Ik meet de dikte van de planken en dan haal ik die dikte van de isolatie weg. Dan meet ik de lengte van de planken en ik plaats snel nog even een extra steun voor de onderste plank. Ik heb van de bovenkant, de onderhand en de rechter zijkant de planken vastgezet en dan maak ik het schuifmechanisme. Wanneer dat klaar is zaag ik het laatste stuk houd op de goede maat en test het systeem uit. Het werkt heel goed en dan komt de afwerking. Aan het begin moest ik een gaatje boren en dat gat zit er nog. Ik maak een mix en ik smeer het er zorgvuldig op. Dan moet het drogen. In de tussentijd ruim ik alles op. Daniël is beneden en ik moet verf halen. Ik bel mijn moeder en ik vraag of ze al mijn verf klaar kan zetten. Dan loop ik naar beneden en sleep ik een van de jongens mee. We halen de verf en ik kan weer verder.

StrongerWhere stories live. Discover now