6. Fejezet

109 18 3
                                    

Fáradtan dőltem be az ágyba. Alex és Melanie rendesen kifárasztott a mai edzésen. Nagyot sóhajtottam és ülő helyzetbe helyeztem magam. Körbe néztem az új, ideiglenes szobámba. Ez alatt az egy hét alatt nagyjából sikerült berendezkednem. Bár Alex figyelmeztetett, hogy annyira ne pakoljak ki, mert maximum pár hétig maradunk, de nem nagyon törődtem vele. Felálltam és a szekrényhez lépdeltem, ahol a törülközőimet tároltam. Kivettem egyet és a fürdő felé vettem az irányt. Belibbentem, majd magamra zártam az ajtót, nehogy valaki rám nyisson. Levettem az átizzadt ruháimat és bedobtam a szennyes kosárba, majd beléptem a zuhany alá. Megnyitottam a csapot és hagytam, hogy a forró víz lemossa rólam a sok piszkot, ami a mai nap folyamán rám ragadt. Miután lemostam alaposan letusoltam, elzártam  a vizet és kiléptem a zuhanykabinból. Magamra tekertem a törülközőmet, és elindultam vissza a szobába.

Enyhe sokkot kaptam mikor felkapcsoltam a villanyt. Alex ott ült az ágyamon, póló nélkül, így láthatóvá vált a kidolgozott felső teste. Most már értem, miért van úgy oda érte Ashley.

Alex rám kapta a tekintetét és végig nézett rajtam, majd perverzen elmosolyodott. Ekkor döbbentem rá, hogy konkrétan egy szál semmibe vagyok előtte. Elpirultam és megindultam a félig kipakolt sporttáskám felé. Elő kotortam egy hosszított felsőt, és magamra húztam, így ha véletlenül lecsúszott volna rólam a törülköző, akkor valami fedte volna a testemet.

Bosszúsan Alex felé fordultam.

- Mit akarsz?

Alex elkomorodott és megszólalt : - Tudják hogy Chicagóba vagyunk. Itt van David a városba.

- Ki az a David?

- Sean Goldberg fia.

- És most mi lesz? - kérdeztem értetlenül.

- Melanie holnap befesti a hajad, nehogy felismerjenek - válaszolt. Közelebb lépett hozzám, majd a fülembe súgta : - Szerintem a vörös jól állna neked.

A lehelete csikizte a bőrömet. Kirázott a hideg. Még soha nem voltam ennyire közel hozzá.

Mire feleszméltem Alex kilépett a folyosóra. Hirtelen megtorpant és felém fordult : - Szép lány, többet hordhatnád azt a cicanadrágot, ami ma rajtad volt - mondta pimaszul  és kacsintott egyet.

Én még mindig ott álltam egy helyben. Éreztem ahogy egyre jobban elvörösödött az arcom.

Reggel hangos zenére ébredtem. Mivel nem emlékszem, hogy beállítottam volna az ébresztőt, gondolom vagy a Jones testvérek vagy Ashley bömbölteti a zenét. Ki másztam az ágyból és a álmosan kitántorogtam a konyhába, ahonnan a hang jött. A helységben Melaniet pillantottam meg, és éppen reggelit csinált. Lehuppantam a székre, és vártam mikor vesz észre. A következő pillanatban megfordult és felsikoltott : - Emily, a frászt hoztad rám!

Lehalkította a hangfalat, majd szedett nekem tojásrántottát és leült mellém.

Melanieval nagyon jóba lettem az elmúlt hétben. Sok mindenben segített az elmúlt hétben. Együtt edzettünk, ha pedig kiborultam, megvigasztal.

Körülbelül eddig tartott a nyugodt reggel. Ashley magabiztos léptekkel lépdelt hozzánk, majd megszólalt : - Csináltatok kávét?

- Magunknak igen. Neked nem - adta Ashley tudtára. A csaj megforgatta a szemét és a kávéfőzőhöz indult.

