MR 9

180 19 0
                                    

Newt zit nu al even mijn arm beter te maken. Kowalski heeft al wat dieren eten gegeven, en Newt zit het beetje bloed van mijn arm af te halen. Blijkbaar ben ik naar hem aan het  aanstaren, zijn wangen worden rood, en hij knippert sneller met zijn ogen. "Hoelang ben je eigenlijk al met dieren bezig?"begin ik. "Sinds dat ik op Zweinstein zat"zegt hij. "Zweinstein.. Mijn moeder heeft er ook op gezeten, maar dat is al jaren geleden"zeg ik. "Het is de beste tovenaarsschool voor hekserij en hocus pocus, ik zat in het huis Hufflepuf"zegt hij met trots.  "Dat zijn de loyaalste, vriendelijkste, eerlijkste en de gene die om vriendschap geven dan wat dan ook"zeg ik. "In welk huis zat jou moeder?"vraagt Newt die zijn spullen weg legt. "Nou ze zei altijd dat de sorteerhoed, aan het twijfelen was tussen Hufflepuf om dat ze echt iedereen helpt die hulp nodig heeft, maar ze was ook zo intelligent als een Ravenclaw. mijn vader zat in Slytherin. Toen ze elkaar hadden ontmoet en samen naar het Yule ball, en daarna is mijn moeder verandert. Ze paste meer in het huis van Slytherin dan Hufflepuf"zeg ik en je ziet dat Newt aandachtig aan het luisteren is. "Heb jij ook op Z-Zweinstein gezeten?"vraagt Newt. "Dat weet ik niet, ik ben mijn geheugen verloren een paar jaar geleden. Mijn moeder zegt dat het door een ongeluk komt, maar dat is het enige wat ze zegt iedere keer dat ik erover begin"zeg ik. "Het spijt me"zegt Newt. "Maakt niet uit, je wist het niet"zeg ik. "Laten we maar ophouden om over dingen van vroeger te praten, kom maar mee"zegt Newt en haalt en Bowtruckle onder zijn kraag vandaan.

"Hij had het koud, had wat  lichaamswarmte nodig"legt Newt uit en loopt naar de boom met alle Bowtruckels die hij heeft. "Oke, kom op"zegt Newt en houd zijn hand waar de Bowtruckle op zit boven een takje. "Hij heeft wat hechtings-problemen, kom op nou Pickett.. Pickett.. Ze gaan je niet pesten, kom op nou.  Pickett. Dat is precies waarom ze me de schuld geven dat ik een favoriete heb"zegt Newt en verstopt de Bowtruckle genaamd Pickett weer onder zijn kraag. Achter ons is een nest met alleen maar Occamy's "Geen zorgen, mama is hier"zegt Newt en haalt er eentje uit het nest. "Laat me je even na kijken"zegt hij tegen de Occamy in zijn handen. "Hier is jou Occamy"zegt Newt. "De mijne?"vraag ik. "Wil je..?"vraagt Newt. "Ja, tuurlijk"zeg ik en hou mijn handen zo dat de Occamy erin glijd. "Hallo jij"zeg ik en haal mijn hand omhoog om het te aaien. "Hoe deed je dat?"vraagt Newt. "Gewoon, ik deed mijn hand omhoog en wachtte totdat ze het goed vond "zeg ik. "Meestal verdedigen ze zichzelf, omdat hun huid gemaakt is van zilver"zegt Newt. "Ik denk echt niet dat ik droom"zegt Kowalski. "Ik heb niet de hersenen om dit te verzinnen"zegt hij. "Wie zegt dat je droomt?"vraag ik. "Natuurlijk, de Niffler is weer weg. Hij pakt altijd zijn kans om iets te pakken wat glimt"zegt Newt.

"Ga weg daar"zegt Newt op een waarschuwende toon. Snel loop ik richting het geluid. "Wat is er mis mee dit.." "Ik zei ga terug"komt Newt ertussen door. "Wat is dit in hemelsnaam?"vraagt Kowalksi. "Het is een Obscurus. Ik moet door gaan, we moeten weg gaan voordat ze pijn krijgen" "Voordat zij pijn krijgen?"vraagt Kowalski tussendoor. "Ja, ze zijn omringt door de meest gevaarlijke wezens van de wereld"zegt Newt. "De mensen"zegt Newt na een pauze. "Waar heen zou je zeggen dat een middelmatige  dier omringt door bomen heen zou gaan?"vraagt Newt aan Kowalski en mij. "Geen idee.."zegt Kowalski. "Central park"stel ik voor. "En waar is dat precies?"vraagt Newt. "Waar is dat?"vraagt Kowalski zonder dar hij het geloofd. "Ik wil het best laten zien, maar denk je niet dat dat dubbelzijdig is. De meiden laten ons binnen geven ons eten en een bed"zegt Kowalski. "Dat maakt allemaal niet uit wanneer je straks gebrainwashed bent"zeg ik. "Ik herinner me straks niks meer van dit?"vraagt Kowalski. "Nee"zeg ik voor Newt. "Ik waarschijnlijk ook niet meer"zeg ik om hem beter te voelen. "Oke, dan help ik wel"zegt Kowalski. Ik voel Newt naar me kijken, en ik heb gelijk. Wanneer dat hij dat door heeft kijkt hij weg.


IEDEREEN EEN HAPPY NEWT YEAR!!!

Een wat laaaaangere hoofdstuk dan anders

Fantastic Beast And Where To Find Them (voltooid)Where stories live. Discover now