Máma

124 3 3
                                    

Jen co se dívky posilnily a převlékly, zamířily na Faracii, kde už je nedočkavě vyhlížela královna. Jakmile se setkaly, žena objala svou nejstarší dceru a zašeptala jí něco ve smyslu, aby byla opatrná. Princezna jen přikývla a vydala se spolu se svými mladšími sestřenicemi a s Imrin najít portál.

„Tak kde je?" zeptala se vévodkyně odhodlaně.

„Za tím kopcem," ukázala Faith na vysokou horu a povzdechla si. „Než tam dorazíme, portál se uzavře."

„Nesmysl," usmála se Wendalin tajemně a přistoupila k jezeru, které se nacházelo pár metrů od nich. Natáhla ruce vpřed a představila si velikou bublinu. Náhle se před očima všech objevila. „Nastupovat, dámy. Wendybus je připraven k odjezdu."

„Skvěle, ségro!" zajásala Imrin, poplácala dívku po zádech a prolezla skrz stěnu.

„Děkuju." Strážkyně se rozhodla, že dá Im šanci. Došlo jí, že ona za nic nemůže.

Bublina spolu se čtyřmi děvčaty vyletěla vzhůru, přehoupla se přes kopec a během několika vteřin už z ní šel vidět portál. „Je nestabilní," řekla Evelyn. „Uzavírá se."

„Nenechám Alchemy Wyattovi na pospas." Wendalin se začala plně soustředit na svou sílu, díky čemuž zrychlila a bublina proletěla portálem na Wentusii těsně před jeho uzavřením.

„Perfektní, Wenn. Vážně boží," utrousila sarkasticky Ferafaith. „Jak se teď dostaneme zpátky?"

Než však stihla blondýnka zareagovat, chytila ji Imrin za ruku a vyjela na strážkyni ohně: „Hele, nech ji být. Wendy se snaží pomoct, snaží se zachránit naši sestřenici a ty... co vlastně děláš ty? Jenom si stěžuješ. Tak běž, vrať se na faracijský zámek a vesele si vládni."

Faith se na adallinskou vévodkyni jen podívala a mlčela. Sama byla docela tvrdohlavá, ale musela uznat, že na tom něco je. „Jak nepozorovaně projdeme do paláce?"

„Dej mi mapu." Wendy nad svitkem mávla rukou a pozorně si jej prohlédla. „Tady jsme my," ukázala prstem k papíru, „a tady je Alchemy. Dělí ji od nás jen pár zdí."

„Kde je Wyatt s ostatními?"

„V paláci není," odpověděla Faith Wendalin. „Fajn. Alchemy by měla být přímo před námi, no za třemi místnostmi."

„Tak na co čekáme?" optala se Evelyn, ale nečekala. Postavila se čelem ke zdi a namířila na ni své ruce. Metr nad zemí v ní pomalu vytvořila otvor - malý, aby zeď spadla, ale dost velký, aby se do něj vešly. „Račte vstoupit."

Imrin dovnitř vyšplhala jako první a pomohla i všem ostatním. Jakmile se dovnitř dostala i strážkyně vody, chytila ji za ruku. „Vítej doma, Wendy," pošeptala své sestře a vřele se na ni usmála.

„Tady jsem žila?"

„Ano, zhruba rok. Pak tě teta Will vzala na Zemi."

Faith jejich sesterské rozplývání přerušila. „Máme úkol, ne? Kde je Alchemy?"

„Tady!" ozval se kousek od nich familiární hlas. Evelyn ukázala na masivní železné dveře s mřížovým okénkem.

„Allie, jsi tam?" Dívka se postavila na špičky, ale ani to dost nestačilo na to, aby na sestřenici viděla. „Faith, hej Faith!" zavolala Eve na svou sestřenici. „Zvládla bys do toho udělat díru?"

„Prosím tě. To je brnkačka. Alchemy, běž dál od dveří." Strážkyně ohně se zapřela a namířila svou pravou dlaň na dveře. Plně se soustředila na svou moc, přičemž jí z ruky vystřelil úzký ohnivý pruh. S ním obkreslila dostatečně velké kolo na dveřích, které po sléze vkoply dovnitř. Ozvalo se hlasité řinčení.

„Potichu, Faith!" okřikla je šeptem Evelyn. „Nebo chcete, aby nás tu našel Wyatt?"

„Však jo, nepruď. Alchemy, už můžeš vylézt."

