XVII

156 20 1
                                    

    Reiji o convinge pe Yuno sa mearga in camera lui, ceea ce ii atrage atentia si lui Shu, intr-un mod negativ, dar acesta ii asigură pe amandoi ca el nu ar face nimic rau acolo. Scopul său este sa petreaca timp cu Yuno, la fel ca toti ceilalți.
     Ajunși in camera respectivă, Reiji incuie ușa, ceea ce o face pe Yuno sa isi dea ochii peste cap. Se așează amândoi pe mini-canapeaua din dreptul patului. Fata nu stia la ce sa se astepte.

     ㅡ De obicei intra lume aici de încui usa? ii spune sarcastic.

     ㅡ Stiu ca pare dubios, dar intențiile mele nu sunt acelea la care v-ati gandit mai devreme tu si fratele meu. Nu-mi permit nici sa te ating, fiind într-o relatie.

     Ea ii zâmbește usor si incepe sa se uite prin camera.

     ㅡ Si ce urmează sa facem, atunci...? Nu cred ca esti atat de plictisitor precum spun fratii tai.

     ㅡ Inca spun asta? Câteodată ma simt de parca sunt cinci străini in familia mea, nu frati...

     ㅡ Chiar asa de rau este? Sunt sigura ca mai glumesc si ei din cand in cand!

     Fiindcă subiectul era inutil si neinteresant pentru Reiji, acesta il schimba brusc.

     ㅡ Uite, Yuno, te-am chemat aici ca sa vorbim despre lucruri mai relaxante, intre patru ochi. Sa lasam familia mea pentru alta data. Sa vorbim despre carti! Tin minte cand ti-am văzut pentru prima oară camera si am fost placut surpins de cat de mare este biblioteca ta. Presupun ca nu sunt doar de decor.

     ㅡ Presupui corect. Imi place sa citesc si de fiecare data cand am timp liber fac rost de o carte buna, pe care nu o am deja acasa, evident.

     ㅡ Sa inteleg ca biblioteca e epuizată?

     ㅡ Da! Le-am citit pe toate. Dar din pacate de doua luni nu am mai gasit nimic interesant.

     ㅡ Atunci ne aflam in aceeasi situatie, rade Reiji. Ai fi de acord sa facem un schimb de carti?

     ㅡ Ce idee buna! Iti pot aduce cateva dintre preferatele mele.

     Ea ii mângâie umărul si se ajută de Reiji pentru a se ridica. Laito era sprijinit de usa camerei, dar cand a auzit ultumele cuvinte ale lui Yuno, s-a ascuns dupa alt colț al holului in doar cateva secunde. Dupa cateva minute aude din nou pașii iubitei sale si încuietoarea camerei odata cu ei. Alege sa rămână rezemat de peretele holului, oftând plictisit dupa ce a auzit toata discuția celor doi.

     Yuno ii așează lui Reiji cele patru carti pe care le-a adus pe canapea, unde starea ea înainte. Ii face un scurt rezumat al tuturor, iar acesta o roaga sa i le lase pe toate doar pentru cateva zile.
     La randul sau, Reiji se ridică si alege din biblioteca sa o carte putin mai groasa, cu peste 900 de pagini, căreia ii recită descrierea cuvant cu cuvant, uitandu-se in ochii fetei. Lui Yuno i se pare si amuzant, dar si ciudat cum Reiji chiar sta si memorează anumite cărți din proprie voință.

     Laiti pleaca într-un final de langa ora de lectură, dar din cauza neatenției sale (si pentru ca isi tinea capul in jos), ajunge sa calce o persoana pe pantof si amandoi se împing din greșeală. Aparent, persoana respectiva statea pe loc de la bun început, parca așteptându-l pe Laito sa se miște.

     ㅡ Laito? Dar ce faci langa camera lui Reiji cat isi petrece timpul cu Yuno?

     Laito stia, dupa tonul vocii lui Ayato, ca acesta cunoaste deja raspunsul. Se pare ca si el a fost urmărit odata cu Yuno.

     Fix in momentul acesta, vizita fetei la Reiji a luat sfârșit, dar cand iese pe hol il găsește numai pe Ayato, care "admira" un tablou.
     Ei ii vine o singura întrebare in minte:

     ㅡ Ce faci aici, Ayato? Urmează sa stau cu tine acum?

     ㅡ Oh, as vrea eu! Dar, in schimb, doar admiram acest tablou de pe hol. Nu l-am mai vazut pana acum.

     ㅡ Dar este aici dintotdeauna. Si pe holul acesta e si camera ta.

     ㅡ ...Si ce? Eu de abia acum il vad! Foarte frumos.

     ㅡ L-ai vazut cumva pe Laito? ignora fata complementul fals. Toata ziua a stat ascuns, parca m-a ocolit.

     Ayato isi da ochii peste cap.

     ㅡ Nu, Clatita, nu l-am vazut. Si nici n-am avut timp sa ma uit dupa el. Am pregatit programul tau pentru maine, fiindca urmează sa stai si cu mine. Credeai ca ai scapat, nu-i asa? Maine vom merge in oras si nu-ti accept refuzul drept răspuns!

     ㅡ Cum de v-ati facut toti șase timp pentru mine? Adica e foarte dragut la ce v-ati gandit, dar nu înțeleg care e motivul.

     ㅡ Ai sa vezi ca maine te vei distra cel mai bine. Acum ai nevoie de odihna si somn, fiindca urmatoarea zi trebuie sa fii in forma.

     ㅡ Dar de ce? Doar ca sa ies la plombare?

     ㅡ Dar cate întrebări imi mai pui? Hai, du-te in camera. Poate e si Laito al tau acolo.

Lăcomia sa | Diabolik LoversWhere stories live. Discover now