33. Bölüm (Naz ve Rüya) Özel Bölüm 3

3.7K 171 11
                                    


Yazarın anlatımı

Günler hızla geçip giderken Masal'ın doğum zamanı yaklaşmış artık gün sayıyordu. Mısra, aile büyükleri sayesinde gelecek olan kardeşilerine -az da olsa- alışırken Masal ve Yavuz gelecek bebekleri için isim düşünüyorlardı.


"Masal, tatlım bebeklere isim buldunuz mu? Beyefendilerin eli kulağında geldi gelecekler nerdeyse."

"Yok be Meleğim daha bulamadık. Daha doğrusu fırsat kalmadı. Biliyorsun Mısra zar zor alıştı bebek fikrine. İlk öğrendiğinde alıştı sanmıştık ama bebeklerin ikiz olduğunu öğrendikten sonra görmeniz lazımdı. Kök söktürdü hepimize resmen. Hee bu arada Batu'da her dakika Naz'ı sayıkladı. Hatta Eymen duymasın senin kızı kaçırmayı düşünüyordu."

Masal'ın sözlerinden sonra kahkaha atan ikilinin sesine dönüp bakan Mısra ve Naz saf saf olayı kavramaya çalışıyordu. Mısra, annesi ve Melek teyzesinin neye güldüğünü pek anlamasa da kendi dışında herkesin mutlu olması onu biraz üzüyordu. Bu düşünceyle Naz'a dönen Mısra, her ne kadar anlamasa da derdini onunla paylaşmaya karar verdi.

"Nazcım biyiyoy musun? Benim kaydeşyeyim oycak. Aytık beni sevmicekyey gayiba. Ben aytık siz de kaysam oyuy mu?"

Tabii ki hem yaşından dolayı hem de Mısra'nın 'r' ve 'l' harflerini tam söyleyememesinden kaynaklı olarak tam anlamıyla ne dediğini anlamayan Naz kendisi idrak ettiği kadarını gidip annesine aktardı.

"Ane, ane. Mısa tağdeş oğcak. Eve didelim mi?"

"Efendim annecim ne dedin."

Melek kızının ne dediğini anlamayınca Naz derdini tekrar anlatmayı denedi.

"Eve didelim. Mısa deyicek. Tağdeş oğcak."

"Mısra bize mi gelicek bebeğim. "

"Hı hı."

"Tamam güzelim. Sen git oyna Mısra ile hep beraber bize gideriz sonra tamam mı?"

Melek Naz'ı yanından gönderince yan tarafında oturan Masal'a baktı. Aslında kızının bu durumuna alışkın olması gereken Masal yine duyduklarıyla ve hormonların etkisiyle ağlamaya başlamıştı.

"Görüyor musun Melek. Kızım benimle veya babasıyla konuşmak yerine Naz ile veya kuzenleriyle konuşuyor. Ben Mısra'yı hiç bu kadar suskun görmemiştim Melek. Tekrar çocuğumuz olsun derken Mısra'yı kaybediyoruz."

"Masal bir pedagog ile görüşmeyi denediniz mi? Eminim bir faydası olacaktır. Bence bir görüşün hem bence bu kadar tepkinin nedeni iki tane kardeşi olacağını öğrendiği için olabilir."

"Bilmiyorum ama acaba hata mı ettik demekten kendimi alamıyorum. Şimdi bebekler doğduğunda illa ki ilgi onlara yönelecek. Bu sefer onu daha çok kaybetmekten korkuyorum. Biliyorsun ona hamileyken zor bir dönem olduğu için Yavuz ona çok düşkündü. Şimdi işten gelince bazen Mısra'yı unutup gelip karnıma dokunuyor. Melek onun o zaman bakışını görmen lazım kendimden soğuyorum o anda."

Masal hem ağlayıp hem anlatırken çalan kapıyı açmak ayağa kalktı Melek. Kapıyı açtığı anda ne olduğunu anlamadan içeri koşan Batu ve Rüya'nın arkasından gülerek bakan Melek ve artık delirme noktasına gelmiş Eylül birbirlerine sarıldılar.

"Eylül hoş geldin canım. "

"Hoş buldum tatlım. Asıl sen hoş geldin. Özletiniz kendinizi."

Aşkın Tarihi (Öğretmenim Mi?) TamamlandıWhere stories live. Discover now