11. kapitola - Zmařený test

110 7 0
                                    

Po zbytek měsíce se nestalo nic zásadního.

Ve škole to byla pořád ta stejná, zasraná nuda - a jelikož se blížil konec roku, všichni profesoři byli skálopevně přesvědčený, že nemáme nic jinýho na práci, než ztrácet hodiny úmorným učením na jejich předměty. Nejvíc mi pochopitelně dala zabrat chemie, biologie a somatologie - moje hlavní předměty. Vygradovalo to až do takových rozměrů, že jsem musel na ostatních přednáškách psát seminárky a šrotit se chemický reakce a termionologie.

Vzhledem k tomu, že jsem ještě každý pondělí a pátek chodil do práce (dělám v jednom zapadlým antikvariátu), neměl jsem čas skoro na nic jinýho.

I tak jsem ale nedopustil, aby mě nedostatek času odtrhnul od společenského života. S Patrickem jsme byli od tý osudný noci ještě víc spolu než dřív - a moje city k němu se začaly prohlubovat. I když by každej, kdo ho zná, řekl, že je to blbej zmrd, se mnou se dokázal z týhle role celkem snadno přehoupnout k citlivýmu a smýšlejícímu jedinci. Myslím, že kdyby zahodil tu přetvářku, spousta lidí by ho měla radši, ale je mi jasný, že když si ve společnosti vybudujete nějakou pověst, je těžký a dost riskantní ji zahodit jen kvůli tomu, jaký dokážete bejt s člověkem, kterýho milujete.

Kaya začala dost času trávit s Jamesem - upřímně nechápu, proč to spolu nedali dohromady už dřív. James byl takovej ten typickej lamač dívčích srdcí (a pěknej sukničkář). Byl ve školním basketballovým týmu a ve volným čase rád jezdil na motorce (Kaya zase ráda jezdila na motorkářích). Těžko říct, jak dlouho to těm dvěma vydrží, Patrick říká že týden, já jsem realista, myslím tak 6 dní.

Jedinej, kdo byl furt na ocet, byla Naomi. Ne snad že by byla ošklivá - díky svý hispánský krvi měla ty správný ženský křivky a celkem dost velký prsa. Navíc uměla plynule španělsky, což já osobně shledávám jako mega atraktivní. Bohužel má velkej nos - a to dost kluků odpuzuje.

Jednou na to přišla řeč při obědu v kafetérce.


"Hm, Naoms?" Broukla Liv. "Myslíš, že bysme si po škole mohli sednout na tu špáninu jak si mi slíbila? Příští tejden si dopisuju nějaký testy a úplně v tom plavu."

"Claro, no problema. Acepto las tarjetas de crédito."

Párkrát zamrkám a kouknu po ostatních.

"To sis právě objednala quesadillas s pálivou salsou, nebo si ji brutálním způsobem urazila?" Utrousím ironickou poznámku.

Naomi na mě ukáže fakáče a ucucne si Spritu.

"Hele, a nepřemejšlely jste náhodou, že to vy dvě dáte dohromady?" Říkám a střílím očima z jedné na druhou. "Myslím, že byste se k sobě celkem hodily."

"Decirlo otra mas y recibis una bofetada muy granda, que tu cabeza pasa el mundo en dos nanosegundos."

"A teď nějakou řečí, kterou rozumím."

"Já si myslím, že mluvila na mě." Šklebí se Olivie a zvedá se ze židle. Odnáší talíř k okýnku a pak se ještě vrací ke stolu, aby pronesla tu osudnou poznámku, kterou si pod sebou podtrhla stoličku. "Nejspíš mi jen říkala, ať si odpoledne přinesu vlastní učebnici, protože v tý svojí má díru pro nos."

Vyprsknu smíchy a Naomi mě spraží tak ledovým pohledem, že toho ihned nechávám a radši si do pusy nacpu kroketu s kečupem.

Přesně nevím, jaký hovna Naomi Olivii doučovala, rozhodně to ale nebylo nic o cestování ani ekonomice. O pár týdnů později se ke mně totiž doneslo, že rodiče Olivie museli kvůli jejímu testu ze španělštiny přijít do školy.


Duben se přehoupnul v květen a já musel kromě školy a práce začít přemýšlet taky nad tím, co za akci vymyslím na svoje narozeniny. Loni jsme si všichni nahodili tripa a jeli do IQ parku - už nikdy víc. Naomi se zasekla v nějaký kukaňi a chytla haldy že jí unášej mimozemšťani a Thomas nablil do nějaký mísy s barvama, ke který o chvíli později přišla hromada malejch dětí, začali se v tom rochnit a malovat na čtvrtku.

Chtělo to něco hustodémonsky krutopřísného, ale zároveň nenuceného, přece jenom, 18 není člověku každej den.


"Musíš mi s tím pomoct." Žadoním a zapaluju si cigaretu.

"Nemusím vůbec nic. Musím jenom umřít a za patnáct minut si užít parádní sex." Ušklíbla se Kaya a vzala si ode mně nabízenou cigaretu.

"Tak hele, to, že to jsou to moje narozeniny, ještě neznamená, že si nezasloužím trochu pomoci od svý nejlepší kámošky."

Kaya vytáhla z kabelky lesk na rty a začala si malovat pusu. Protáčím oči.

"Tak ti fakt děkuju." Mrmlám a potahuju si z cigarety.

"Přemýšlím."

Ještě chvíli Kaya nepřítomně civí někam na zem, potom vypískne a začne poskakovat na místě.

"Copak, najel ti speed?" S úšklebkem ji pozoruju a kouřím.

"Napadlo mě něco fakt epickýho. Ale jelikož to napadlo MĚ, a ne tebe, beru si tu oslavu na starost já."

Líbne mě na tvář a odchází.

"Kam si jako myslíš, že jdeš?" Volám za ní.

"Za Jamesem." Zastaví se, lehce se pokrčí v kolenou a dělá, že šoustá imaginárního člověka před sebou.

Něco nesrozumitelnýho zamumlám a už jenom sleduju, jak její silueta mizí v dálce. Otřu si tvář a na hřbetu ruku se mi vyjímá zhruba půlka lahvičky lacinýho lesku na rty.

Cirkulace - Test lidskosti - DOKONČENOWhere stories live. Discover now