VI

268 20 3
                                    

     Yuno se trezește, in urmatoarea zi, cu mici săruturi pe față. Inca nu vrea sa isi deschidă ochii, pentru ca simte ca este mult mai devreme față de cum se trezeste de obicei, dar simte si mult iubitul parfum al persoanei de deasupra sa.
     Ii trece mana prin par si ajunge la ceafă, doar pentru a-i arata ca s-a trezit si ca se simte bine.

     ㅡ Daca nu te trezeai, probabil ca treceam mai jos.

     ㅡ Atunci cred ca ma bag inapoi la somn.

     Laito ii zâmbește in timp ce in continuare o saruta pe toata fața. Nu a îndrăznit sa-i atinga buzele încă, dar stie ca deja ii aparțin.
     Yuno il apuca cu bratul de dupa gât si il trage lângă ea, pe pat, desi a renunțat la ideea de a dormi. Vrea sa petreacă cat mai mult timp împreună cu el si sa-l admire.

     ㅡ Nu esti o persoană matinală sau nu ai dormit bine in seara asta?

     Hmm... Asta ii amintește de discuția sa de ieri cu Ayato. Gândindu-se la ce ar trebui sa facă cu el, a adormit destul de târziu. Nu vrea să-l bage si pe Laito in acest dezastru, asa ca nu intra in detalii.

     ㅡ Putin din amândouă.

     ㅡ Ah, ce se întâmplă daca nu dorm langa tine...

     Ea se joacă in parul lui si ii zambeste la răspuns, dându-și ochii peste cap. Îi ridică mâna stanga pentru a se uita la ceasul lui si realizează ca trebuie sa se ridice din pat. A facut duș aseară, asa ca acum se îmbracă direct in uniformă.

     ㅡ Trebuie sa pleci, Laito. Vreau sa ma schimb in uniformă si sa ma pregătesc.

     ㅡ Cred ca te pot admira si mai bine daca esti goală. Nu pot rămâne pe pat?

     ㅡ Ai vazut deja prea multe ieri dimineață. Sau cand mi-oi fi dat tu bluza jos, ii ruinează ea speranțele. Fii mai răbdător...
    
     Se ridică in doua picioare, cu spatele la pat, si isi aranjează pantalonii fix in fața lui - mulandu-si materialul exact in locul pe care isi dorea el sa îl vada -, pentru a-l tachina. Laito ii apucă rapid una dintre încheieturi si o trage peste el, neștiind cum sa se stăpânească.

     ㅡ Daca nu iti doresti asa ceva momentan, te sfătuiesc sa rămâi cuminte. Ma faci sa ma simt de parca te cunosc de prea multa vreme... Eu nu stiu cat mai pot rezista.
__________

     Ayato merge pe mijlocul holului din liceu, facandu-i pe restul elevilor sa se dea la o parte din calea sa. Destinația sa finală este clasa lui Yuno.
     Nu are de gand sa vorbească cu colegii ei de clasa, asa cum i-a spus ieri, fiindca este deja conștient ca fata l-a mințit. Vrea doar sa ii lase impresia ca a facut asta si sa ii vada reacția.
     Se așează pe ultimul rând din clasa, care pare a fi gol, exact in spatele scaunului cu geanta ei. O asteaptă sa vina de la tolatea. Nu il interesează ce ora urmează.
     Când se sună de intrare, mai multi elevi isi fac apariția in clasa, printre care se numără si Yuno. Profesorul ajunge pana sa se aseze toata lumea in banca, asa ca Ayato primeste priviri tăioase si de la el, si de la Yuno.

      ㅡ Ayato Sakamaki. Cred ca ti-ai gresit clasa.

     ㅡ Imi cer scuze ca nu v-am anuntat mai devreme, dar nu pot ajunge la următoarea oră de matematica de la clasa mea, care urmeaza dupa aceasta. M-am gandit sa nu pierd materia si sa vin aici, in schimb.

     Profesorul pare mai mult decat mulțumit de raspunsul său.

     ㅡ Prea bine. Te rog doar ca data viitoare sa imi spui din timp. Nu vei primi absență.

     Ayato ii zâmbește si se așează la loc, pe scaun. Scoate o foaie mototolită din buzunar, care este de fapt plina de copiute, si se preface ca incepe sa scrie. Cand profesorul se intoarce cu fața la tabla, el își impinge banca in scaunul lui Yuno, pentru a fi cat mai aproape de ea.