Melanie szúrós tekintettel nézte, ahogy a szőkeség kiönti a bögrébe a friss kávét.

Felkapta a csészéjét, hátra dobta a haját és elhagyta a konyhát.

- Nem értem, mi tetszik rajta Alexnak - töprengett a lány.

- Nem a jó modora, az biztos - suttogtam neki.

Ashley valóban goromba volt. Viszont gyönyörű. Hosszú szőke haja van, és kék szeme. Vékony alkatú, magas és edzett is. A gondolkodásomat Melanie szakította félbe, mikor hirtelen karon ragadott és a fürdő felé húzott.

- Még meg akartam enni a reggelimet - duzzogtam, de Mel mintha meg se hallotta volna amit mondtam.

- Alex említette, hogy be kell festeni a hajad - újongott és lenyomott fürdőkád szélére.

- Nekem tetszik a hajszínem - próbáltam ellenkezni.

- Könnyebben felismernének. A tv-be csak az eltűnésedről lehet hallani - mondta, majd a csap fölötti szekrényből kivette a hajfestéket. Kikeverte, én pedig azon tűnődtem, vajon hogyan tudnék nesztelenül kiosonni. Melanie keresett egy méretes rongyot és a hátamra terítette. Kézbe a vette a kis tálat és az ecsetet, amiben a festék volt és elkezdte felkenni a hajamra.

A tükör előtt ültem, mögöttem pedig Melanie állt, és egy hajszárítót fogott.

- Na, hogy tetszik? - érdeklődött.

Még mindig nem tudtam megszólalni a döbbenettől. A régen hosszú barna hajam, most vörösen pompázott. Biztosra veszem, hogy Alex választott nekem színt. Melanie a gardróbhoz sétált és keresgélni kezdett benne.

- Mit csinálsz? - kérdeztem.

- Vásárolni megyünk - közölte velem és nekem dobott pár ruhadarabot. - 15 perc és indulunk - mondta és kisétált a folyosóra.

Miután átöltöztem, a nappaliban várakoztam Melaniera.

- Tudtam, hogy jól fog állni neked ez a szín - hencegett egy jól ismert hang.

- Mit szeretnél? - tettem fel a kérdést flegmán.

- Csak tudni szeretném, hogy hová készülsz.

- Bevásárolni megyünk - válaszoltam neki.

Alex hozzám lépett és a fülemhez hajolt, pont mint az este folyamán.

- Itthon is maradhatnál. Velem - suttogta nekem.

Beleborzongtam a közelségébe, ezt pedig ő is észre vette. Váratlanul egy puszit nyomott a fülem alatti részre, majd elhúzódott tőlem. Megvillantotta a gyönyörű mosolyát és megindult a lépcső felé.

Próbáltam eltüntetni az arcomról a pírt, mielőtt még Melanie meglátna.

- Mehetünk? - hallottam meg Mel hangját a bejárat felől.

Felhúztam a cipőmet, és elindultunk.

Fogalmam sincs, hány boltot jártunk meg, de a lábam már iszonyúan sajgott. Legszívesebben otthon ülnek és a kanapén filmeznék a Jones testvérekkel.

- El kell mennem a mosdóba - mondta Melanie és meg sem várva a válaszomat.

Lassan elindultam utána, mikor hirtelen nekem jött valaki. Majdnem seggre estem, mikor egy kéz sikeresen  visszarántott és neki dőltem a mellkasának. Hátrébb léptem és egy szőke hajú, napbarnított fiúval találtam szembe magam.

Kínosan elmosolyodtam és próbáltam kinyögni egy értelmes mondatot, de végül a srác megtette helyettem : - Bocs, hogy neked jöttem - húzta vigyorra a száját, majd bemutatkozott : - David Goldberg vagyok. Téged hogy hívnak? - villantotta meg fehér fogsorát újra.

Meg kell találnom Melaniet. Gyorsan.

RunawayNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