H 15.

1.2K 57 15
                                    

Ik pak een tas en doe hem over me schouder, Mathijs pakt de andere tas en doet hem ook over zij schouder. Zo lopen we weer verder. De groep kinderen zijn nog steeds aan het vechten. Maar als ze ons zien stoppen ze meteen. De mannen in nette pakken kijken ons raar aan. Sommigen beginnen zelfs te lachen. "Denken jullie nu echt dat jullie ons aan kunnen. We hebben nog veel meer wapens" schatert een man in het nette pak. Luke richt weer en schiet een andere man dood. Ze zijn gestopt met lachen en hun gezichten gaan van blij naar boos.

Op dat moment komen er meer mannen aangerend met geweren. Alle kinderen rennen de gang op en pakken ook een paar wapens. Iedereen begint met op elkaar te schieten. En ik ben weer zo dom om ergens vooraan te staan terwijl ik niet durf te schieten. Ik wil niemand vermoorden. Cody tilt me op en brengt me naar een kamer toe. Het is de Kopieer kamer. "Blijf hier, ik zorg dat Mathijs en Luke ook hier naar toe gaan". Ik knik en voordat ik iets kan zeggen verdwijnt hij al door de deur.

Ik kijk de kamer rond en zie nog een paar tassen hangen. Ik pak ze en leg ze voor me op de grond. We hebben deze tassen nodig voor de wapens maar ik moet hier blijven. Luke komt vermoeid naar binnen gerend. Hij kijkt meteen naar de tassen. Dan gooit hij een geweer naar me toe. "Blijf hier. Ik ben zo terug". Ik knik bang. Hij neemt de tassen mee en verdwijnt op de gang. Ik hoor veel geweerschoten. Waarom help ik niet. Daarom ben ik hier toch.

Een paar minuten later komt Mathijs naar binnen gerend. Als hij me ziet geeft hij me een knuffel. Hij gaat bij de deur staan en richt zijn geweer erop. Ik kijk de kamer weer rond, op zoek naar een uitweg. Er zit wel een best groot raam in die helemaal open kan maar wij zijn op de derde verdieping. Dan komt Luke weer binnen met de vier paar tassen gevoeld met geweren en kogels. "We moeten hier weg!". Ik maak de raam open en ik naar beneden. "Als we via die muurplant gaan dan moeten we het kunnen halen. Maar het kost wel wat tijd om beneden te komen". Luke knikt en komt naar me toe gelopen. Hij gooit de vier tassen naar buiten en ze komen met een plof op de grond. "Luke jij gaat eerst met Rachel. Ik haal de andere kinderen en zorg dat iedereen veilig is".

Mathijs loopt al naar de gang en veel kinderen komen niet veel later binnen lopen. Luke gaat als eerste naar beneden. Ik laat alle kinderen voor die in de kamer zijn en help ze. Elke minuut komen we een paar kinderen naar binnen gelopen. Dan komt Mathijs met een gewonde Cody naar binnen gelopen. "Rachel wat doe jij hier nog je moest al lang naar beneden zijn gegaan". "Ik wou helpen". Ik help de rest van de kinderen en loop dan snel naar Cody toe. Ik pak de EHBO doos van de muur en gooi hem naar buiten. Dan helpen Ik en Mathijs hem uit het raam. Mathijs gaat samen met hem mee naar beneden omdat Cody geen grip kan krijgen. Als ik net uit het raam wil gaan komen er een paar mannen naar binnen gelopen. Ze beginnen meteen met schieten. Maar ze zijn allemaal mis. Ik hou de muurplant goed vast en wil naar beneden klimmen. Maar ze gaan uit het raam hangen en beginnen weer op me te schieten. Dan raakt er een kogel mijn been.

Door de pijn die ik plotseling krijg laat ik de muurplant los en val drie verdiepingen naar beneden. Ik beland hard op de grond en als snel word het zwart voor me ogen. Ik schrik wakker en zie dat ik in de bus zit. Maar dit keer zit Mathijs naast me. "Gaat het?" vraagt hij als hij zit dat ik wakker ben. Ik knik vermoeid. "Waar is Cody?". Hij wijst schuin tegenover ons. Daar zie ik hem zitten met Luke naast hem. Dan zie ik dat zijn shirt bebloed is en vooral bij zijn buik. "Het komt goed met hem. En het komt ook goed met jou". Ik geef een zwak glimlachje en leg me hoofd op zijn schouders. Niet veel later val ik in slaap.

Als we er bijna zijn maakt Mathijs me wakker. Ik ga goed rechtop zitten en kijk uit het raam. Shit ik heb nu de weg niet kunnen zien. Wat als ik het me van de heenweg niet meer zo goed herinner en dat we gaan verdwalen als we vluchten. Dat kan en mag echt niet gebeuren.

OMG het is ons gelukt!!Dit boek staat op #8 van avontuur! We zitten in de top 10, zou het ook lukken om in de top 5 te komen?? Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties, stemmen en steun. love you all 😘❤. XXX-Kelly

ontvoerd (✔)Место, где живут истории. Откройте их для себя