Portál

136 3 2
                                    


„Wyatte! Byl jsi vykázán z království, přikazuji ti odejít! Stráže!" zvolala Eileen, ale proti jeho vodní síle nemohla nic udělat. Lehkým pohybem ruky zvedl vodu z jezera, která ženu porazila na zem. Semir se jí vydal na pomoc.

„Chyťte ho!" zvolal Wyatt. „Alinci a Amin, vy se postarejte o královnu a strážkyně. Vy ostatní se mnou!"

Spustila se obrovská bitva. Vládkyně vzduchu byly sice samy dvě proti čtyřem, ale byly dokonale sehrané. Wentusijský princ se zaměřil na svou sestru, jeho stráže pak na mistra ocele. Boj však stále nekončil, protože pokaždé, když strážkyně vody nebo vzduchu zaútočila, stejná síla se obrátila proti ní, jelikož její protivník vládl obdobnou mocí.

„Jdeme na to špatně..." pověděla si Wendy pro sebe a vyhnula se další ráně. „Alchemy! Musíme si vyměnit soupeře!" Jmenovaná jen přikývla, vyletěla do výšky a přeletěla na Wendalinino místo. Faith jí přišla na pomoc.

Náhle dostala královna nápad. „Musíte uzavřít portál! To je jediná šance. Když uvidí, že brzy nebude úniku, stáhnou se."

„Jak to máme udělat, mami?" zeptala se Evelyn a přišpendlila vzduchovládkyním nohy k zemi. „Erijské portály přece zavřít nejdou."

„Vy to zvládnete, Eve. Ty a Wendy. Použijte veškerou sílu a namiřte ji na průchod."

Dívky vystřelily poslední ránu a přesunuly se. Soustředily se na svou moc a z jejich rukou brzy vystřelil proud barevný světla přímo do středu. Eileen měla pravdu. Portál se začal zmenšovat.

„Hej!" Alinci to zpozorovala jako první. „Wyatte, uzavírají průchod na Wentusii. Musíme pryč!"

Ten ještě chmátl Alchemy po ruce, omotal celou dívku vodním hadem a přikázal Amin, aby ho pomocí větru zmrazila. Než se stačily strážkyně rozkoukat, trojice zmizela a adallinskou korunní princeznu vzala s sebou. Portál se uzavřel.

„A je to!" zajásala Wendy a objala své dvě starší sestřenice. „Teď se sem jen tak nevrátí."

„To ne, to máte pravdu," pronesla vážně královna, které se podařilo vstát jen za pomoci mistra Semira. „Bojím se ale, že budeš muset zpátky do rodné vlasti, Wendalin."

Princezny na ni pohlédly. „Proč, mami? Sama jsi řekla, že je to velmi nebezpečné," namítla Evelyn.

„Vy jste si ničeho nevšimly? Wyatt si odvedl Alcheminu a obávám se, že ji dobrovolně nevydá. Je to návnada, potřebujete dobrý plán."

***

Následující dny strážkyně vody proseděla ve své komnatě na adallinském zámku. Noci probděla a celou dobu jen zírala do mapy Wentusie. Pátrala po celém svém království, aby nalezla cestu, jak zachránit svou sestřenici. Neznala ji ještě ani měsíc, ale už jí byla skoro tak blízká jako kdysi Hadley.

Hadley... Jak se asi má? Určitě mi psala, jen to tady prostě nemůžu nechat jen tak. Můj život byl tak krásný. Zachráním Alchemy... a pak se vrátím do Milbrooku.

Uběhly už čtyři dny a Will si začínala dělat velké starosti. Její dcera byla vždy otevřená, svěřila se, když ji něco trápilo. Měla strach, že přišla o její důvěru, když jí zatajila minulost. Netušila ale, že její jedinou dceru nejvíce sžírá pocit, že připravila svou tetu i o druhou dceru.

„Jak je jí?" zeptala se Eileen své dcery, která už dva dny seděla u Wendalininých dveří a snažila se ji přesvědčit, ať se alespoň nají. Jídlo se však každé ráno nacházelo netknuté zpátky přede dveřmi.

„Moc dobře ne. Jenom tam sedí a sleduje tu mapu. Hledá portál, který ji dostane za bratrem. Chce se mstít a já se bojím, že to je nejjednodušší cesta do záhuby. Vždyť nás v Erii tak snadno poráželi," odpověděla zoufale Eve. „Nevím, co si počít."

„Já ano." Královna se posadila vedle ní a objala ji kolem ramen. „Musíte se sjednotit. Jste teď jen tři. Ty a Ferafaith musíte přimět Wendy, aby se sebrala. Podívej se, Alinci a Amin spolu dlouhou dobu cvičily, Ethan to výborně umí s mečem a všichni tři poslouchají Wyatta na slovo. Jsou dokonale sehraní."

„Nepomáháš," zasmála se Evelyn.

„Co chci říct, je to, že pokud se vy, strážkyně čtyř elementů magického vesmíru, dokážete sjednotit a budete bojovat jako tým, porazíte je.

„Nejsem si nějak extra jistá, že to pomůže," řekla mladá dívka poněkud pesimisticky. „V proroctví bylo přece řečeno, že Wyatt přijde sám. Zlákal na svou stranu Ethana, Amin i Alinci."

„Na to ti můžu odpovědět jen jedním. Rodina je nade vše. Přemýšlej o tom. Já se teď musím vrátit do Eriy. Opatruj se." Políbila dcerku na čelo a zmizela v temnotě chladné noci.

Evelyn se opřela o dveře a uvolila volný chod myšlenek. Rodina je nade vše? Co tím myslíš, matko? Vždyť Wyatt svou rodinu zradil, Imrin zapřeli rodiče... „Moment! Mám to! Řešení je Imrin!"

Náhle se rozletěly dveře, což způsobilo, že Eve spadla na záda. Za ní se objevila pohublá Wendalin. „Co tu hulákáš jméno mé sestry?" zeptala se dívka.

„Nazvalas ji sestrou!" udivila se brunetka.

„Co nadělám, zkrátka patří do rodiny. Pro mě víc než Wyatt."

„Ano, Wendy, rodina je řešení našeho problému."

„Cože?" Dívka nakrčila obočí. „Nechápu tě."

„Dívej. Rodina je nade vše. Amin, Alinci i Ethan jsou naše rodina. Musíme jim ukázat, že o ně stojíme, že mezi námi mají své místo. Spojíme síly s Imrin, vládci i bývalými strážci elementů. A dokončíme to!" zvolala.

Wendy se jen usmála. „A proto jsi ty ta chytrá."

Mapa v dívčině ruce se rozzářila a poblíž wentusijského královského paláce se objevil portál oranžové barvy.

RRi

Vládkyně živlůWo Geschichten leben. Entdecke jetzt