MR 17

167 17 0
                                    

Newt probeert Pickett van hem af te krijgen. Maar steeds wanneer hij een armpje van zijn kraag af heeft pakt Pickett hen ergens anders vast. De Gnarlack loopt terug en pakt Pickett uit de handen van Newt. Pickett probeert de duim van Newt vast te houden maar zo'n klein beestje lukt dat niet. Newt probeert zijn tranen in te houden, wat niet echt lukt. "Iets onzichtbaars heeft een ravage aangericht rond Fifth Avenue. Misschien moet je eens gaan kijken bij Macy's warenhuis. Misschien hebben ze daar wat je zoekt" "Dougal"zegt Newt en veegt zijn tranen weg. "Nog iets. Er werkt een meneer Graves bij MACUSA. Ik vroeg me af wat je over zijn achtergrond weet"zegt Newt. "Je stelt veel vragen meneer Scamander. Dat kan je dood worden"zegt Gnarlack. Voordat iemand riep dat MACUSA eraan kwam wist ik dat hij iets heeft gedaan. "Heb je ze getipt?"vraag ik en de goblin begint te lachen. Jakob loopt over naar de goblin en geeft hem een stomp in zijn gezicht. "Sorry meneer Gnarlack"zegt hij. "Hij herinnert me aan mij ploegbaas"zegt hij erna nog. Newt duikt naar de grond, met zijn koffer in zijn handen kruipt hij over de vieze vloer. Dan ziet hij Pickett op een tafel poot omhoog klimmen. We komen met zijn allen bij elkaar en verdwijnen.


We komen aan in de stad, en vanuit mijn ooghoek zie ik een tas van een arm afglijden van een pop in de etalage. "Newt"zeg ik en knik naar de raam, en voordat ik het weet zijn we binnen in de winkel. "Oke, de Demiguise zijn van nature verdig, maar kunnen gemeen knijpen wanneer ze worden uitgedaagd. Jullie 2 ga die kant op en probeer niet voorspelbaar te zijn"zegt Newt. Jakob en Queenie kijken even moeilijk maar gaan toch door. "Was dat de Demiguise?"vraagt Tinna, wanneer er een geluid door de ruimte gaat. "Nee, maar ik denk dat het de rede is dat de Demiguise hier is"zegt Newt en loopt de Demiguise achterna. Voordat de Demiguise verder loopt, kijkt hij achterom en ziet Newt, dan rent hij opeens weg. "Zijn zicht werkt niet op waarschijnlijkheid, dus kan het de meest waarschijnlijke onmiddellijke toekomst voorspellen"zegt Newt. "Wat doet het?"vraagt Tina. "Oppassen"antwoord Newt, wanneer we blijkbaar op de zolder van het gebouwtje zijn. "Wat zei je net?"vraagt Tina. "Dit is mijn fout"zegt Newt. "Ik dacht dat ik ze allemaal had, maar ik moet verkeerd geteld hebben"zegt Newt en loopt door totdat hij naast de Demiguise staat en zet zijn koffer naast het beestje neer. "Paste het op dat?"vraagt Tina. Wanneer er een snavel tevoorschijn komt. "Occamy's zijn choranaptyxisch"zegt Newt. "Ze groeien om beschikbare ruimte te vullen"zeg ik om het wat makkelijker te maken. De Occamy komt steeds dichter bij Newt. "Mama is hier"zegt hij dan. Het lijkt even alsof de Demiguise in een trans zit. Queenie loopt opeens naar voren en schopt perongeluk tegen een bal met een belletje aan. Waar de Occamy van schrikt. "We hebben een insect nodig met een theepot"schreeuwt Newt boven het kabaal uit wat de Occamy maakt. Jakob en Queenie zijn opzoek naar een insect, ookal doet Jakob dat het meeste. Tina en ik kijken voor een theepot. Kruipend over de vloer, omdat de Occamy dus zoveel ruimte in beslag neemt. "Mellanie, Theepot!"roept Tina en wijst naar een theepot niet ver achter me. "Theepot!"schreeuw ik dan eindelijk wanneer ik 'm in mijn handen heb. Jakob die het insect heeft staat tegen een paal een gedrukt helemaal aan de andere kant. "Kakkerlak in theepot"zegt Newt. Jakob gooit de kakkerlak in de lucht en de Occamy gaat 'm achterna. De kakkerlak komt precies in de theepot, als ik zowat over het lijf van de Occamy heb geparkourd. Ik blijf met mijn armen gestrekt staan, en de Occamy maakt een weg in de theepot. Waneer de staart van de Occamy erin is gegaan, duwt Newt er een deksel op. "Choranaptyxisch, ze krimpen ook om in de kleinste dingen te passen"zegt Newt. "Vertel me de waarheid, was dat alles wat uit de koffer kwam?"vraag ik aan Newt, die me niet aankijkt. "Dat is alles, en de waarheid"zegt Newt.





We zijn nu in de koffer van Newt, hij praat met Pickett, Jakob helpt de Demiguise in zijn plaatsje, Tina legt de Occamy in het nest bij de andere, en ik zit op een rots. "He, Newt wie is zij?"vraagt Queenie wanneer ze uit een kamertje stapt. "Wie is wie?"vraag ik en loop naar Queenie toe. Wanneer ik daar aankom zie ik een foto lijstje van Leta van Detta. Queenie kijkt me raar aan alsof er zojuist iets is veranderd. "Ik heb over die familie gehoord, zijn ze niet een beetje.. je weet wel?"vraagt Queenie. "Lees alsjeblieft mijn gedachte niet"zegt Newt.

"Sorry, maar ik vroeg het je niet te doen"zegt Newt even later. "Ik weet het, 't spijt me"zegt Queenie. "Ik ga even kijken hoe het met de Thunderbird gaat"zeg ik en loop weg van deze ongemakkelijke situatie. "Mensen zijn meestal makkelijker te lezen wanneer ze pijn hebben"zegt Queenie. "Ik heb geen pijn, het is al een tijd geleden"zegt Newt en draait mijn richting in. Ik kijk snel een andere richting op.

Dan komt de Thunderbird op de rots. Ik blijf staan waar ik sta, en de Thunderbird lijkt voor me te buigen. Alsof hij me iets wilt zeggen. Langzaam kom ik dichterbij, en steek mijn hand naar hem uit en aai hem over zijn hoofd. "Newt, kijk"zeg ik en zie dat ze allemaal al naar me kijken. "Ik denk dat Frank je wel mag"zegt hij met een klein lachje. Ik loop naar ze toe. "Waar hadden jullie het over?"vraag ik. "School"zeggen ze allemaal tegelijk behalve Jakob. "Wacht, is er een toverschool in Amerika?"vraagt hij. "Tuurlijk, Ilvermorny. Het is de beste toverschool in de wereld"zegt Queenie. "Daar moet ik je tegenspreken, Zweinstein is de beste school"zeg ik. "Zwamstein"zegt Queenie. Er klinkt opeens onweer, en het komt van de Thunderbird vandaan. "Gevaar, hij voelt gevaar"zegt Newt.

Voor als jullie het nog niet wisten, k heb vandaag examens gehad, maar ben voor alles gezakt, als ik voor een onderdeel 2 fouten niet had gemaakt, was ik tenminste voor 1 geslaagd.
Maar om mijn gedachte er van af te zetten schrijf ik dit boek vandaag uit en morgen word dit boek voltooid! X

Fantastic Beast And Where To Find Them (voltooid)Where stories live. Discover now