Záhada jménem April

16 3 0
                                    

Otevřela jsem dveře našeho bytu. Nasála jsem jeho vůni. Všechen strach ze mě okamžitě spadl. Cítila jsem se tady bezpečně. Mezi těmito stěnami jsem vyrůstala. Mohla jsem se mezi nimi kdekoli schovat, protože by mě nikdo nenašel.

S úlevou jsem vydechla. Došla jsem do kuchyně a dala vařit vodu na čaj. Celou dobu se mi motala hlava. Promnula jsem si spánky.

Musela jsem zdrhnout ze tří posledních hodin. Nedokázala jsem sedět vedle April. Stále jsem si ji prohlížela. Párkrát můj pohled zachytila, až jí to začalo být nepříjemné a okřikla mě.

O přestávce si prohrabovala vlasy stejně jako Lily. Krčila nos a k jídlu nejdříve přičichla. Všechno se na ní tolik podobalo Lily. Nemohla jsem se na ni dívat. Nevydržela jsem to. Po pár hodinách jsem se jednoduše vytratila. Nikdo si toho nevšiml.

Konvice cvakla. Kouřící se tekutinu jsem nalila do svého hrníčku. Roztřesenými prsty jsem si ho přiložila k ústům. Málem jsem si popálila rty. Běžela jsem rychle ke dřezu a horké místo si ochladila.

Bolelo to stejně jako některé věci v poslední době. Bolest se sice pomalu utlumila, ale teď se znovu vydrala na povrch. Trhalo mě na kusy vidět dívku, která se v mnoha ohledech podobá Lily. Neměla jsem daleko k tomu, abych se zbláznila a nenáviděla April Andrewsovou.

Opatrně jsem nakoukla k mámě do ložnice a do pokoje dvojčat, jestli tu někdo není. S úlevou jsem vydechla. Nedostanu žádné kázání a neuslyším všetečné otázky. Teď hlavně potřebuji být chvíli o samotě, abych se v klidu vzpamatovala z toho zážitku.

Ale když se na to podívám logicky, Lily se nemohla vrátit. Určitě by si vybrala jiné tělo než tohle. Možná je to jen náhoda. April se přece probudila z kómatu před dvěma měsíci a žádnou Lily nezná. Tak potom je vše normální. Možná mi tím chce někdo naznačit, že bych měla dát šanci i někomu jinému. Nikdo netruchlí navždy.

Vlastně už jsem seděla s rukama v klíně dost dlouho. Je načase, abych se začala bavit. A protože ta April Andrewsová mi nedá spát, pozvu ji příští týden někam na diskotéku. Mámě to vadit nebude, je ráda, když se trochu odvážu. Podle ní to teď potřebuju jako sůl. Teď jí její přání ráda splním bez protestů. Možná jí to bude trochu divné, ale neměla by mít žádné podezření.

Ale teď jen zbývá jedna malá otázka. Jestli je April Lily, neměla by odmítnout, ale pokud je to jen April, může mi říct ne. Bude to chtít zjistit její slabosti. Třeba bych ji nalákala na nějaký zážitek. Ale diskotéka byla pro Lily jako ráj.

Myslím, že vím, kam musím nejdříve jít. Jen ona jediná mi dokáže poradit. 

OPRAVENO: 09.03. 2019

Turn Back Time 2Where stories live. Discover now