Černovlasá dívka se protáhla dírou ve dveřích a zamžourala do světla. „Wendy s vámi nepřišla?" podivila se.

Eve s Faith se zmateně rozhlédly kolem sebe, ale ani jednu Wyattovu sestru neviděly. „Kam zmizely, Evelyn? Myslela jsem, že jsou s tebou." Bruneta jen pokrčila rameny a vyděšeně hleděla.

„Musíme je najít. Můžou být kdekoliv. A jestli je najde Wyatt..."

„Uklidni se, Eve. Jdem to prohledat," zavelela Faith, zamířila ke dveřím a poté se vydala do schodů. „Možná kdybychom se rozdělily, najdeme je dřív."

„Nesmysl," oponovala Alchemina, „Proti Wyattovi máme šanci jenom spolu."

***

Trvalo téměř hodinu, než strážkyně wentusijskou princeznu v paláci našly. Spolu se svou sestrou seděla na světle modrém koberci v jedné z komnat nacházejících se ve třetím patře.

„Wendy! Hledaly jsme tě všude. Nemůžeš jen tak mizet!" okřikla ji Alchemy.

„Tiše, Al. Prozradíš nás," upozornila ji Evelyn, ale to už bylo pozdě. V dálce zaslechly výstražnou sirénu a do komnat kdysi patřících malé Wendalin vtrhli první strážní.

„A do prkýnka. O-omlouvám se, holky," vykoktala Alchemy.

Náhle se všechno seběhlo tak rychle. Místnost se naplnila ozbrojenci. Během několika minut vstoupili i Wyatt, Alinci, Ethan a Amin. Všichni zaujali bojové pozice, avšak přerušil je dívčí výkřik.

„Dost! Nechte toho!" zvolala nahlas Imrin. „Mami..." otočila se jenom k Alinci, „já proti tobě nechci bojovat. Prosím, přemýšlej o tom hezkém na našem vztahu. Mami, já jsem ti odpustila. Věř mi. Patříš do mé rodiny více než kdokoliv jiný. Potřebuju mámu..." Poslední slova zašeptala.

Alinci se na ni nedůvěřivě podívala. „Vyhnali mě. Nesmím se tam vrátit, ani kdybych chtěla."

„To jsou jen výmluvy. Uvědomuješ si, co provádíš? Je mi jasné, proč sis začala s tátou. Cítila ses raněná, protože jsi chtěla vládnout, jenže následnická linie říkala něco jiného. Znám svůj příběh, vím, že když jsem se narodila, chtěli jste ze mě udělat plnohodnotnou královnu. Jenže jsem nejevila známky magie vody, pak taky to proroctví... Mami, všemu rozumím, ale tohle? On tě nikdy vládnout nenechá. Ani Amin s Ethanem ne. Jenom vás využívá, aby porazil Wendy." V Imrinině hlase už nebylo slyšet její typické sebevědomí, tentokrát ho vystřídalo zoufalství a zklamání.

Žena uvolnila ruce podél těla. Vypadala, že váhá. Wyatt si toho všiml a zareagoval dřív. „Prosím tě, snad bys jí nevěřila. Nevidíš, že s tebou manipuluje? Snaží se tě zlanařit na svou stranu, přitom tě chce určitě šoupnout někam pod zámek."

Dlouhou chvíli jen stála a přemýšlela. Dívala se střídavě ze své dcery na prince, při čemž si třídila myšlenky. „Promiň, Imrin..." řekla po chvíli a Wyatt se vítězoslavě usmál.

„Mami, prosím, nedělej to!" zaškemrala dívka.

„Chci říct," pokračovala žena, „promiň, že jsem byla tak špatná máma a že jsem se tě zřekla." Jediným pohybem ruky zvedla vítr, čímž vodovládci podrazila nohy a ten se během chvilky ocitl na zemi. „Mezi mě a mou dceru se plést nebudeš. Zanedbávala jsem ji čtrnáct let. Je načase, abych se o ni začala starat."

V tu chvíli se mapa ve Wendyině ruce rozsvítila a kousek od paláce se objevil portál. Imrin přimrazila Amin, Ethanovi a Wyattovi nohy k podlaze a díky síle Alchemy se všechny strážkyně i vládkyně vynesly ven, přímo před zářivý šedivý portál. Prošly skrz a objevily se u adallinského zámku. Alchemy s Wendy společně portál uzavřely a spolu s ostatními vstoupily.

Vládkyně živlůWhere stories live. Discover now