Hoofdstuk 47

227 14 0
                                    

Twee maanden later

Ik rijd in mijn Ferrari naar Ronaldo. We gaan samen de paarden borstelen, en als er nog tijd over is, gaan we rijden.

Ik ben aangekomen en parkeer mijn auto voor zijn huis.  Ronaldo komt meteen van achter vandaan, waar de stallen zijn. Ik zie op zijn gezicht en paniekerige uitdrukking. Ik zet de auto op slot en loop meteen naar hem toe. Ik druk een kus op zijn zachte lippen. 'Wat is er?' vraag ik. Ronaldo kijkt me bezorgd aan. 'Ik heb per ongeluk Space en Ruby bij elkaar in de wei gezet', zegt hij. 'En nu?' vraag ik. 'Je bent de afgelopen twee maanden er niet bij geweest, omdat je met je vader op zakenreis moest. En Space wordt steeds dikker', zegt Ronaldo.  Verbaasd kijk ik naar hem. 'Had je me geen bericht kunnen sturen?' vraag ik. 'Ik wilde je niet bezorgd maken'. Ik denk na. 'We kunnen de dierenarts laten komen, misschien is ze wel drachtig', zeg ik. Een lach ontplooit zich op mijn gezicht. 'Dat is toch gewoon heel leuk?' vraag ik. 'Ik weet er niet zoveel van', zegt Ronaldo wanhopig. 'Dat komt vanzelf wel, joh. Laten we eerst naar achter lopen', zeg ik en Ronaldo draait zich om. Samen lopen we naar achter en ik zie dat Space en Ruby beiden in de stal staan. Ik loop meteen door naar Space en geef haar en kusje op haar roze neus. Ze geeft me een lik over mijn wang en ik glimlach. 'Ik vind het fijn om je weer terug te zien, meid', zeg ik. Ze briest. Ik open de staldeur en kijk naar Space. Ze lijkt inderdaad dikker geworden te zijn. 'Heb jij een veulen in je buik, Space?' vraag ik lachend. Ik wrijf zachtjes over haar buik en kijk naar haar oren.
Ze draait ze naar achter en weer naar voren. Dat vind ze niet fijn, dus. Dan zie ik dat ik allemaal haren op mijn hand heb. Space moet nodig geborsteld worden.

Het rode halster aan een haakje ziet er erg nieuw uit. Ik hoor voetstappen achter me en draai me om. 'Ze lijkt inderdaad dikker geworden te zijn'. Ronaldo knikt. 'Wat vind je van het halster?' vraagt hij. 'Hij is heel mooi', zeg ik gemeend. Ronaldo bloost. 'Je bent echt schattig als je bloost', zeg ik lachend. Ronaldo krijgt een lach om zijn lippen. 'Jij ook', zegt hij. Meteen voel ik dat ik bloos. Ik loop naar hem toe en geef hem een kus.

Ik loop naar Ruby toe. Ruby hinnikt vrolijk. 'Hallo, grote jongen'. Ik geef hem een aai over zijn roze neus. Dan loop ik weer naar Space. 'Zullen we hen op de poetsplaats zetten?' vraag ik. 'Best'. Ik pak het halster van Space en doe de box open. Rustig doe ik het halster om en doe hem vast. Dan pak ik het wit met lichtblauwe touw en klik hem vast aan het halster. Dan leid ik Space uit de stal.

Beiden staan ze vast op de poetsplaats. Ik loop even terug om de spullen te pakken. Ronaldo staat Ruby's hoeven te doen en ik doe dat ook meteen.
Nadat de hoeven zijn gedaan, ga ik verder met de vacht. Ik zie Space en Ruby genieten.

We zijn klaar. 'Zullen we de dierenarts bellen?' vraag ik. 'Is goed, ik doe het wel. We laten de paarden hier wel staan, dan kan de dierenarts Space doorzoeken en kan ik ook nog Ruby's manen en staart doen', zegt Ronaldo en ik ik knik. Hij loopt naar binnen en gaat bellen. Ik geef een aai over de snuit van Ruby en ga de manen en staart van Space doen.

'De dierenarts komt over een kwartier'. Verschrikt trek ik te hard aan de manen van Space. Ze briest. 'Sorry schat'. Ik draai me om. 'Je liet me schrikken, joh', zeg ik beschuldigend. 'Sorry', zegt Ronaldo. 'Geeft niet, Space vond het niet zo fijn', zeg ik. 'Ze ziet er goed uit', zegt Ronaldo goedkeurend. 'Dankje', zeg ik. Ronaldo lacht. 'Jij ziet er ook goed uit hoor'. Ik glimlach. Ronaldo duikt onder het touw door zodat hij naast Ruby staat. 'Ik ga ook even de manen en staart van Ruby doen en dan komt de dierenarts vanzelf'. Ik knik en borstel verder aan de manen van Space.

Twee uur later

De dierenarts is geweest. Raad eens? Space is drachtig van Ruby! Het was een soort van fout, maar ik vind het helemaal niet erg. Het lijkt me zelfs heel leuk om een veulentje van mijn eigen paard te verzorgen. Natuurlijk moeten we daar wat informatie over opzoeken, maar ik heb het gevoel dat het helemaal goed komt.

Ronaldo komt de kamer binnenlopen en gaat naast me op de bank zitten. 'Dat gaat toch ook een keer bij ons gebeuren?' vraagt hij met een brede grijns op zijn gezicht. 'Na het trouwen, schat', zeg ik en geef hem een klapje tegen zijn schouder. Hij lacht. 'Sure'. Een geweldig, gelukkig gevoel neemt in me plaats wanneer ik mijn lippen op die van hem plaats. Zijn tong vraagt om toestemming, die ik hem meteen geef. Onze lippen passen perfect op elkaar, en ik zal altijd van hem blijven houden.

We verbreken onze kus, maar kijken elkaar gelukkig aan.

'Ik hou van je', zeg ik gemeend.

'Ik ook van jou', zegt Ronaldo blozend en gemeend.

Horses and badboysWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu