27.Bölüm

6.3K 243 23
                                    


      Yazarın anlatımı

  Birkaç ay sonra....

Masal'ın aniden ailelere söyleme kararının üstünden birkaç ay geçmiş okullar kapanmış hatta kızlar ikinci sınavlarına bile girmişlerdi. Ve bugün ise büyük gündü. Yavuz ve ailesi ,Masalı isteyeceklerdi.

Şimdi ise kahvaltı masasında büyük bir  sessizlik vardı. Eee kolay mı evin biricik  kızı istenecekti sonuçta. Sessizlikten sıkılan Nurten hanım konuşmaya başladı.

"Kızım Melek'le Eymen gelecek mi? "

 "Evet anne hatta birazdan gelirler, sonrada Eylül gelecek kuaföre gidicez. "

  "Tamam kızım. "

Annesiyle konuşmasını bitiren  Masal babasına döndü. Haluk bey o kadar sessizdi ki Masal her şeyden öte babasının hasta olmasından korktu .

  "Babacım. İyi misin? Hasta mısın yoksa. "

  Haluk bey her baba gibi kızı yuvadan uçacak diye hüzünleniyordu.  Küçüktü  onun kızı, ona kalsa vermezdi hatta yılların hatrını hiçe sayıp gelmeyin bile derdi fakat Masal'ın yüzünden ne kadar mutlu olduğunu görüyordu. Zaten o yüzdende sesini çıkarmıyordu ya.

  "Yok prensesim iyiyim. Dalmışım öyle. "

  Masal pek inanmadı babasının açıklamasına tam ağzını açıp soracakken zilin çalmasıyla resmen uçarak kapıya gitti. Kapıyı  açtığında yine birbirini yiyen Eymen ve Melek'le karşılaştı.

  "Ya kızım delirtme beni göster şu elbiseyi. Bak açıksa seni kimse elimden alamaz. "

  "Ya Masal al şu deliyi başımdan, yoksa elimden bir kaza çıkacak. "

  Masal karşısında  birbirine sataşan  çifte gülümseyerek  baktı. Bir ay önce onlarda nişanlanmıştı. Meleğin kuzeni nişandan sonra az daha onuda beraberinde götürecekti ama Eymen resmen çocuğun ağzından gitmiş burnundan çıkmış ikna etmişti.

  "Hayırdır ne oldu yine? Hem kapıda kaldınız geçin içeri. "

  Melek içeri girerken Eymen 'den dert yanmaya başlamıştı bile.

"Ayy bu deli tutturdu elbisene bakcam  diye akşamı  bekleyemezmiş. Bende inat ettim göstermiyorum. "

  Masal o an anladı durumu. Nişandan sonra Eymen'in kıskanç yönü ortaya çıkmış Meleğin her giydiğine karışmaya başlamıştı. Tabii arada yalandan, Meleği sinir etmek için öyle  davranıyordu orası ayrı.

  "Ay Eymen sende  akşam görürsün ne üsteledin o kadar. Hadi bakalım sen babamın yanına bizde odama  çıkalım sonra kuaföre gidicez. "

  Masal Eymen'i babasının yanına gönderdikten sonra Melek ile beraber odasına  çıkarken  telefonu  çaldı. Telefonuna bakınca  adeta  yüzü aydınlandı. Daha fazla  beklemedende aramayı cevapladı.

  "Aşkım. "

  "Güzelim. Nasılsın. Heyecan var mı heyecan. "

  Yavuz'un dedikleriyle güldü Masal . Heyecan ne demek  ölüyordu resmen. Ama bunu Yavuz'un bilmesine  hiç mi hiç  gerek yoktu.

  "Yooo hayatım ne heyecanı. Yoksa sen heyecanlı mısın? "

  "Ya nasıl heyecan yok  ben sabahı sabah ettim resmen. "

  Melek ile odasına giren  Masal, Yavuz'un dedikleriyle bir kahkaha attı.

  "Şaka yaptım aşkım bende çok heyecanlıyım. Kalbim yerinden  çıkacak resmen."

Aşkın Tarihi (Öğretmenim Mi?) TamamlandıWo Geschichten leben. Entdecke jetzt