- D1 | NINE -

5.4K 199 37
                                    

Het is donderdag en ik moet zo meteen naar de directeur gaan voor een gesprek. Het niet voor iets speciaal gewoon omdat ik nieuw ben. Ik loop naar de deur en wil hem open doen maar Grayson houd me tegen.

"Hey Star, kan ik je iets vragen?" vraagt hij. Het is net alsof hij zenuwachtig is.

"Ja, maar ik heb niet veel tijd." zeg ik dan maar.

"Uhm dus volgende week zaterdag is er een schoolfeest en ik wou vragen of je mijn date wou zijn?" vraagt hij wat onzeker.

"Is het goed als ik daar even nadenk? Ik zal je straks antwoord geven maar ik moet nu echt dringend naar de directeur." leg ik uit.

"Ja is goed." zegt hij. Als hij zei dat hij nu antwoord wou dan zou ik echt niet geweten heb wat te zeggen. Ik moet mijn gevoelens echt eens op een rijtje zetten want de Aaron, Link en Jake komen ook steeds weer in mijn gedachten. Het kan toch niet zijn dat ik op vier dagen vier jongens ben beginnen leuk te vinden. Normaal duurt het veel langer voor dat ik al een jongen leuk vind.

Ik loop naar de deur en zeg Grayson nog snel dat ik hem bij het ontbijt zie.

Ik loop naar de lift en Jeremy komt de kamer van Link en Aaron uit. We gaan samen de lift in. "Heb je al gehoord van het feest?" vraagt hij me.

"Ja, Gray vertelde me er net over." Ik zeg maar even niets over dat hij me heeft uitgevraagd tot ik zelf weet wat ik wil."Normaal gezien zouden mijn vrienden die dag komen dus ik ga vragen of ze gewoon mee naar het feest mogen."

De lift komt aan op het gelijkvloers. "Tot straks." zeg ik voor ik naar de deur van de directeur loop en er op klop. "Binnen." hoor ik een krachtige stem binnen zeggen.

Ik doe de deur open en daar zit een man die ik volgens mij op een van de feestjes van mijn ouder een keer gezien heb.

"Ah juffrouw Micheals gaat u maar zitten." zegt hij vriendelijk. Ik doe wat hij zegt en blijf ook stil. Ik weet niet of ik hoor te praten dus ja.

"Zoals je wel weet zijn je ouders vrienden van mij dus wil ik even een paar regels maken." zegt hij iets strenger dan daarnet. Ik knik en blijf nog steeds stil. "Het is niet omdat je ouders vrienden zijn dat jij zomaar onder dingen uit kan komen." zegt hij.

"Dat snap ik." zeg ik voor de eerste keer dat ik hier binnen ben.

"Oké dan is het goed. Nu heb je nog vragen, want ik heb nog een paar andere leerlingen die ik moet spreken voor het ontbijt." legt hij uit.

"Volgende week zaterdag is het schoolfeest maar mijn vrienden komen dan net... Mogen ze mee naar het feest?" vraag ik beleefd.

"Ja tuurlijk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd." zegt hij lachend. "Was dat alles?" vraagt hij lief. Dit begint wel een beetje eng aan het worden. Hij ging van vriendelijk naar streng en dan naar lief. Ik knik.

"Dan mag je nu gaan eten." zegt hij met een glimlach. Ik sta recht en loop naar de deur.

In de kantine loop ik de rij voorbij omdat mijn vrienden vooraan staan. Ik krijg mijn eten en samen lopen we naar onze tafel.

"Jeremy! Zorg ervoor dat je geen date hebt voor het feest. Ik heb wel iemand voor jou." zeg ik met een mysterieuze glimlach.

Scott en Haley zijn op deze vier dagen er achter gekomen dat ze elkaar leuk vonden en zijn samen dus zij hebben een date, maar Yara niet. Ze gaat dit helemaal niet leuk vinden. Maar dat heeft mij nooit tegengehouden om haar te koppelen.

"Wie is het?" vraagt hij nieuwsgierig.

"Dat zul je wel zien." zeg ik lachend.

Na het eten roept Aaron me dat ik even moet meekomen.

"Ik weet niet hoe ik dit moet vragen." zegt hij met een verlegen lachje. Ik heb hem nog niet verlegen gezien dus dit is nieuw. "Wil je met mij naar het feest?" vraagt hij snel daarna.

"Kan ik even nadenken? Ik zal je straks antwoord geven." zeg ik ongemakkelijk.

Ik dacht dat ze me niet meer leuk zouden vinden na het uitgaan maar ik heb me vergist. Ik ben uitgevraagd door twee van de jongens die ik leuk vind naar hetzelfde feest. Hij knikt en we lopen samen terug naar onze kamer.

Ik weet echt niet met wie ik moet gaan, maar ik moet er snel achter zien te komen. Na een half uurtje denken en te sms'en met mijn vrienden weet ik met wie ik naar het feest ga gaan. Ik ga met Grayson. Ik vond hem het eerste leuk en ik vind hem ook het leukste... of dat denk ik toch.

Ik ga naar de kamer van Link en Aaron en ga naar binnen. Link is er niet dus ben ik alleen met Aaron het perfecte moment om mijn antwoord te geven. Ik weet dat dit niet leuk gaat worden maar het moet gebeuren.

"Uhm... Hey." zeg ik ongemakkelijk. Hij kijkt op en komt van zijn bed af. "Sorry maar ik ga al met Grayson naar het feest." zeg ik zonder hem aan te kijken.

"Oh oké. Is niet erg. Heb je het hem al verteld?" vraagt hij. Wist hij dat Grayson mij had gevraagd want ik had echt iets anders verwacht.

"Nee." zeg ik naar een korte stilte.

"Ga het hem dan maar snel vertellen." zegt hij met een treurige glimlach op zijn gezicht.

Ik loop de kamer uit en ga op zoek naar Grayson. Ik zie hem staan met een groepje jongens. Ik loop naar hem toe.

"Kan ik je even spreken." Ik weet niet waarom ik zo formeel ben vandaag. Normaal doe ik dat nooit. "Sure." zegt hij.

We lopen een beetje van het groepje vandaan. "Ja." is het enige wat ik er uit krijg. "Ja wat?" vraagt hij verward. "Ja, ik wil met je naar het feest." zeg ik tegen hem. 

Hij krijgt een lach op zijn gezicht en komt steeds dichter bij me. Dit keer voel ik zijn lippen wel op de mijne.

JongensinternaatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu