30.Bölüm(Final)

7.2K 252 31
                                    


          Yazarın anlatımı

   Herkesin-özellikle Yavuz'un-beklediği düğüm günü nihayet gelip çattı. Kızlar sabah kahvaltıdan sonra eve gelen kuaföre ne istediklerini anlatırlarken,erkekler Yavuz ile dalga geçmekle meşguldü.

  "Eee damat bey seni kaybediyoruz demek ha tüh tüh."

  "Lan hıyar daha 3 gün önce kardeşime evlenme teklifi eden kimdi? Konuşturma beni şimdi. Sanki bizimkiler izin verse 1 haftaya evlenecek olan sen değilsin."

   İki arkadaşın atışmasını dinleyen Eymen'de Yavuz'dan nasibini aldı.

  "Sen hiç gülme.Melek'in kuzeni geliyormuş.Bakalım, belki vazgeçer kızı vermekten."

   Yavuz'un dediklerini duyan Eymen bir anda ciddileşti.Tamer geleceğini elbette biliyordu.Hatta Melek'in dedikleri yüzünden siniri hat safhadaydı.

   "Ya abi hatırlatmayın şunu.Adam daha gelmeden delirtti beni.Nerde o hastanede birbirimize destek olduğumuz kişi.Neymiş o buraya gelince Melek onunla kalacakmış.Zaten benle kalması hataymış falan filan.Ya ben onun varlığına o kadar alıştıktan sonra nasıl bırakayım siz söyleyin.Bir sabah göremesem kaybedicem korkusu sarıyor beni."

   Ne kadar dalda geçseler de ikisi de hak veriyordu Eymen'e.Ama neyse ki Yavuz bugün sevdiği kıza kavuşuyordu. Eh inşallah yakın zamanda Aras'ta Eylül'ü alacaktı.Eymen mi?İşte onu Allah bilir.

  Erkekler diğer tarafta dertleşirken kızlarda hazırlıklar son sürat devam ediyordu.Masalların evine gelen kuaför önce Eylül'ün sonra Melek'in saçlarını yapıp en sona ise gelin hanımı bıraktı.

   "Heyecandan ölen ilk kişi ben olucam galiba.Kalbim yerinden çıkacak gibi kızlar ya."

  Masal'ın söyledikleriyle hep beraber gülen kızlar kuaförün sorusuyla birden sustular.

    "Yanlış anlamazsan bir şey sorucam tatlım kaç yaşındasın."

  Kadının sorusuyla sanki suç islemiş gibi utanan Masal  çok duyulabilecek bir sesle cevap verdi.

   "18 yaşındayım."

   "Hımm biraz küçük değil misin evlilik için.Ne bileyim bu yaşta koca derdine düşmüşsün ama üniversite okumayacak mısın? Bak ben bu yaşımda hala bekarım. Neden çünkü okudum kendi paramı kazanıyorum.Kocaya gidip de onun eline bakmadım."

   Kadının dedikleriyle morali bozulan Masal başını eğip gözyaşlarını saklamaya çalıştı fakat onun üzüldüğünü gören ve yıllardır süren dostlukları dolayısıyla arkadaşını tanıyan Eylül kuaförü kolundan tuttuğu gibi köşede duran berjere fırlattı.

    "Bana bak kız kurusu. Kendin evlenemedin diye niye milletin mutluluğunu bozuyorsun. Sen o kızın çok yıldır abimi beklediğini biliyor musun?Tabii ki evlencekler.Hem benim arkadaşım hem okuyup hem evli bir kadın olarak hayatını sürdürebilir.Yok efendim neymiş kendi okumak için evlenmemiş. Evlenseydin kim tuttu seni."

    Kadına saydırmaya ara veren Eylül çantasından aldığı parayı kadının eline verip konuşmaya devam etti.

     "Bak  'TEYZE' al bu parayı şimdi defol şurdan yoksa benim elimden bir kaza çıkacak.Hadi canım hadii."

   Eylül'ün kuaförü kovmasıyla ağızları açık kalan kızlar şaşkınlıklarını üzerlerinden atıp aynı anda konuştular.

     "Gelin saçı ne olacak.!!!"

Aşkın Tarihi (Öğretmenim Mi?) TamamlandıWhere stories live. Discover now