     ㅡ Nici nu ma saluți, Clătită? ii șoptește el din spate.

     ㅡ Ce mai este acum? De ce nu m-ai cautat in pauza?

     ㅡ Asta am facut, dar am decis sa te astept aici, pana la urma.

     Incepe sa vorbească si mai incet decât inainte.

     ㅡ Am vorbit cu toti ratatii ăștia din clasa ta. Niciunul nu mi-a spus nimic relevant despre tine.

     E rândul lui sa minta. Lucrurile nu se puteau termina asa cum voia Yuno.

     ㅡ Nu pot sa cred ca tu chiar ai facut asta... Ti-ai irosit timpul. Ai avut dreptate: nu am un iubit. Ti-am refuzat sarutul din alte motive... personale.

     Isi sprijina capul într-o mana si scrie tot ce a pierdut de la tabla. Ayato o enervează, dar nu se poate gandi prea limpede la ce sa-i mai spuna acum, in timpul orei.

     ㅡ In primele doua zile ai fost atat de doritoare, dar acum ma respingi si nu inteleg de ce. Nu se termina totul aici, Yuno, ii spune si se ridică din banca.

     ㅡ Ayato...! Aseaza-te inapoi! Te rog, ii șoptește ea privindu-l acum in ochi.

     Înainte ca profesorul sa mai poata spuna ceva, Ayato deschide ușa clasei si se face de nevăzut. A avut noroc ca ușa se afla atat de aproape de el.
__________

     ㅡ Eu si Yuno vom ajunge mai târziu acasa. Ne-am inscris amandoi la clubul de gătit si vrea sa rămânem dupa ore, ii minte Ayato pe ceilalti, de lângă limuzină.

     Nu mai poate aștepta pana acasa. Are de gand sa ramana cu ea in curtea liceului pana își lămuresc toate necazurile. Ea s-a prins de ce ii minte pe restul fratilor lui si decide sa nu comenteze, pentru ca ii este datoare cu o explicație.

    ㅡ Nu se poate, intervine Laito. Astazi este singura zi in care se tine clubul de pian, la care eu m-am înscris cu ajutorul ei.

     ㅡ Clubul de gătit incepe de azi intr-o săptămâna, Ayato! Cred ca ai gresit datele, adaugă Yui, fara sa stie ca totul este ceva inventat.

     Singurul motiv pentru care si Laito a mințit este pentru ca nu vrea sa o lase pe Yuno singura, cu fratele său.

     Niciunul dintre roscati nu s-a prins ca celălalt minte. Ayato se enerveaza, in sinea lui, ca ceea ce a pus la cale a eșuat, din nou, si se urca in limuzină trântind usa. Yui se urca langa șofer si evita orice alta comunicare cu vampirii, facandu-i si pe ei sa urce in masina odata cu ea.

     ㅡ Există macar un club pentru pian? Si despre ce gătit vorbea Ayato? întreabă Laito amuzat.

     ㅡ Nu, dar exista un club de muzica, deci ai fost pe aproape. Si cred că era doar un pretext ca sa ramană singur cu mine. Asadar, unde mergem?

     Yuno este conștientă ca nu a scapat atat de usor de Ayato, dar nu isi doreste asta momentan. Vrea sa ii ofere adevarata explicație pentru care a început sa il refuze atat de brusc, dar  acum este fericita ca Laito a scos-o din încurcătură cu o altă minciuna.

     ㅡ Nu am idei. Inca nu cunosc zona asta prea bine, ii raspunde el. Daca eram in orasul meu, ti-as fi putut arata peste o mie de locuri in care sa ne petrecem timpul... Deci, unde mergem?

     ㅡ Iti pot arata camera mea preferata din liceu! Acolo ma duc in orele la care chiulesc. Dar trebuie sa ne intoarcem in maxim o ora înapoi la șofer, ca sa ajungem acasa.

     Ii apuca mana si isi împletesc degetele, de parca nu fac asta pentru prima oara. Yuno ii zambeste cu o nerăbdare copilareasca si il trage dupa ea, catre usa liceului.

Lăcomia sa | Diabolik LoversOnde histórias criam vida. Descubra agora