21. Σοφία, 29 Ιουνίου 2001

238 18 0
                                    

Τελείωσε η εξεταστική, τα πήγα μέτρια προς καλά. Θα μπορούσα να τα πάω και καλύτερα αν είχα τη θέληση, αλλά του χρόνου θα προσπαθήσω. Σήμερα έχω γενέθλια, γίνομαι 21. Νιώθω πολύ παράξενα γιατί πριν λίγο καιρό ήμουν 18 και τώρα ξαφνικά πέρασα τα 20. Η Υβόννη είχε γενέθλια τον Ιανουάριο, αλλά τότε δεν μιλάγαμε κιόλας. Άν τη γνώριζα σίγουρα θα της έπερνα κάποιο δωράκι. Έτσι είμαι εγώ, μου αρέσει να κάνω δώρα στους άλλους και χώρις κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλά έχουν εκείνο το γλυκό χαμόγελο όταν τους το προσφαίρω...

- Χρόνια Πολλά παιδί μου! - είπα ο μπαμπάς μου, αγκαλιάζοντας με και δίνοντας μου μια καινούργια μπλούζα.

- Ευχαριστώ πολύ! - πήγα στο δωμάτιο να την δοκιμάσω. Μου έκανε μια χαρά και ήταν και του γούστου μου. Η Ύβ έλειπε από το σπίτι είχε πάει έξω, αλλά ήμουν σίγουρη πως θα μου έπερνε κάποιο δώρο.

- Να και η τούρτα! Σε 3 ώρες θα έρθει η Ρένα με το Θέμη, η γιαγιά Μαρίκα με τον παππού τον Πέτρο, η Σούζαν η αμερικάνα και τα ξαδέρφια.

- Δεν θέλω να έρθουν τα ξαδέρφια μου, ξέρεις ότι δεν τα πάω.

- Έλα μωρέ, μια χαρά είναι η Έλσα με την Πόπη - τον κοίταξα ειρωνικά και γύρισα στο δωμάτιο να μαζέψω λίγο τα πράγματα γύρω γύρω. Εκείνη τη στιγμή όμως γύρισε η κοπέλα μου και μπήκε μέσα, κρατώντας ένα λούτρινο αρκουδάκι.

- Ξέρω ότι σου αρέσουν αυτά, οπότε... - της απάντησα με ένα φιλί. Αλήθεια τώρα, μου αρέσουν πολύ τα λούτρινα ίσως επειδή όταν ήμουν μικρή δεν είχα πολλά και ζήλευα τα υπόλοιπα παιδάκια στο δημοτικό.

- Ωραία κορίτσια να θυμάστε στις 17:00 έρχονται οι καλεσμένοι. Εγώ πάω να πάρω τη θεία Σούζαν από το αεροδρόμιο, μόλις έρθω το τραπέζι παρακαλώ να είναι έτυμο! - είπε κλειδόνοντας την πόρτα.

Μείναμε μόνες για άλλη μια φορά. Είχα την εξής ερώτηση στο μυαλό μου: ,, Να στρώσω από τώρα το τραπέζι ή να μιλήσω στα σοβαρά με την κοπέλα μου; '' Ήθελα τόσα πολλά να τη ρωτήσω, μα φοβόμουν πως θα νευριάσει και θα με παρατήσει. Είναι οξύθυμη σε κορυφαίο βαθμό. Αλλά το γεγονός ότι κάτι σκέφτεται συνέχεια και δεν μου λέει με κάνει να νιώθω άσχημα... Είπα να ρισκάρω και γω μια φορά στη ζωή και ας έχω γενέθλια και ας υπάρχει περίπτωση να χωρίσω σε λίγο.

- Τι έχεις;

- Τίποτα - απάντησε ξερά.

- Τελευταία είναι σαν να υπάρχει κάτι που να σε βασανίζει, τι είναι;

Υβόννη ✔️Where stories live. Discover now