-4-

2.5K 452 190
                                    

"Hazel, που ήσουν τόση ωρα;" ακουσα την αυστηρή φωνή της μαμάς μου μόλις μπήκα στο σπίτι.

"Έξω με τον εθελοντή, αυτό δεν ηθελες;" απαντησα πηγαίνοντας προς το δωμάτιο μου.

"Δεν έχεις κλείσει καν τα 17 ακόμα. Δεν επιτρέπεται να είσαι τοσες ώρες έξω." μου φώναξε.

Μπήκα νευριασμενη στην κουζίνα.

"Πεθαίνω! Σε ένα χρόνο το πολύ θα είμαι νεκρή. Θα με αφήσετε τουλάχιστον να ευχαριστηθώ έναν γαμημένο χρόνο από την έφηβη ζωή μου;" φωναξα.

Η μαμά μου άρχισε να κλαίει μόλις ξεστομισα αυτά τα λόγια. Δεν ένιωσα τύψεις εκείνη την στιγμή. Μονο θυμό.

Δεν είχα υψώσει ποτέ την φωνή μου στους γονείς μου, ειδικότερα στην μαμά μου. Διάολε, δεν είχα υψώσει ποτέ την φωνή μου σε κανέναν.

"Πως τολμάς Hazel?" είπε μέσα από τα δάκρυα και τους λυγμούς.

"Τόσα χρόνια δεν έχω εναντιωθεί ποτέ σε εσάς. Ήμουν παντα η καλή κόρη. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι 3 χρνια τώρα, περνάω καθημερινά μια κόλαση στο σχολείο. Βέβαια θα φροντίσει τώρα ο 'εθελοντής' όπως το λες να σταματήσει γιατί λυπάται την μικρή αβοήθητη ετοιμοθανατη κοπέλα, που τόσα χρόνια αποτελούσε το πιόνι εκείνου και της παρέας του. Δεν έχω ούτε έναν φιλο. Ενώ όλα τα παιδιά πήγαιναν σε πάρτι με τις παρεες του και περνούσαν καλά-κάτι που έπρεπε και εγώ να κάνω- εγω διάβαζα βιβλία για να ανεβάσω τους βαθμούς μου. Αλλά που να πάνε πάνω από το 20; Σε ένα χρόνο η ζωή μου θα έχει τελειώσει και δεν θα έχω κανέναν φίλο στο πλάι μου, τίποτα διασκεδαστικό να θυμάμαι τις τελευταίες μου στιγμές. Θα πεθάνω ξέροντας ότι ήμουν ένα τίποτα. Θα πεθανω μόνη. Με τους αξιοθρηνητους, καταπιεστικους γονείς μου να μου κρατάνε το χέρι. Δεν θα έχω κάνει καν σεξ, σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Δεν θα έχω φιλήσει αγόρι και δεν θα έχω μεθύσει. Και δεν θα έχω χορέψει σε κλαμπ. Και δεν θα έχω κάνει συζητήσεις μέχρι τις τρεις το πρωί με τον κολλητό ή την κολλητή μου. Απλά θα βυθιστω στα ονειρα των γονιών μου που στην τελική δεν θα πραγματοποιήσω ποτέ γιατί έχω καρκίνο. Κοίτα με μαμά! Η κόρη σου πεθαίνει από καρκίνο! Καρκίνος ρέει στο αίμα της και σε λίγο καιρό θα είναι μια απλή ανάμνηση, μια φωτογραφία πάνω από το τζακ-" το χέρι της βρέθηκε με δύναμη στο μάγουλο μου.

Την κοίταξα σοκαρισμένη και εκείνη ανταπέδωσε το βλέμμα.

"Αντίο μαμά!" έτρεξα πάνω στο δωμάτιο μου.

10 things to do before death #READINT2017Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang