39. Bölüm

195 8 46
                                    

Ateş ten

Suyun bağırmasıyla yerimden fırladım ve egenin odasına koştum.

Ateş: Ne oluyor kızım niye bağırıyorsun!

Su: A-ateş bu çocuk yanıyor!

Ateş: Nasıl yanıyor?

Su: Ateşi var işte napıcağız?

Ateş: Soğuk suyla banyo!!

Su: Soğuk değil o ılık su!!

Ateş: Her ne boksa

Su: Koş suyu açç

Ateş: Git sen aç ben egeyi alayım dediğimde kafasını salladı ve banyoya koştu. Ben egeyi kucağıma aldığımda gerçekten de çocuğun yandığını gördüm. Hemen kucağıma aldım ve banyoya girdim.

Su: Ateş hadisene ya

Ateş: Geldik işte! dediğimde yavaş yavaş egeyi ılık suya soktuk. Ilık duş aldırdıktan sonra kuruladık ve havluyu çektik. Çocuk çıplaktı resmen.

Su: E ben bi geliyorum dediğinde koştura koştura aşağıya indi aradan iki dakika geçtikten sonra leğen sirke vu soğuk suyla geldi.

Ateş: O ne

Su: Sirkeli su yapacağız bakalım ateşini düşürür diye biliyorum

Ateş: Hadi yapalım nasıl olacak dediğimde su hazırladı ve bezleri teker teker sıkarak egenin kasıklarına, alnına, koltuk altlarına ve ayak altlarına yerleştirdi.

Önceki haline göre daha iyi gözüksede ateşi 39 du ve su git gide panik yapıyordu.

Ateş: Kalk bu böyle olmayacak hastaneye gidiyoruz dediğim zaman sanki bunu bekliyormuşçasına hemen ayağa kalktı ve egenin üzerine ince birşey giydirip arabaya bindik.

Su egenin yanına arkaya binmişti. Ege uyuyordu. Hastaneye geldiğimizde doktorun yanına gittik. Tam zamanında geldiğimizi söylemişti. Eğer biraz daha artarsa havale riski varmış. Egeyi kontrol altına aldıklarında biz dışarda bekliyorduk. Gözlerim suya kaydığında gözlerinin dolu dolu olduğunu gördüm.

Ateş: Bebeğim noldu

Su: Korkuyorum ateş ona bişey olmaz dimi?

Ateş: Korkma ona hiçbirşey olmayacak

Su: Bişey olmasın lütfen dediğinde gözyaşları yanaklarından süzüldü. Çene kaslarım kasılırken onu kendime çekip sarıldım. Elimden birşey gelmediği zamanlarda deliriyordum. Suyu kendime daha çok çekip daha sıkı sarıldım.

Ateş: Ağlama bebeğim ona bişey olmayacak tamam mı?

Su: Söz verebilir misin

Ateş: Söz veriyorum oğluma bişey olmayacak dediğimde kafasını sallayıp burnunu çekti.

Aradan iki saate yakın zaman geçtiğinde egeye serum bağladılar. Bizde yanına geçtik. Su ağlamaktan çökmüştü resmen. Egenin saçlarıyla oynarken söylediği şeyle afalladık

Ege: An ne

Su: Ne dedi o

Ateş: anne mi dedi o

Su: Ay annem anne dedi tabiii diyip sırıtmaya başladığında gözlerimi devirdim. Tabi benimde su gibi bir annem olsa bende ilk anne derdim

Ateş: Oğlum ba ba demek çok mu zordu ya

Su: Sus be ilk anne dedi derken egenin serumunun bittiğini farkettim

Ateş: Serumu bitmiş

Su: Hemşireyi çağirsana dediğinde düğmeye bastım 2 dakika sonra hemşire gelip serumu çıkardı. Ege biraz ağlamıstı ama su sarılınca sustu.

Senden Nefret EdiyorumWhere stories live. Discover now