H 13.

1.4K 54 11
                                    

We bespreken veel dingen. Maar de meeste zijn te gevaarlijk om uit te voeren. Als we het doen dan moeten we het goed doen. We moeten zorgen dat we genoeg mee nemen en dat we het slim aanpakken. Niemand mag van het plan weten en vooral de leiders niet.

~~~~~ 1 week later~~~~~~

De week is voorbij. We hebben super veel getraind en vandaag is de missie. We hebben ook een plan. Hij is het niet super goed maar het is te doen. "Alle kinderen van de missie verzamelen!" stamelt er door de speaker. Ik geef de meiden een knuffel "Het goed allemaal goed". Ik loop naar de deur. "Wat als het plan werkt. Maar wat als jij gewond raakt bij de missie. De leiders zeiden dat het een gevaarlijke missie was" zegt Juultje verdrietig. "Ken je mij wel. Ik heb goed getraind ik beloof jullie dat ik het redt". Ze knikken en ik loop naar buiten. Mathijs en Luke zijn al eerder naar beneden gegaan omdat ze mee moesten helpen met voorbereiden.

"Rachel wacht!". Ik draai me om en zie Cody naar me toe lopen. "Rachel. De missie is gevaarlijk. Zorg dat je bij Mathijs en Luke blijft wat er ook gebeurd". Ik kijk hem vragend aan maar knik dan. We lopen samen naar de grote bus toe en stappen in. En omdat ik en Cody als laatste de bus inliepen moeten we naast elkaar zitten. Als de bus begint te rijden is iedereen stil. "Hoelang moeten we in de bus zitten?". "Ongeveer drie uur". Wat drie uur! Gelukkig zit ik bij het raam en kan ik goed naar een uitweg zoeken. Maar als we drie uur moeten rijden hoelang moeten we dan wel niet lopen.

We maken een tussenstop na twee en een half uur gereden te hebben. De bus stopt bij een tankstation. Iedereen stapt uit en begint rond te lopen. Dit is het eerste tankstation die we gezien hebben. We hebben nog geen een huis of een andere bewoonde plek gezien, alleen maar bos. Ik loop naar Cody toe "Waarom moet ik bij Luke en Mathijs blijven en niet bij jou?". Hij schrikt op uit zijn gedachten "Ik ben de grootste leider die meegaat dus ik moet leiden". Ik knik half begrijpend.

Na ongeveer twintig minuten bij het tankstation stappen we weer in de bus. We moeten nog een halfuur in de bus zitten en dan zijn we bij onze bestemming. De tijd gaat best snel voorbij. Ik heb Cody zover gekregen dat hij over zijn zusje praat. Het is best gezellig om gewoon te praten met hem ook al is dit best zielig om te horen. Mathijs die achter ons zit is er niet mee eens dat we over zijn zus praten. Maar dat komt omdat hij haar bijna niet kende. Omdat ze een meisje was mocht ze eigenlijk niet mee doen met het familiebedrijf, daarom was ze vaak bij haar opa en oma. Ze woonden daar soort van.

Het half uur is alweer voorbij. De bus stopt bij een grote gebouw. Als je door de ramen kijkt dan zie je dat er een paar mensen aan het werken zijn. "Cody? Wat voor missie is dit?". Iedereen zijn aandacht gaat naar Cody. "Hun hebben goeie wapens die wij nodig hebben en veel geld die wij goed kunnen gebruiken". Het is even stil. "Wapens? Dus ze gaan ons gewoon doodschieten?". "Nee als we het plan doen dan gebeurd er niks". "Weet iedereen het plan nog?" vraagt Mathijs. Sommigen knikken ja en andere knikken nee. "Wij zijn een klas die op bezoek gaan bij een groot bedrijf om te leren over de maatschappijleer en economie. Ze hebben hun wapens in een kamer gelegd waar we niet in mogen. We kennen het gebouw half, daarom moeten we eerst rondgeleid worden. Als we een kamer tegen komen waar we niet in mogen, die moeten we onthouden" legt Luke nog een keer uit. Iedereen knikt en we stappen uit de bus.

Er komt een meneer in een pak naar buiten gelopen. Mathijs en Luke komen langs mij lopen. En met zijn alle lopen we naar binnen. De meneer in het nette pak begint met uitleggen. Maar ik schenk me aandacht er niet aan. Ik kijk rond en zie allemaal kantoren. We lopen een paar trappen op en een paar trappen af. Bij een verdieping mogen we een gang niet oplopen. En op die verdieping is de kantine. We mogen in de kantine zitten. We krijgen een paar opdrachten die we moeten maken.

Ik steek me hand omhoog. De meneer in het nette pak komt naar me toe gelopen. "Mag ik naar de wc?". Hij knikt. "Deze gang uit en dan links". Ik bedank hem en loop naar de gang. Precies de richting die ik op wou lopen. De gang die we niet op mochten is uit de gang dan links en dan rechts. Ik loop eerst de wc in want er komt iemand langs gelopen. Als de kust veilig is ga ik weer naar de gang. De gang uit en dan naar rechts. Die gang is leeg. Ik maak de deur open die het dichts bij staat. Het is een kopieer ruimte. Maar er zijn nog twee andere deuren dus ook twee andere kansen. Ik loop naar de volgende deur toe en open hem. Hij is leeg. Ik wil naar binnen lopen maar stop mezelf. Ik pak het poederbakje uit me kontzak en blaas erop zodat er poeder de kamer binnen komt. Door de poeder zie ik dat er veiligheid lezers zijn. Ik maak snel de deur dicht en loop naar de volgende deur. Ik wil hem open trekken maar hij zit op slot. Dan hoor ik opeens iemand aankomen.


Sorry voor de tijdsprong maar anders werd het te langdradig, en ik had geen ideeën meer wat ik er bij kon doen. Wat vinden jullie van het verhaal? XXX-Kelly

ontvoerd (✔)Where stories live. Discover now