H 14.

1.3K 53 12
                                    

Dan hoor ik opeens iemand aankomen. Ik ga snel van de deur vandaan en wil terug lopen. Maar als ik de hoek om wil lopen loop ik tegen een man aan. "Sorry". Het is een andere man maar hij heeft ook een nette pak aan. "Wat doe je hier?" zegt de man met een zware boze stem. "Uhm. Ik moest naar de wc en ben de weg kwijtgeraakt toen ik terug wilde lopen". Wat een slechte smoes Rachel, je kon betere bedenken. Maar gelukkig heb ik geluk. De man knikt en geeft een teken met zijn vingers dat ik hem moet volgen. We lopen samen weer naar de kantine toe en ik mag gewoon weer gaan zitten.

Cody, Mathijs en Luke kijken me vragend aan. "In de gang waar wij niet op mochten komen is een kopieer kamer en de andere kamer zitten lezers en de andere was op slot". Ze knikken. "Dus de wapens moeten of in de kamer liggen die op slot is of op de kamer met lezers" zegt Mathijs. "Hoe zag de kamer eruit met die lezers?" vraagt Luke. "Hij zag er leeg uit". "Misschien zit daar wel een geheime muur" stelt Cody voor. "Dus we moeten in beide kamers kijken?" vraag ik met een vragende en zachte stem. Ze knikken. "Hoe gaan we dat doen?". Ze beginnen na te denken. Maar niemand heeft een goeie idee. "We kunnen ze allemaal op een plek lokken zodat een paar mensen die kamers binnen kunnen" stel ik voor. Ze knikken weer.

Nadat iedereen de opdrachten af heeft gaan we het idee uitvoeren. We krijgen nog een stukje rondleiding en daar moet het gebeuren. Ik loop naar twee jongens toe waarmee ik best goed bevriend ben en vertel hun het plan. Hun moeten gaan vechten. En het gevecht zo groot maken dat de andere kinderen mee gaan doen zodat er wel meer mensen bij moet komen. Maar Cody moet daar dan wel blijven. Ik, Mathijs en Luke gaan naar de twee kamers toe.

Tijdens rondleiding knik ik naar de twee jongens. Ze beginnen een beetje met kloten. Dan met duwen en dan met schelden, uiteindelijk beginnen ze elkaar te slaan. Het lijkt zo echt dat als ik niks van het plan wist dat ik het dan zou geloven. Een paar kinderen bemoeien zich met hun en gaan mee met vechten. Uiteindelijk vechten alle kinderen met elkaar. Ik, Mathijs en Luke lopen zo snel en onopvallend mogelijk naar de juiste gang toe. We stoppen bij de deur waar die lezers zitten. "Hoe gaan we die lezers uitschakelen?". "Makkelijk met spiegels". Ik kijk ze vragend aan. Ze pakken allebei een paar zakspiegels uit hun zakken. Ik begin zachtjes te lachen "hadden jullie lezers verwacht of nemen jullie altijd zakspiegels mee?". Ze beginnen nu beide ook te lachen. Ik open de deur en hun houden de spiegels goed. Ze richten de spiegels naar dat gene waar de lezers uitkomen en zo gaan ze kapot. Als alle lezers kapot zijn lopen we snel naar binnen. We controleren alles maar kunnen niks vinden. Dan lopen we naar de geslote deur.

Luke gaat op zijn knieën zitten en pakt een haarspeldje. Zo opent hij het slot. Ik check de ruimte met me poeder maar er zijn geen lezers te zien. We lopen voorzichtig met zijn drieën naar binnen. De kamer zit er niet zo bijzonder uit. Maar er zit nog een andere deur in de kamer. En ja hoor die zit ook op slot. Luke maakt hem weer open en ik check weer met mijn poeder. Als we naar binnen lopen springt het licht aan. Dan zien we overal wapens liggen. We pakken er zo veel mogelijk in onze handen en willen terug lopen maar we komen bewakers op de gang tegen. Uit schrik laat ik de wapens op de grond vallen. De bewakers hebben een simpel hand pistooltje op ons gericht. Mathijs en Luke laten ook hun wapens op de grond vallen maar houden er allebei een vast. De mannen in de nette pakken kijken ze vragend aan. Een man in het nette pak schiet. De kogel komt op mij af.

Mathijs duwt me weg en ik val op de grond. Luke begint met schieten en een man in het nette pak valt op de grond. Dan begint Mathijs mee te schieten en al snel liggen al de 7 mannen in het nette pak op de grond. Mathijs steekt zijn hand uit. Ik pak hem vast en hij trekt me overeind. Ik bedank hem en pak de wapens weer op. "We hebben een tas nodig voor de wapens". Ik denk goed na. "In de kopieer kamer liggen twee grote tassen". Ik loop naar de kopieer kamer toe en pak de twee tassen. We leggen alle wapens in de tassen en pakken nog een paar wapens meer totdat beide tassen helemaal vol zitten. We hebben er zelf ook nog een paar in onze handen.


ontvoerd (✔)Место, где живут истории. Откройте их для себя