MR 11

190 17 2
                                    

Precies wanneer Newt de Niffler uit de plastice raam heeft getrokken, stopt de politie recht voor ons. Jacob staat stok stijf stil. "Ze gingen die kant op meneer"zegt hij en wijst naar links. Ik weet zeker dat ze hem niet geloven. Niet omdat alleen Jacob de enige is die met zijn handen omhoog staat, maar ook omdat wij alle drie kettingen, armbanden en nog andere dingen om ons heen hebben. De politie pakken hun geweren en richten die op ons. "Handen omhoog"zegt de politie man, net op dat moment springt het glas achter ons kapot, nu geloven ze ons zeker niet. "Wat is dat?"vraagt de andere politie agent, als hij gesnuffel hoort. Opeens maakt Jacob een nerveus geluidje. "Uumh... Leeuw"zegt hij. De geweren van de politie gaan meteen richting de leeuw die niet ver van ons af staat. "New York is interessanter dan dat ik dacht"zegt Newt. Als Newt ziet dat de politie afgeleid is door die leeuw, pakt Newt zijn koffer en Jacob en mij vast.

En we belanden in het park. Als we over een brug rennen, komen we een struisvogel te gemoed. 'T is nog steeds beter dan die leeuw. "Doe dit op"zegt Newt en geeft Jacob een helm. "Waarom moet ik dit opzetten?"vraagt hij. "Omdat jou schedel sneller breekt"zegt Newt en rent dan door zijn knieën gezakt weg. En hij stopt voor een plek bij de dierentuin, die waarschijnlijk is gemaakt, door het middel grote dier waar Newt het over had. Hij pakt weer iets en doet het om Jacob heen, het is een soort van harnas. "En hoe zit het dan met Mellanie?"vraagt Newt en ik kijk op zo'n manier als je kijkt dat je hoopte dat de gene niks zei zodat jij het niet hoefde. "Die heeft het niet nodig, ze komt toch niet zo dichtbij als jou"zegt Newt en trekt aan het koordje waardoor het harnas nu strakker zit. "Wacht dus ik mag niet mee?"vraag ik. "Nee, ik wil liever dat je buiten dit probleempje blijft"zegt Newt. "Er is niks om je zorgen over te maken"zegt Newt. "Nee, hoor, het grote gat waar we voor staan heeft een miertje gemaakt"zeg ik, geïrriteerd dat ik niet mee mag. "Zeg je dat altijd tegen mensen dat ze geen zorgen hoeven te hebben?"vraagt Jacob. "Nou, mijn theorie is dat als je je zorgen maakt dat je je er 2 keer aan lijd"zegt Newt en pakt zijn koffer en loopt verder. Jacob loopt er achter aan en ik dus ook, ook al zei Newt net dat ik hier moest wachten. "Mellanie, heb je gehoord wat ik net zei?"vraagt Newt als hij om een hoekje blijft staan. "Je zei dat als je je ergens zorgen over maakt dat je dat 2 keer er aan lijd"zeg ik. "Niet dat, dat je buiten moest blijven wachten"zegt hij. "Maar ik wil helpen"zeg ik. Newt draait zich om en kijkt me voor het eerst in mijn ogen aan. Hij haalde adem om iets te zeggen, maar liet het gaan. "Wacht alsjeblieft buiten"zegt Newt en kijkt verlegen weg. "Heb je gehoord wat je net zei?"vraag ik. "Wat?!"vraagt hij bijna in paniek. "Jou theorie, je maakt je zorgen over me"zeg ik. "Ik ga wacht wel hier buiten"zeg ik, en loop terug. Maar wacht om het hoekje zodat ik als hun in de dierentuin zijn dat ik dan toch nog dichtbij kan zijn. Ik hoorde net wat Newt wilde zeggen in mijn hoofd. Hij wilde dat mij niks overkwam, omdat.. Omdat.. Het lag op het puntje van mijn tong, maar ik moest aan de kant gaan omdat Jacob en een Erumpent. Ik spring snel aan de kant, en zie hoe Jacob weg rent van het diertje. En Newt die in gevecht is met een aap die zijn stok heeft. Ik ren naar Jacob toe die in een boom zat die nu omgevallen is. Newt stopt naast me en opent zijn koffer. Jacob en de Erumpent glijden uit over het ijs, Newt rent over het ijs en gaat voor de Erumpent staan met zijn koffer open, langzaam gaat het dier erin. Hij geeft Jacob nog een laatste likje voordat de Erumpent volledig in de koffer beland. "Goed gedaan meneer Kowalski"zegt Newt. "Alsjeblieft noem me Jacob"zegt hij en steekt zijn hand uit alsof ze elkaar voor het eerst ontmoeten.

We schuifelen naar een plek onder de brug. "Nou, 2 binnen nog 1 te gaan"zegt Newt, en legt de koffer neer op het ijs. "Kom op, erin"zegt Newt en ik en Jacob gaan er als eerste in.

We zitten hier iets van bijna anderhalf uur in, en dan word er opeens geklopt. Newt gaat er als eerste uit, dan Jacob en dan ik. "Meneer Scamander"zegt een man. "Oh, hallo meneer"zegt Newt. "Scamander? De oorlogsheld?"vraagt een man. "Nee, dit is zijn kleine broertje"zegt iemand anders. "En wat doe je in New York?"vraagt weer een andere man. "Ik kwam gewoon even op bezoek"zegt Newt. "Echt? Wat kwam je echt doen?"vraagt dezelfde man. "Goldstein, wie is dit?"vraagt de baas van Macusa. "Dit is een no-maj, Jacob Kowalski, die erbij betrokken is met de dieren"zegt Tina. "Bij Merlijns baard"zegt Newt. "Een van jou dieren heeft dit veroorzaakt, meneer Scamander"zegt een andere vrouw. "Dat heeft geen dier gedaan, dan kan niet, kijk naar de wonden, dat was een Obscurus"zegt Newt. Mensen beginnen te praten. "U gaat te ver Meneer Scamander, die zijn hier niet in Amerika, neem die koffer in beslag"zegt De baas. "Nee, wacht, geef het terug"zegt Newt en pakt zijn staf. We worden alle 4 geboeid. "Doe niks met deze dieren, ze zijn niet gevaarlijk, geen enkele van hun zijn gevaarlijk"zegt Newt en zijn ogen worden waterig. "Dat beslissen wij wel"zegt de baas. "Breng ze naar de cellen"zegt ze en we worden meegenomen. "Doe de dieren geen pijn, ze zijn niet gevaarlijk, doe ze niks aan"zegt Newt.





Ik heb Snapchat aangemaakt, zodat als jullie me willen toevoegen dat je op de hoogte kan blijven met de verhalen! Richelle990

Fantastic Beast And Where To Find Them (voltooid)Where stories live. Discover now