MR 16

177 14 0
                                    

Ik kom aan in een donker steegje, het ruikt hier raar. Snel kijk ik nog even rond, zodat ik zeker weet dat niemand me ziet. Dan loop ik de trap af naar beneden en sta voor een muur, met een poster erop. Ik pak m'n staf en zorg ervoor dat ik een jurk aan heb. Dan klop ik op de deur, met een speciale klop. En er komen 2 ogen tevoorschijn. Het duurt niet lang en ik kan naar binnen. Een zingende stem komt tevoorschijn, en mijn ogen vallen op Newt en Tina. Ik verstop mijn staf nog even. Newt kijkt rond, volgens mij voelt hij zich zelf niet hier op zijn gemak. De manier hoe Tina naar Newt kijk, zit me dwars en haar gedacht maakt me jaloers. Ook al lijkt Newt niet geïnteresseerd. Hij kijkt eerder rond en zijn ogen blijven op mij hangen wanneer hij me ziet. "Hoi"zeg ik wanneer ik bij ze aankom. "Mellanie"zegt Newt en staat meteen rechtop. "Hoe wist je dat we hier waren?"vraagt Tina en schuift op zodat ik naast haar kan gaan zitten. "Ik weet het niet, mijn gevoel zei dat"zeg ik en er komt een akelige stilte. "Ik heb de helft van de mensen hier gearresteerd"begint Tina. "Misschien moet ik me met mijn eigen zaken bemoeien, maar ik zag iets in dat doodsdrankje daar. Ik zag je knuffelen met die tweede Salem-jongen"zegt Newt. "Zijn naam is Credence"zegt Tina en mijn gedachte gaat naar hun. Credence? Hij komt me bekent voor. "Zijn moeder slaat hem. Ze slaat alle kinderen die ze geadopteerd heeft maar ze lijkt hem het meeste te haten"zegt Tina en is daarna stil. "Was zij de No-Maj die je aanviel?"vraagt Newt. "Zo verloor ik mijn baan. Ik viel haar aan tijdens een bijeenkomst ban haar gekke volgers. Ze moesten allemaal vergeteld worden. Het was een grote schandaal"zegt Tina.

Nadat we verder gepraat hebben over gewone dingen. Zijn Jakob en Queenie erbij komen zitten. "Is het goed dat ik je even kan spreken?"vraag ik aan Newt en gelijk trek ik de aandacht van iedereen aan onze tafel. "Ja, Tuurlijk"zegt Newt die me niet aan durft te kijken. We lopen een stukje verder. "Ik moet echt iets vertellen, waar ik zo blij om ben, dus ik weet niet waar ik moet beginnen"ratel ik door. "Wat is het dan?"vraagt Newt ik kijkt me voor een seconde aan. Wanneer ik het wil laten zien en vertellen, staat Queenie naast ons. "Daar is hij"zegt ze en ze neemt Newt mee terug naar de tafel. Er loopt een goblin onze richting in. Queenie en Jakob lopen weg, dus Tina, Newt en ik zitten nu samen met de Gnarlack aan tafel. "Dus.." begint hij. "Jij bent de man met een koffer vol monsters"zegt de Gnarlack. "Het nieuws verspreidt zich snel"zeg ik binnensmonds. "Ik hoopte dat je me zou kunnen zeggen of er waarnemingen zijn geweest, sporen of zoiets"zegt Newt. "Je hebt een behoorlijke grote prijs op je hoofd meneer Scamander"zegt de Goblin terwijl hij met zijn overgebogen vingers iets ondertekend. "Waarom zou ik je helpen inplaats van je aan te geven?"vraagt Gnarlack. "Ik zal het de moeite waard moeten maken voor jou"zegt Newt. "Laten we het beschouwen als entreegeld"zegt Gnarlack en stopt de sigaar tussen zijn tanden. Newt pakt wat muntgeld en schuift het over de tafel. Gnarlack laat een lachje achter. "MACUSA biedt meer dan dan"zegt hij. Newt legt dan een lunascoop op tafel. "Ik heb er al 5"zegt Gnarlack. Newt zoekt in de zakken van z'n jas. "Een bevroren Aswinderei"zegt Newt en legt het op tafel. "Nou, zie je, nu zijn we.." de Gnarlack stopt met praten. Pickett? Ik kijk dan naar de kraag van Newt en zie het beestje met zijn oogjes naar de goblin kijken. "Wacht eens even. Dat is.. dat is een Bowtruckle, of niet?"vraagt de goblin. "Nee"zegt Newt en houd zijn hand voor Pickett. "O, kom op. Ze maken toch sloten open?"vraagt hij alsof hij niet geloofd dat hij er eentje ziet. "Je krijgt hem niet"zegt Newt. "Nou, veel succes met levend terugkeren meneer Scamander"zegt de goblin en stapt weg. "Terwijl de hele MACUSA achter je aan zit"zegt Gnarlack. "Oke"zegt Newt. De goblin stopt en ik voel dat hij begint te lachen.

Yay een nieuw deel!

Ik heb al een idee hoe ik het einde ga doen, jullie zullen het verassend vinden, of als je goed hebt gelezen nou juist niet.. XD

Xx Little_Me013

Fantastic Beast And Where To Find Them (voltooid)Where stories live. Discover now