6. Σοφία, 24 Δεκεμβρίου 2000

422 20 1
                                    

Παραμονή Χριστουγέννων, είχα κλείσει καλά τη μπαλκονόπορτα, γιατί δεν άντεχα άλλο τη χαμηλή θερμοκρασία. Στο σπίτι κυκλοφορούσα με διπλά ζευγάρια ρούχων, σε αντίθεση με τον πατέρα μου που πηγαινόερχοταν από το σαλόνι μέχρι το ψυγείο, με ένα φανελάκι και παντελόνι φόρμας. Είχε λυσσάξει με τα σοκολατάκια και τα κουλουράκια που μας έφερε η θεία Ρένα, η οποία αποφάσισε να μας επισκεπτεί αυτές της μέρες με το ξαδερφό μου το Θέμη. Είχα κλειστεί τελείως στο σπίτι, μου έλειπαν οι φίλες μου και η Υβόννη. Ακόμα τη σκεφτόμουν, πόσο με έχει μαγέψει αυτή η κοπέλα πια; Ήθελα να μάθω τα πάντα για αυτήν. Τι κάνει στον ελεύθερο της χρόνο, που συχνάζει, αν δουλεύει, αν σπουδάζει...

- Ρε πάμε καμία βόλτα; - με διέκοψε ο Θέμης. 

- Που θες να πάμε;

- Μοναστηράκι; Κάποτε συχνάζαμε εκεί... 

Συμφώνησα και ντύθηκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Αφήσαμε τον μπαμπά μου με την θεία να λένε ανέκδοτα ο ένας στον άλλον, την ώρα που τρώγανε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. 

                                                                                      ***

- Σοφία πεινάω - είπε μόλις φτάσαμε στη στάση Μοναστηράκι. 

- Μα πριν μισή ώρα έφαγες - ξαφνιάστικα, αλλά παρ'όλα αυτά αγοράσαμε κάτι ζεστό να φάμε. Απολαμβάνοντας το φαγειτό και τους δρόμους της Αθήνας, κατευθύνομασταν προς Ακρόπολη. Ωραίο μέρος για βόλτες και για να καθίσεις να πεις τα νέα σου - σκέφτηκα έχοντας κάτσει σε ένα παγκάκι. Οι τουρίστες χαζεύαν σαν και εμάς την όμορφη θέα και περίμεναν τη δύση του ηλίου. Τα μαλλιά μου είχαν τόσο ζωντανό χρώμα στο φως, που ευχόμουν να ήταν έτσι πάντα. Ίσως κάποια μέρα θα το πάρω απόφαση και θα τα βάψω, έχω βαρεθεί το φυσικό μου. 

- Καμιά κοπελίτσα παίζει; - ρώτησε ο ξάδερφος. Ήξερε για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις, ήταν το πρώτο άτομο στον οποίο είπα για μένα.

- Όχι. Βασικά... έχω κολλήσει με μία Υβόννη, με την οποία έτυχε μια φορά να μιλήσουμε και έτυχε να ρεζιλευτώ μπροστά της.

- Αμάν και εσύ! Από τη σχολή σου είναι αυτή;

- Όχι. Την συνάντησα για πρώτη φορά στο μετρό, μαθαίνοντας έτσι τις διαδρομές της. Τελευταία φορά την πέτυχα στο μπαρ, που δουλεύει μια γνωστή μου.

- Πήγες μπαρ εσύ; 

- Ναι, είχα βγει με δύο φίλες μου από το τμήμα μου. 

Υβόννη ✔️Où les histoires vivent. Découvrez maintenant