MR 13

168 14 2
                                    

"Geen zorgen Jacob, ik hoop dat je je bakkerij krijgt"zegt Newt wanneer wij 3 worden meegenomen en hij als laatste word achter gelaten. Hij zwaait een keer en wij verdwijnen de hoek om.

We worden met z'n drieën in een overhoor kamer gezet, met meneer Graves. "Je bent een interessante man, meneer Scamander"begint Graves. "Meneer Graves.."zegt Tina, maar hij maakt een gebaar dat ze stil moet zijn. "Van Zweinstein af gegooid van wegen het gevaar brengen van de mensheid"zegt Graves. "Dat was een ongeluk"zegt Newt. "Met een beest.."zegt Graves. "Een van je leraren had iets tegen je, nou, waarom was Albus Perkamentus zo gek op jou?"vraagt Graves. "Dat kan ik niet zeggen"zegt Newt. "Een doos vol met gevaarlijke dieren hier naartoe brengen was.. was nog een andere ongeluk?"vraagt Graves. "Is dat waar?"vraagt hij nog. "Nee, niet echt"zegt Newt. "Is het dan om magie te laten zien?"vraagt Graves. "Is het echt nodig om hem te ondervragen, hij vertelt de waarheid"zeg ik. "Ik heb jou niks gevraagd Mellanie Roseflower, hou je er buiten"zegt Graves. "En ik heb jou niet gevraagd om.. wat hoe weet je wie ik ben?"vraag ik. "Bij Macusa weten we alles over tovenaren en witches"zegt Graves. Ik zie Tina vragend naar me kijken. Zo kijk ik precies naar Graves. "Je snapt het niet he?"vraagt Graves. "Nee, niet echt"zeg ik. "We handelen jou op een andere manier af, neem haar mee"zegt Graves en binnen een seconden voelt mijn hoofd leeg, alsof ik verlamd ben.

Wanneer ik mijn gedachtes weer terug krijg, zit ik in een kamer, vast gebonden aan een stoel. "Wat is dit? Wat gaat er gebeuren?"vraag ik. "Je hoeft je geen zorgen te maken, je zal niks voelen"zegt een vrouw met een dokters jas aan. "Ik zal me heus geen zorgen maken als ik weet wat er gaat gebeuren"zeg ik lichtelijk geïrriteerd. Ik zie Newt en Tina naar een andere kamer geleid worden. "Wat is er aan de hand? Laat me gaan!"schreeuw ik en probeer los te komen uit de stoel. Ik voel de toverstok van de vrouw tegen mij slaap aan komen, en het lijkt alsof ik slaap.


Ik sta voor een bed, aan de muren die links van het bed is hangen tekeningen en kaartjes met 'Gefeliciteerd' erop. "Hey Mellanie, kom eens kijken naar je zusje"hoor ik mijn moeder zeggen. Ik kijk weer naar het bed en zie mijn moeder met een baby in haar armen. "Wil jij haar vast houden?"vraagt ze, en ik knik. Ik klim in een stoel en mijn oma geeft me de baby aan. "Dit is je nieuwe zusje Kaithlyn"zegt ze en ik kijk naar het kleine meisje wat in mijn armen ligt.


Het is kerstavond, we zitten met heel de familie bij elkaar. Mijn oma en mijn moeder zijn net klaar met de tafel te dekken, met hun toverstaven. Ze komen beide op de bank zitten en mijn moeder kruipt tegen mijn vader aan. "Als jullie je ogen dicht doen, pak ik jullie cadeau"zegt mijn opa, en staat op. Geen seconde later voel ik iets wat op mijn benen word gelegd. "Doe jullie ogen maar open"zegt mijn oma deze keer. "Kijk eens hoe lief!"gilt mijn zusje van blijdschap. Ik open mijn ogen en zie op mijn benen een Niffler te liggen. "Een Niffler?! Waar heb je die gehaald?"vraag ik. "Ik ken iemand die veel fantasie dieren verkoopt, hij heeft ook nog een Bowtruckle en een Thunderbird"zegt opa. "Echt waar?"vraag ik alsof ik mijn oren niet geloof. "Je kan wel en keertje met me mee gaan, als je dat wilt?"vraagt opa en ik knik gelijk ja. "Hier heb je nog een cadeau"zegt mam en geeft het aan me. Het is een boek over alle fantasie dieren en normale dieren die in de toverwereld leven.

"Gefeliciteerd!"roept mijn familie wanneer ik mijn deur open doe om de woonkamer in te komen mijn zusje komt naar me toegerend en geeft me een knuffel. "Kijk eens wat er vanmorgen op de deurmat lag"zegt mijn oom. "Is dit van Zweinstein?!"vraag ik en iedereen knikt.

De eerste dag dat we in Zweinstein zijn ben ik al bevriend met wat mensen. We lopen in een groepje wat best groot is door de gangen van het kasteel. Professor Anderling leid ons door een grote deur waar 4 rijen van tafels met leerlingen die naar ons kijken. Ze legt ons uit wat er gaat gebeuren, dat de sorteerhoed beslist waar je ingedeeld word. Met spanning kijk ik hoe andere met opluchting bij het goeie huis worden geplaatst. De jonge die voor mij is is geplaatst in Hufflepuf, waar mijn moeder in zat. Maar mijn vader zat in Slytherin. En ik ben geplaatst in....

"Mellanie! Wordt wakker!"hoor ik en voel hoe iemand zachtjes op mijn wangen tikt. Als ik mijn ogen open doe, zie ik dat het Pickett is, Newt maakt me los uit de stoel met zijn toverstaf die beneden is en ik zie de vrouw in de doktersjas op de grond liggen. Maar dan is dit het volgende probleem. Onder mij is de vloer heel laag, en ja ik zweef dus blijkbaar. "Kom op, spring"zegt Newt. "We hebben wat probleempjes"zeg ik. "En dat zijn.."zegt Newt in afwachting. "De eerste is dat ik in de lucht zweef"zeg ik. "En de tweede?"vraagt Newt. "Ik.. Heb hoogtevrees"zeg ik. "Je zal op moeten schieten, je raakt bijna het plafond"zegt Newt. "Wat moet ik doen?"vraag ik in paniek. "Kom op, ik zal je vangen"zegt Newt die me in mijn ogen aan kijkt. "Ik weet niet of ik dat kan"zeg ik en kijk hoe hoger ik ga. Newt pakt iets uit zijn jaszak en zie dan een Swooping Evil beestje rond vliegen. "Als ik ja zeg, spring je"zegt Newt. "Ik weet niet of ik dat kan"zeg ik. "Natuurlijk wel, ik zal je vangen"zegt Newt, en ik wacht totdat hij ja zegt. "JA"Zegt Newt en ik spring op de rug van de Evil. En Newt vangt me op, en onze gezichten zijn niet ver van elkaar verwijdert. "Kom op, we moeten weg hier"zegt Newt en pakt mijn hand vast om we te gaan van deze plek.

Ik wilde deze al zo lang online zetten, ookal staat ie maar voor een paar dagen als notitie..

Hopelijk vinden jullie dit iets!

Fantastic Beast And Where To Find Them (voltooid)Where stories live. Discover now