H 9.

1.5K 58 9
                                    

"Wil een van jullie?" vraagt Lexa. Iedereen knikt nee. "Ik doe het wel". Ze kijken me raar aan. "Nee Rachel. Jij hebt al te veel voor ons gedaan een van ons moet het doen" zegt Liza. Ik sta op en loop naar de deur. "Mijn besluit staat vast". Ik loop naar de gang toe. Shit! Welke kamer is van Cody? Mathijs of Luke zou het wel weten. Ik klop op de deur en Luke doet open. "Weet jij waar Cody slaapt?". Luke kijkt me raar aan en maakt dan de deur verder open. Cody zit op een bed met Mathijs te praten. Als ze me zien kijken ze me raar aan. Ik loop naar binnen toe. "Cody, ik doe het. Als een van de andere meiden iets zeggen moet je ze met rust laten".

Mathijs kijkt Cody raar aan. "Wat ga je doen Rachel?". "Ik doe mee met de missie". Mathijs kijkt Cody boos aan. "Rachel je kan maar beter weg gaan" zegt Luke met een strenge maar meelevende stem. Ik knik en loop de deur uit. Cody zou toch niet daar slapen? "Rachel wat heb je gedaan?". Ik kijk de meiden aan. "Ik heb gezegd dat ik het ga doen. En dat jullie daar niks aan kunnen veranderen". Er ontstaat een moment stilte. "Rachel je hoeft het niet te doen he" zegt Liza. "Ik wil het doen". De meiden kijken me raar aan maar ik zeg niks meer.

Opeens wordt de deur opengesmeten en komt Mathijs naar binnen gelopen. Hij wil me arm vast pakken maar ik ontwijk het. Als hij het vaker geprobeerd heeft om me vast te pakken tilt hij me opeens op en gooit me over zijn schouder. Zo word ik naar de gang getild. Als we op de gang staan zet hij me neer. "Waarom ga je meedoen aan die missie! Die is gevaarlijk!". Ik zucht luidbaar. "Iemand van ons moest het doen". "Iemand van jullie ja, niet jij". "Mijn vriendinnen zijn belangrijker voor me dan mijn eigen leven!". Ik wil me omdraaien maar ik word weer vastgepakt aan me arm. Ik draai me om. Mathijs komt meteen dichterbij en voordat ik iets kon doen raakte onze lippen elkaar.

We worden door Luke onderbroken die de gang op komt gelopen. We stoppen meteen. Ik loop snel terug naar me kamer. In de kamer blijf ik bij de deur staan om te luisteren wat ze zeggen. "Dude! Je weet toch dat je geen vriendinnetje mag hebben". "Weet ik maar ik vind haar echt leuk". "Oke ik vertel niks tegen Cody". Ik loop snel naar me bed en pak me schrift erbij.

Ik moet volgende week op een missie. Ik heb geen idee wat voor missie maar het is blijkbaar gevaarlijk. Mathijs was het er niet mee eens dat ik mee ging. Maar ik kon de meiden niet laten gaan. Ik moet ze beschermen ook al als ze daar niet gevraagd om hebben. Maar na al dat slechte nieuws heb ik ook een beetje goed nieuws. Ik en Mathijs hebben gezoend!!! Ik ben zo blij maar voel me ook schuldig.

Ik sla het schriftje weer dicht. Zal ik het aan de meiden vertellen of toch niet. En waarom mag Mathijs geen vriendinnetje hebben. Dat moet ik uitzoeken. "Rachel, waarom zit je zo te lachen". Was ik aan het lachen. Dat had ik niet eens door. Shit! Wat moet ik tegen ze zeggen. "Ik moet jullie iets vertellen". Ze stappen allemaal uit bed en komen naar mij toe gelopen. "Neem het me niet kwalijk van wat ik ga vertellen..... Ik heb met Mathijs gezoend". Ik kijk naar de geschrokken gezichten. En uiteindelijk beginnen ze te lachen. "Waarom zouden we daar boos om worden". "We zijn blij voor je". Wacht wat. Snappen hun dan niet dat ik met onze ontvoerder heb gezoend.

We gaan allemaal op bed liggen en vallen in slaap. De volgende ochtend luid er weer iets uit de speaker. "Alle mensen die mee gaan met de missie, verzamelen in de eetzaal!". Ik sta op en trek me kleren aan. De meiden kijken me bang aan. "Het komt goed meiden. Ik ga vandaag nog niet weg. Dus ik ben zo weer terug.". ze knikken en ik loop de gang op. Mathijs en Luke komen naar me toe gelopen. We lopen samen naar de eetzaal zonder een woord te zeggen. Het is best awkward nu. We gaan aan onze tafel zitten en kijken wie er allemaal naar binnen lopen.

"Oke, iedereen is er!". Cody stopt met praten en kijkt me raar aan. "We gaan de aankomende week veel trainen zodat jullie voorbereid zijn op wat er gaat komen". Iedereen kijkt bang. Vooral alle meiden. Alle jongens die proberen stoer te doen. En nu ik goed rondkijk, zijn alle jongens hier. "Uhm waarom zijn alle jongens hier?". "We vinden dat jongens het beter op een missie doen dan meiden maar er waren te weinig jongens". Ik kijk Mathijs en Luke aan. Wat bedoelen ze met jongens beter. Meiden kunnen ook goed zijn hoor. "Ik leg over een paar dagen uit wat de missie is! Het beste is om nu al te beginnen met trainen!". Cody loopt de zaal uit. Het is even stil niemand staat op of zegt iets tegen elkaar.

Ik schuif me stoel hard naar achter zodat die op de grond valt. Mathijs en Luke kijken me raar aan. "Kom we gaan trainen". Ze volgen me de zaal uit. En voordat de deur dicht gaat hoor ik dat de andere kinderen ook op staan.


ontvoerd (✔)Where stories live. Discover now